איש מאוד פשוט
Active member
אפשר לפרט את שם הרב? בהסכמתו כמובן.אני אישית שאלתי את אחד הרבנים הגדולים בציבור בשבת האחרונה ואמר לי שאין שום בעיה להתנהג באלימות כדי להציל בחור ממעצר
אפשר לפרט את שם הרב? בהסכמתו כמובן.אני אישית שאלתי את אחד הרבנים הגדולים בציבור בשבת האחרונה ואמר לי שאין שום בעיה להתנהג באלימות כדי להציל בחור ממעצר
גם נגד הרבנים?
בברכת התורה
הוא כנראה מבין שהדרך היחידה להלחלם בחוק, היא חלילה להפגין באלימות נגד הרבנים שתומכים בחוק.גם אם באים לעצור רבנים ג''כ צריך להתנהג כך בדיוק
מה כוונתך ?
אני חושב שאין לו בעיה שידעו שזהו אבל אני מעדיף לא לסבך אתו בפורום ציבורי הייתי כותב לך בפרטי אבל אין לך הודעות פרטי (מעניין למה...???)אפשר לפרט את שם הרב? בהסכמתו כמובן.
איך הבין כך אמרתי מפורש להתנהג באלימות בשביל למנוע מעצרהוא כנראה מבין שהדרך היחידה להלחלם בחוק, היא חלילה להפגין באלימות נגד הרבנים שתומכים בחוק.
רח"ל אף אחד לא מתכוון לכאלו דברים.
אין לי מושג.אין לך הודעות פרטי (מעניין למה...???)
אתה הגבת לשרשור בנושא של מלחמה בחוק, ולכן היה נראה שזו כוונתךאיך הבין כך אמרתי מפורש להתנהג באלימות בשביל למנוע מעצר
אנחנו צריכים לעשות השתדלות, והשם יעזוראיך בדיוק אחד מאתנו יכול להלחלם בחוק?
האפשרות היחידה שאני מכיר היא הפגנה שקטה שלא תועיל
או הפגנה אלימה שאסורה
תפסיק להציג את עצמך כבתור אחד שאכפת לו מהרבניםגם נגד הרבנים?
בברכת התורה
לא מכיר אף אחד ולא מאמין לאף אחד. גם מה שאומרים בשם הרבנים אני לא יודע מה נכון ומה לא.
אני לא גר בירושלים ומכיר את מרן מהשיעורים, ולא מסתובב אצלו בבית ובבית כנסת.
מאמין רק לדברים של מרן עצמו ואני מתקשה להאמין שמכתב שהוא חתום עליו זה זיוף.
לכן קשה לי לקבל את הדבר בצורה פשטנית.
מה שאתם כותבים שאיימו הלחיצו זייפו שיקרו ומרן חושש מהאנשים הקרובים אליו.....
זה נשמע סיפורי בדים....
אם זה היה מלחץ או זיוף היו מוסיפים שם עוד כמה מילים בשבח התנועה והיו"ר...
המכתב כולו זועק שמרן לא סומך בעצמו, וגם כועס מאוד על היו"ר, אבל מצד שני הוא נותן לאחרים לעשות.
זה מכתב מאוד מאוד חכם, וניכרת בו חכמתו של מרן,
לשקר אין רגליים, והמכתב הזה ניכרים בו דברי אמת. ובוודאי שאף אחד מאנשי היו"ר לא היה מזייף מכתב שהוא בעצם נגדו...
אני רק יודע דבר אחד שאם אתה צודק, מרן לא היה מוסר שיעורים בכל הארץ הוא היה יושב על הרצפה בצומת מרן עם שק ואפר ובוכה...
כולנו ראינו אותו יושב ליד הרב אלבז, והרב אלבז אומר שאין פירוד במועצת החכמים.
עוד מעט תמציאו סיפורים על איומים גם בזה ... נו באמת....
שאלתי כבר כמה שאלות על מה שכתבת, ועדיין לא קיבלתי תשובה.תפסיק להציג את עצמך כבתור אחד שאכפת לו מהרבנים
זה ממש שקר
איך אני יודע את זה
לא שמעתי אותך מגנה את מה שגדולי הדור כינו "לחצים שאין הדעת סובלתם"
לגבי הרב יצחק
להפך נסת להסביר את זה
בנוסף היום החכים מקדמים חוק גיוס שרוב הרבנים הספרדים מתנגדים אליו,
אין לך ביזוי רבנים יותר גדול מזה
ונשמע ממך שאתה תומך בחוק
ולא די לך שאתה לא עוזר למלחמה בחוק של חילול השם ונגד הרבנים
אלה אתה עוד מגן עליו.
השם ירחם
הרב מורשת מרן הכחיש את זהתפסיק להציג את עצמך כבתור אחד שאכפת לו מהרבנים
זה ממש שקר
איך אני יודע את זה
לא שמעתי אותך מגנה את מה שגדולי הדור כינו "לחצים שאין הדעת סובלתם"
לגבי הרב יצחק
אולי יש מחלוקת במועצת וכל עוד שאין חוק אין על מה לדברלהפך נסת להסביר את זה
בנוסף היום החכים מקדמים חוק גיוס שרוב הרבנים הספרדים מתנגדים אליו,
אין לך ביזוי רבנים יותר גדול מזה
בברכת התורהונשמע ממך שאתה תומך בחוק
ולא די לך שאתה לא עוזר למלחמה בחוק של חילול השם ונגד הרבנים
אלה אתה עוד מגן עליו.
השם ירחם
אגב שמעתי שהגר"י עדס השתתף הערב בכינוס עם הרבנים שמובילים את החוק.אחי ורעי,
אמר לי אחד ממקורבי הרב עדס בשם הרב שליטא,
שכל מי שנלחם בחוק הגיוס יזכה לבנים צדיקים ואריכות ימים,
מי לא רוצה כזאת ברכה מצדיק???
אין שום סתירה בין הדבריםאגב שמעתי שהגר"י עדס השתתף הערב בכינוס עם הרבנים שמובילים את החוק.
איך זה מסתדר עם מה שאתה כותב בשמו?
השתתף בשיעור כללי מהגר"ד לנדו שליט"א בישיבת מאור התורה בי-ם, שבסוף השמיע דברים פשוטים וברורים כלפי הפלג הירושלמי,אגב שמעתי שהגר"י עדס השתתף הערב בכינוס עם הרבנים שמובילים את החוק.
איך זה מסתדר עם מה שאתה כותב בשמו?
מה היישוב שלך לזה?אין שום סתירה בין הדברים
יש כזו הקלטה?עוד שניה גם תכחיש את ההקלטה של הרב עדס בו הוא אומר "אריה מאים עליו לסגור לו את היזדים"
אני יכול להבטיח לך שאם מרן שליט"א היה פוגש את הרב לנדו הוא היה נוהג בו כבוד גדול מאוד.אחי ורעי,
אמר לי אחד ממקורבי הרב עדס בשם הרב שליטא,
שכל מי שנלחם בחוק הגיוס יזכה לבנים צדיקים ואריכות ימים,
מי לא רוצה כזאת ברכה מצדיק???

מרן שליט'א דיבר על הספרדים שחושש על הבחוריםהשתתף בשיעור כללי מהגר"ד לנדו שליט"א בישיבת מאור התורה בי-ם, שבסוף השמיע דברים פשוטים וברורים כלפי הפלג הירושלמי,
שכביכול אכפת להם מן הציבור הספרדי ובעצם מחרפים ומגדפים את גדו"י, וכן אמר שהרבנים ידאגו שלא יגויסו הבחורים הספרדים.
אכן דברים כדורבנות!לא מצליח להבין??
תמיד הייתה לספרדים הנהגה משלהם ובשביל זה מרן זצ"ל הקים את תנועת ש"ס!
מאמתי הציבור הספרדי היה כפוף לרבנים שאינם מעדתו?? (כמובן, עם כל הכבוד לגדולי הדור העצומים של החסידים והליטאים)
אז שגדול הדור ענק כמו הגר"ד לנדו שליט"א אומר את דעת גדולי הדור הליטאים מ"מ אנו הספרדים הולכים אחרי רבותינו והם אמרו שיש בעייה בחוק הגיוס הזה!
למה שהגר"א סאלים שליט"א לא יביא את חכם משה צדקה שליט"א או הרב יעקב תופיק אביעזרי שליט"א וכד' לישיבת ''מאור התורה'' והם יגידו את דעתם??
בפרט שהרבנים הספרדים קרובים אל החלל!
זה בדיוק ההפך ממר"ן זצ"ל שדאג שלציבור הספרדי יהיה את היחודיות שלו ואת הרבנים שלו! (כמובן, שזה בכלל לא זלזול חלילה וחלילה בגדולי הדור מעדת אחינו האשכנזים) פשוט "צאי לך בעקבי הצאן"!
אם כך! אז כבר נבחר ב ג' וזהו!!! למה צריך את ש"ס???
ומי שיגיד שאני הק' מזלזל חלילה! פשוט, לא קרה בישוב הדעת את מה שכתבתי!
נ.ב.
זה קצת נראה כמו סתימת פיות של הרבנים הספרדים! (לא מתכוון כמובן לגדול הדור שדיבר, מתכוון לעיתוי שהוא יגיד את זה דווקא בישיבה ספרדית) מה מר"ן זצ"ל היה אומר על כך?? כמה הוא בכה על גזירת הגיוס בזמנו, שהייתה הרבה פחות חמורה מהמצב עכשיו??
(וגם שהיינו שמחים שאחינו האשכנזים יפסיקו את האפליה במוסדות וידאגו לספרדים)
כמובן, שבבחירות תנועת ש"ס תשתמש ברבנים הספרדים על מלא! (לא באשכנזים) ואוי לו למי שיעז לבחור ב ג'!
אז מה קרה?? למה שפתאום לא נשמע לגדולי הדור האשכנזים שבוחרים ב ג'???...
תארו לכם שמר"ן זצ"ל היה בא לישיבת פונוביז' ואומר מה צריך לעשות בעניין הגיוס... (בעצם זה אף פעם לא היה קורה!!...)
אבל לא נורא! אנחנו הספרדים תמימים אפשר לשחק בנו!
אתה צודק לגמרי !לא מצליח להבין??
תמיד הייתה לספרדים הנהגה משלהם ובשביל זה מרן זצ"ל הקים את תנועת ש"ס!
מאמתי הציבור הספרדי היה כפוף לרבנים שאינם מעדתו?? (כמובן, עם כל הכבוד לגדולי הדור העצומים של החסידים והליטאים)
אז שגדול הדור ענק כמו הגר"ד לנדו שליט"א אומר את דעת גדולי הדור הליטאים מ"מ אנו הספרדים הולכים אחרי רבותינו והם אמרו שיש בעייה בחוק הגיוס הזה!
למה שהגר"א סאלים שליט"א לא יביא את חכם משה צדקה שליט"א או הרב יעקב תופיק אביעזרי שליט"א וכד' לישיבת ''מאור התורה'' והם יגידו את דעתם??
בפרט שהרבנים הספרדים קרובים אל החלל!
זה בדיוק ההפך ממר"ן זצ"ל שדאג שלציבור הספרדי יהיה את היחודיות שלו ואת הרבנים שלו! (כמובן, שזה בכלל לא זלזול חלילה וחלילה בגדולי הדור מעדת אחינו האשכנזים) פשוט "צאי לך בעקבי הצאן"!
אם כך! אז כבר נבחר ב ג' וזהו!!! למה צריך את ש"ס???
ומי שיגיד שאני הק' מזלזל חלילה! פשוט, לא קרה בישוב הדעת את מה שכתבתי!
נ.ב.
זה קצת נראה כמו סתימת פיות של הרבנים הספרדים! (לא מתכוון כמובן לגדול הדור שדיבר, מתכוון לעיתוי שהוא יגיד את זה דווקא בישיבה ספרדית) מה מר"ן זצ"ל היה אומר על כך?? כמה הוא בכה על גזירת הגיוס בזמנו, שהייתה הרבה פחות חמורה מהמצב עכשיו??
(וגם שהיינו שמחים שאחינו האשכנזים יפסיקו את האפליה במוסדות וידאגו לספרדים)
כמובן, שבבחירות תנועת ש"ס תשתמש ברבנים הספרדים על מלא! (לא באשכנזים) ואוי לו למי שיעז לבחור ב ג'!
אז מה קרה?? למה שפתאום לא נשמע לגדולי הדור האשכנזים שבוחרים ב ג'???...
תארו לכם שמר"ן זצ"ל היה בא לישיבת פונוביז' ואומר מה צריך לעשות בעניין הגיוס... (בעצם זה אף פעם לא היה קורה!!...)
אבל לא נורא! אנחנו הספרדים תמימים אפשר לשחק בנו!