• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

גם נגד הרבנים?

בברכת התורה

גם אם באים לעצור רבנים ג''כ צריך להתנהג כך בדיוק
מה כוונתך ?
הוא כנראה מבין שהדרך היחידה להלחלם בחוק, היא חלילה להפגין באלימות נגד הרבנים שתומכים בחוק.
רח"ל אף אחד לא מתכוון לכאלו דברים.

איך בדיוק אחד מאתנו יכול להלחלם בחוק?
האפשרות היחידה שאני מכיר היא הפגנה שקטה שלא תועיל
או הפגנה אלימה שאסורה
אנחנו צריכים לעשות השתדלות, והשם יעזור
אבל בכל אופן כמה דברים
1. גם הפגנה שקטה מעוררת דיון ציבורי סביב המגרעות של החוק, דבר שיכול לגרום לפוליטיקאים לרדת מהעץ
2. יש את מכתב של גדולי הדור לגבי הלחצים על הרב יצחק, רוב הציבור בתמימותו לא מודע לנושא,
הצפת הנושא יכולה לגרום שינוי
יש עוד דברים
תן לחכם ויוסיף לקח

גם נגד הרבנים?

בברכת התורה
תפסיק להציג את עצמך כבתור אחד שאכפת לו מהרבנים
זה ממש שקר
איך אני יודע את זה
לא שמעתי אותך מגנה את מה שגדולי הדור כינו "לחצים שאין הדעת סובלתם"
לגבי הרב יצחק
להפך נסת להסביר את זה
בנוסף היום החכים מקדמים חוק גיוס שרוב הרבנים הספרדים מתנגדים אליו,
אין לך ביזוי רבנים יותר גדול מזה
ונשמע ממך שאתה תומך בחוק
ולא די לך שאתה לא עוזר למלחמה בחוק של חילול השם ונגד הרבנים
אלה אתה עוד מגן עליו.
השם ירחם

לא מכיר אף אחד ולא מאמין לאף אחד. גם מה שאומרים בשם הרבנים אני לא יודע מה נכון ומה לא.
אני לא גר בירושלים ומכיר את מרן מהשיעורים, ולא מסתובב אצלו בבית ובבית כנסת.
מאמין רק לדברים של מרן עצמו ואני מתקשה להאמין שמכתב שהוא חתום עליו זה זיוף.
לכן קשה לי לקבל את הדבר בצורה פשטנית.
מה שאתם כותבים שאיימו הלחיצו זייפו שיקרו ומרן חושש מהאנשים הקרובים אליו.....
זה נשמע סיפורי בדים....
אם זה היה מלחץ או זיוף היו מוסיפים שם עוד כמה מילים בשבח התנועה והיו"ר...
המכתב כולו זועק שמרן לא סומך בעצמו, וגם כועס מאוד על היו"ר, אבל מצד שני הוא נותן לאחרים לעשות.
זה מכתב מאוד מאוד חכם, וניכרת בו חכמתו של מרן,
לשקר אין רגליים, והמכתב הזה ניכרים בו דברי אמת. ובוודאי שאף אחד מאנשי היו"ר לא היה מזייף מכתב שהוא בעצם נגדו...
אני רק יודע דבר אחד שאם אתה צודק, מרן לא היה מוסר שיעורים בכל הארץ הוא היה יושב על הרצפה בצומת מרן עם שק ואפר ובוכה...
כולנו ראינו אותו יושב ליד הרב אלבז, והרב אלבז אומר שאין פירוד במועצת החכמים.
עוד מעט תמציאו סיפורים על איומים גם בזה ... נו באמת....
זה ממש שקר
איך אני יודע את זה
לגבי הרב יצחק
להפך נסת להסביר את זה
ונשמע ממך שאתה תומך בחוק
אלה אתה עוד מגן עליו.
השם ירחם
שאלתי כבר כמה שאלות על מה שכתבת, ועדיין לא קיבלתי תשובה.

נערך לאחרונה:
זה ממש שקר
איך אני יודע את זה
לגבי הרב יצחק
הרב מורשת מרן הכחיש את זה
להפך נסת להסביר את זה
אולי יש מחלוקת במועצת וכל עוד שאין חוק אין על מה לדבר
ונשמע ממך שאתה תומך בחוק
אלה אתה עוד מגן עליו.
השם ירחם
בברכת התורה

אחי ורעי,
אמר לי אחד ממקורבי הרב עדס בשם הרב שליטא,
שכל מי שנלחם בחוק הגיוס יזכה לבנים צדיקים ואריכות ימים,
מי לא רוצה כזאת ברכה מצדיק???
אגב שמעתי שהגר"י עדס השתתף הערב בכינוס עם הרבנים שמובילים את החוק.
איך זה מסתדר עם מה שאתה כותב בשמו?

אין שום סתירה בין הדברים
עוד שניה גם תכחיש את ההקלטה של הרב עדס בו הוא אומר "אריה מאים עליו לסגור לו את היזדים"

השתתף בשיעור כללי מהגר"ד לנדו שליט"א בישיבת מאור התורה בי-ם, שבסוף השמיע דברים פשוטים וברורים כלפי הפלג הירושלמי,

שכביכול אכפת להם מן הציבור הספרדי ובעצם מחרפים ומגדפים את גדו"י, וכן אמר שהרבנים ידאגו שלא יגויסו הבחורים הספרדים.

אין שום סתירה בין הדברים
מה היישוב שלך לזה?
עוד שניה גם תכחיש את ההקלטה של הרב עדס בו הוא אומר "אריה מאים עליו לסגור לו את היזדים"
יש כזו הקלטה?
כי בפשטות זה לא מובן. וכי בידיו של א"ד לסגור את הלוין? זה של סבא שלו?

אחי ורעי,
אמר לי אחד ממקורבי הרב עדס בשם הרב שליטא,
שכל מי שנלחם בחוק הגיוס יזכה לבנים צדיקים ואריכות ימים,
מי לא רוצה כזאת ברכה מצדיק???
אני יכול להבטיח לך שאם מרן שליט"א היה פוגש את הרב לנדו הוא היה נוהג בו כבוד גדול מאוד.
למרות שהם חלוקים בנושא החוק, זו מחלוקת בדרכה של תורה.
אף אחד לא חושב שהשני חלילה רוצה להזיק.
כולם רוצים יחד לשמור על עולם התורה, המצב מאוד קשה והפתרון בכלל לא פשוט, והם חולקים מה צריך וניתן לעשות.
אבל הכל הכל בדרך של כבוד התורה.
בדיוק כמו שמוכיחה התמונה שהרב עדס לוחץ את ידו של הרב לנדו, אחרי שהרב לנדו דיבר חריף על זה שאיכפת לו עולם התורה הספרדי מאוד.
1764571050271.jpeg

מימין לשמאל המקובל הגר"י דרעי, הגר"א סלים ראש ישיבת מאור התורה, הגר"ד לנדו ראש ישיבת סלבודקא, הגר"ד כהן ראש ישיבת חברון

נערך לאחרונה:
השתתף בשיעור כללי מהגר"ד לנדו שליט"א בישיבת מאור התורה בי-ם, שבסוף השמיע דברים פשוטים וברורים כלפי הפלג הירושלמי,

שכביכול אכפת להם מן הציבור הספרדי ובעצם מחרפים ומגדפים את גדו"י, וכן אמר שהרבנים ידאגו שלא יגויסו הבחורים הספרדים.
מרן שליט'א דיבר על הספרדים שחושש על הבחורים

לא מצליח להבין!!
תמיד הייתה לספרדים הנהגה משלהם ובשביל זה מרן זצ"ל הקים את תנועת ש"ס!
מאמתי הציבור הספרדי היה כפוף לרבנים שאינם מעדתו?? (כמובן, עם כל הכבוד לגדולי הדור העצומים של החסידים והליטאים)
אז שגדול הדור ענק כמו הגר"ד לנדו שליט"א אומר את דעת גדולי הדור הליטאים מ"מ אנו הספרדים הולכים אחרי רבותינו והם אמרו שיש בעייה בחוק הגיוס הזה!
למה שהגר"א סאלים שליט"א לא יביא את חכם משה צדקה שליט"א או הרב יעקב תופיק אביעזרי שליט"א וכד' לישיבת ''מאור התורה'' והם יגידו את דעתם??
בפרט שהרבנים הספרדים קרובים אל החלל!

זה בדיוק ההפך ממר"ן זצ"ל שדאג שלציבור הספרדי יהיה את היחודיות שלו ואת הרבנים שלו! (כמובן, שזה בכלל לא זלזול חלילה וחלילה בגדולי הדור מעדת אחינו האשכנזים) פשוט "צאי לך בעקבי הצאן"!

אם כך! אז כבר נבחר ב ג' וזהו!!! למה צריך את ש"ס???

ומי שיגיד שאני הק' מזלזל חלילה! פשוט, לא קרה בישוב הדעת את מה שכתבתי!

נ.ב.
זה קצת נראה כמו סתימת פיות של הרבנים הספרדים! (לא מתכוון כמובן לגדול הדור שדיבר, מתכוון לעיתוי שהוא יגיד את זה דווקא בישיבה ספרדית) מה מר"ן זצ"ל היה אומר על כך?? כמה הוא בכה על גזירת הגיוס בזמנו, שהייתה הרבה פחות חמורה מהמצב עכשיו??

(וגם שהיינו שמחים שאחינו האשכנזים יפסיקו את האפליה במוסדות וידאגו לספרדים)

כמובן, שבבחירות תנועת ש"ס תשתמש ברבנים הספרדים על מלא! (לא באשכנזים) ואוי לו למי שיעז לבחור ב ג'!

אז מה קרה?? למה שפתאום לא נשמע לגדולי הדור האשכנזים שבוחרים ב ג'???...

תארו לכם שמר"ן זצ"ל היה בא לישיבת פונוביז' ואומר מה צריך לעשות בעניין הגיוס... (בעצם זה אף פעם לא היה קורה!!...)

אבל לא נורא! אנחנו הספרדים תמימים אפשר לשחק בנו!

מישהו יכול לסדר שהגר"מ צדקה ימסור שיחה בפונוביז' או בחברון בקשר לחוג הגיוס??... (אשמח לדעת)

ככה זה כשאנחנו כצאן ללא רועה!! :(🥺 מתגעגעים!!

12 שנות יתמות: 10 עובדות מלאות געגוע על מרן הרב עובדיה יוסף זצל - הידברות

נערך לאחרונה:
לא מצליח להבין??
מאמתי הציבור הספרדי היה כפוף לרבנים שאינם מעדתו?? (כמובן, עם כל הכבוד לגדולי הדור העצומים של החסידים והליטאים)
אז שגדול הדור ענק כמו הגר"ד לנדו שליט"א אומר את דעת גדולי הדור הליטאים מ"מ אנו הספרדים הולכים אחרי רבותינו והם אמרו שיש בעייה בחוק הגיוס הזה!
למה שהגר"א סאלים שליט"א לא יביא את חכם משה צדקה שליט"א או הרב יעקב תופיק אביעזרי שליט"א וכד' לישיבת ''מאור התורה'' והם יגידו את דעתם??

זה בדיוק ההפך ממר"ן זצ"ל שדאג שלציבור הספרדי יהיה את היחודיות שלו ואת הרבנים שלו! (כמובן, שזה בכלל לא זלזול חלילה וחלילה בגדולי הדור מעדת אחינו האשכנזים) פשוט "צאי לך בעקבי הצאן"!

נ.ב.
זה קצת נראה כמו סתימת פיות של הרבנים הספרדים! (לא מתכוון כמובן לגדול הדור שדיבר, מתכוון לעיתוי שהוא יגיד את זה דווקא בישיבה ספרדית) מה מר"ן זצ"ל היה אומר על כך?? כמה הוא בכה על גזירת הגיוס בזמנו, שהייתה הרבה פחות חמורה מהמצב עכשיו??

כמובן, שבבחירות תנועת ש"ס תשתמש ברבנים הספרדים על מלא! (לא באשכנזים) ואוי לו למי שיעז לבחור ב ג'!

תארו לכם שמר"ן זצ"ל היה בא לישיבת פונוביז' ואומר מה צריך לעשות בעניין הגיוס... (בעצם זה אף פעם לא היה קורה!!...)

אכן דברים כדורבנות!

לא מצליח להבין??

נ.ב.

אתה צודק לגמרי !
השאלה היא האם הרב סלים קרא לו.
או שבגלל הביקורת הקשה על הפגיעה האפשרית בציבור שלנו, הרב לנדו ביקש לבא ולדבר, ודוקא בישיבה ספרדית, בכדי להביע את עמדתו שלפי דעתו זה לא יפגע בספרדים.
אם הוא ביקש לדבר , האם לדעתך היה צריך לסרב לו?

חזור
חלק עליון