• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מדוע מלמדים אנגלית בת"ת של רשת בני יוסף?

NKC

Well-known member
זוכר ששמעתי שחכם שלום התנגד בתוקף לדעת מרן זצ"ל ומרן אכן שמע לו, וביטל דעתו.
אז למה בכל זאת הכניסו הלימודים הללו לת"ת שלנו? אני כותב כי זה מצער אותי שהבן שלי התחיל ללמוד אנגלית ומראה לי בתמימות שהתחיל לכתוב אותיות באנגלית ושמח בזה.
מי שבקי בקריאה וכתיבת אנגלית יודע כמה סכנה יש בדבר

אז למה בכל זאת הכניסו הלימודים הללו לת"ת שלנו? אני כותב כי זה מצער אותי שהבן שלי התחיל ללמוד אנגלית ומראה לי בתמימות שהתחיל לכתוב אותיות באנגלית ושמח בזה.
וכי יוסף הצדיק לא ידע 70 שפות. חכמי הסנהדרין? הרב דוד יוסף לא יודע אנגלית? גדולי עולם לא יודעים כמה שפות?

צודק! זכותך לדרוש כיתה ללא לימודי חול או לחילופין להעביר אותו למקום עם רמה יותר גבוהה!
לעצם השאלה למה מלמדים זה כדי למשוךילדי 'קירוב' וגם כדי לקבל תקציבים מהממח

בידיעת אנגלית אתה נחשף לעולם חדש בקיצור!
אני בתור אחד שיודע אנגלית היטב,לא כ"כ שש שבני לומד אנגלית
בכל אופן לגוף הענין, אם מרן בעצמו הסכים עם חכם שלום, אז מה קרה שפתאום זה חדר לת"ת שלנו?
חכם שלום סבר שמי שצריך אנגלית באמת להשתמש בה לזיכוי הרבים שילמד כשיצטרך!

וכי יוסף הצדיק לא ידע 70 שפות. חכמי הסנהדרין? הרב דוד יוסף לא יודע אנגלית? גדולי עולם לא יודעים כמה שפות?
כשהמלאך ילמד אותי 70 שפות אני אדע שאני שמור. מתי לימד אותו אגב? אחרי שעבר את כל הנסיונות והיה צריך לזה...

מרן הרב עובדיה היה מאוד בעד לימודי אנגלית, ואמר שכמה שהצליח להשפיע, יכל להשפיע הרבה יותר אם היה יודע אנגלית. וכל הנידון עם חכם שלום היה על תלמודי תורה רגילים, ולא על מוסדות של רשת החינוך, ששם צריכים למשוך הורים מהציבור הכללי, ולימוד האנגלית הכרחי בשביל זה.

מנא לך הא? הטענה שלו שילמד מי שצריך לכך בגיל מאוחר יותר שרירה וקיימת!

א. כיון שרשת בני יוסף רשמית הם מלמדים הם מאה אחוז ליבה אבל עד היום הם שיחקו איתם וכמדמני שב''ב וירושלים לא למדו ובשאר חלקי הארץ למדו
ב. כהיום המחוז החרדי מאד לוחץ אותם ללימוד אנגלית .
ג. אחרי בעלזא בויאן ועוד הם חושבים שיוכלו להכניס זאת גם לב''ב וירושלים.

אני חושב כמו NKC
זה מסכון במיוחד בדור כזה שיש בו הרבה מרעין בישין

ומה גדול לנו מ"לא שינו את לשונם"?

עוד התרפסות של הנציגים "שלנו" בתוך קואליצית "ימין על מלא" שהכל תוכנן לעבור בשלום, ולא רק שלא נגזרו גזרות טובות, עוד מוסיפים אלו שבני התורה בוחרים בהם (דגש על כל מפלגה חרדית באשר היא) ועושים להיפך.
גיוס עם יעדים, ללא דתות. ללא שום הבטחה אפי' אחת רק רפורמה מלחמה תקציבי מדינה והשטויות של שאר המשוגעים בכנסת

חבל שכך, צר לי על כך מאוד.
כמה בעלי בתים אמרו לי כל פעם הבטיחו שיעשו כך ולא עשו, ושכנעתי אותם לבחור בדברי רבותינו כי עכשיו זה "על מלא" ויעבירו הכל.
אמרו לי כבר עכשיו, אל תדבר אלינו בחירות הבאות, ראינו מה עשו.....

חזור
חלק עליון