• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

__צילום מסך_28-11-2025_0292_www.jdn.co.il.jpeg
בעקבות פרסום טיוטת חוק הגיוס של ביסמוט, הכולל יעדי גיוס שנתיים, ובתום חמש שנים, יחול גיוס של מחצית, 50% מכל שנתון חרדי. זקן הדיינים,
הגאון הגדול רבי ציון בוארון השמיע הערב דברי מחאה בבית מדרשו בשכונת בית ישראל בירושלים, המביעים את התנגדותו לחוק.

״אוי לנו על שריפת התורה, אוי לנו על חילול שמו הגדול ותורתו הקדושה, חוק של הרס וחורבן על הישיבות לבחורים חלשים, שיהיו נתונים ליעדי גיוס שנתיים הולכים וגדלים.״

״יוצאי עדות המזרח מערי הפריפריה נמצאים כעת ברדיפות מיוחדות מצד השלטונות ״כשעיר המשתלח״ מתוך שהם סבורים כי הספרדים במקומות אלה הם טרף קל לכניעה והשפלה״

״הם רוצים כל שנה אלפים של בחורים טובים שומרי תורה ומצוות ויראי שמיים – עם הסכמה של ח״כי המפלגות שבעוד חמש שנים יהיו 50% יעדי גיוס, אני חרד על הבחורים הספרדים, יעדי גיוס של 50% פירושו 100% ספרדים״

״החוק הוא הכרזה כי מדינת ישראל חותרת נגד קיום הישיבות של עם ישראל – ללא מכסות, שזה יסוד קיום העם היהודי כולו בכל הדורות״ המחדש

נערך לאחרונה:
מבהיר את עמדתו: המקובל רבי יעקב עדס שוחח עם הרב משה בן לולו בתוכניתו 'הפוך על הפוך' והבהיר כי "אין שום סתירה בין דברי מרן הגר"ד לנדו לבין דברי מרן הראשון לציון הגר"י יוסף והרבנים הספרדים הגדולים שטוענים שהחוק הנוכחי פוגע קשות בעולם התורה הספרדי".

הרב עדס חשף כי מאז הפעם הקודמת שבה עלה לשידור בתוכנית קיבל פניות רבות מגדולי הרבנים הספרדים, שביקשו לחזק את ידיו: "כולם אמרו לי: 'דיברת בשמנו, זה בדיוק מה שאנחנו חושבים'".

אמש, פורסם וידאו שבו מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו תוקף בחריפות את הטענה כאילו יש "הסכם סודי" שמפלה לרעה את בחורי הישיבות הספרדיות. הרב עדס מיהר להרגיע: "חס וחלילה להעלות על הדעת שרבי דב לנדו או העסקנים החרדים יעשו הסכם מפלה. אני מכיר את אריאל אטיאס עשרות שנים – הוא פועל לשם שמיים בלבד".

אולם לדברי הרב עדס, גם אם כוונת העסקנים המקדמים את החוק הייתה טובה, התוצאות בשטח יהיו קשות הרבה יותר לספרדים. הרב עדס ציין שעל פי החוק החדש, הצבא יוכל להכניס חומרי הסברה בעד גיוס לתוככי היכלי הישיבות, והדגיש: "בישיבות אשכנזיות פשוט יעשו מדורת ל"ג בעומר גדולה וישרפו את החומרים, אבל בישיבות ספרדיות זה יכול לגרום לבחורים להתלבט, הם ישאלו את האבא ששירת בצבא, את הר"מ ששירת – והנשירה תהיה גדולה בהרבה".

הרב עדס הוסיף כי על פי פרטי החוק, לרבנים בישיבות יהיה אסור להתבטא נגד גיוס, ואף תהיה בקרה אישית קפדנית על כל בחור ובחור. לדבריו, גם אם על הישיבות האשכנזיות זה ישפיע פחות – אצל הספרדים זה עלול להרוס דורות שלמים, היל"ת.

הרב עדס סיים בקריאה נרגשת: "אני קטונתי מלהכריע בין ההרים הגבוהים, אבל חובה עלינו לומר את האמת: הכוונה של כולם קדושה וטהורה, אבל התוצאות עלולות להיות אסון דווקא לעולם התורה הספרדי. ולכן הרבנים הספרדים צודקים כשהם קוראים להתנגדות נחרצת יותר לחוק".

מתוך התוכנית 'הפוך על הפוך' בהגשת הרב משה בן לולו אמס

רה"י הגר"א פילץ: "אני לא יודע את הסברא למה לתמוך בחוק"​

דרמה במפלגת דגל התורה | חשיפה של הקלטות שיחה של הגאון רבי אביעזר פילץ ראש ישיבת תפרח וחבר מועצת גדולי התורה חשפו כי הוא מתנגד לחוק הגיוס של ח"כ בועז ביסמוט שנתמך על 'דגל התורה' וש"ס​

כזכור, זקן מועצת גדולי התורה של דגל התורה רה"י הגרמ"צ ברגמן התבטא בחריפות חסרת תקדים נגד חוק הגיוס החדש, והדבר עורר סערה במגזר. לאחר מכן תועד רה"י הגרמ"ה הירש כשהוא עולה למעונו של זקן המועצת בניסיון לשכנעו לתמוך בחוק.

הערב חושף העיתונאי יואלי ברים בחדשות 13, הקלטה מר"י תפרח הגאון רבי אביעזר פילץ, שנחשב לאחד מגדולי וחשובי ראשי הישיבות וחבר מועצת גדולי התורה הדגלאית, בה מתבטא גם הוא באופן חסר תקדים נגד החוק המקודם בימים אלו על ידי הנציגים בכנסת.

התמליל המלא מדבריו:

שואל: האם יש ראשי ישיבות שתומכים בכלל בחוק, או שהכל סתם…?

הגר"א פילץ: יש מסתפקים. במסתפקים יש כאלה שנוטים לכן.

שואל: מה הלימוד זכות על הצד הזה שכן? אפילו שיהיה פיקוח על הישיבות, ועוד דברים.

הגר"א פילץ: אני לא מבין את זה. אני עצמי לא מבין את זה. אנשים שרוצים להתווכח לא כל כך שמעו לי.

שואל: מה שהראש ישיבה אומר, זה שגם הם, קשה להבין את הצד שלהם.

הגר"א פילץ: אני לא יכול לענות על זה בטלפון.

שואל: גם לפי איך שכל השנים דיברו על זה - שלא יסכימו ליעדים בחוק עצמו, ולא יסכימו שיהיו פליליים וסנקציות כל כך חמורות, ועוד תוספות מאוד גדולות יש פה על הפיקוח בישיבות, ועל ההגבלות להגביל את ראשי הישיבות לדבר נגד הצבא.

הגר"א פילץ: כן. אתה מבין את הכל לבד, אז מה אתה שואל?

שואל: אנחנו מחפשים גם למצוא את מי שכן תומך או את הצד לפחות, רוצים לדון.

הגר"א פילץ: אני לא יודע את הסברא למה לתמוך בחוק…

אתמול הגיע הגאון רבי אביעזר פילץ ר"י תפרח וחמגה"ת לשיחת חיזוק מיוחדת בהיכל ישיבת באר יצחק טלזסטון והתייחס בדבריו לנושא הגיוס על רקע החוק שמקודם בימים אלה.

בדבריו הסביר שזוהי מעלה ללמוד תורה בא"י כאשר זה מתוך לחץ ופחד וברדיפת השלטון: " כ – 50 או 60 שנה שאין מקום בעולם שאסור ללמוד תורה, בקומוניזם ברוסיה היה אסור ללמוד תורה, היום ברוסיה אנשים יושבים ולומדים תורה והשלטון מעודד אותם", "גם באיראן מותר ללמוד תורה" זעק
ראש הישיבה מנהמת ליבו.

בהמשך דבריו הסביר ראש הישיבה: "אני חושב שהשורש הוא שהם מקנאים בנו, שהרי הם אומרים לעצמם אני ג"כ יהודי, למה אני לא זכיתי שבניי ג"כ ילמדו תורה, הם מרגישים עם אחר". המחדש

רה"י הגר"א פילץ: "אני לא יודע את הסברא למה לתמוך בחוק"​

דרמה במפלגת דגל התורה | חשיפה של הקלטות שיחה של הגאון רבי אביעזר פילץ ראש ישיבת תפרח וחבר מועצת גדולי התורה חשפו כי הוא מתנגד לחוק הגיוס של ח"כ בועז ביסמוט שנתמך על 'דגל התורה' וש"ס​

כזכור, זקן מועצת גדולי התורה של דגל התורה רה"י הגרמ"צ ברגמן התבטא בחריפות חסרת תקדים נגד חוק הגיוס החדש, והדבר עורר סערה במגזר. לאחר מכן תועד רה"י הגרמ"ה הירש כשהוא עולה למעונו של זקן המועצת בניסיון לשכנעו לתמוך בחוק.

הערב חושף העיתונאי יואלי ברים בחדשות 13, הקלטה מר"י תפרח הגאון רבי אביעזר פילץ, שנחשב לאחד מגדולי וחשובי ראשי הישיבות וחבר מועצת גדולי התורה הדגלאית, בה מתבטא גם הוא באופן חסר תקדים נגד החוק המקודם בימים אלו על ידי הנציגים בכנסת.

התמליל המלא מדבריו:

שואל: האם יש ראשי ישיבות שתומכים בכלל בחוק, או שהכל סתם…?

הגר"א פילץ: יש מסתפקים. במסתפקים יש כאלה שנוטים לכן.

שואל: מה הלימוד זכות על הצד הזה שכן? אפילו שיהיה פיקוח על הישיבות, ועוד דברים.

הגר"א פילץ: אני לא מבין את זה. אני עצמי לא מבין את זה. אנשים שרוצים להתווכח לא כל כך שמעו לי.

שואל: מה שהראש ישיבה אומר, זה שגם הם, קשה להבין את הצד שלהם.

הגר"א פילץ: אני לא יכול לענות על זה בטלפון.

שואל: גם לפי איך שכל השנים דיברו על זה - שלא יסכימו ליעדים בחוק עצמו, ולא יסכימו שיהיו פליליים וסנקציות כל כך חמורות, ועוד תוספות מאוד גדולות יש פה על הפיקוח בישיבות, ועל ההגבלות להגביל את ראשי הישיבות לדבר נגד הצבא.

הגר"א פילץ: כן. אתה מבין את הכל לבד, אז מה אתה שואל?

שואל: אנחנו מחפשים גם למצוא את מי שכן תומך או את הצד לפחות, רוצים לדון.

הגר"א פילץ: אני לא יודע את הסברא למה לתמוך בחוק…
שקר וכזב, כבר הלך להגר"ד לנדו שהבהיר לו את התשובות הברורות לכל מי שבאמת קרא את החוק וחדר לעומקו ולא חיפש להרע

אולי כבודו יבאר כאן מה הם התשובות?
יש לי שכן דתל שקורא בשבע, עברתי על העיתון בגלל החוק,
וראיתי שהם מחפשים את הקומבינות שהחרדים הטמינו בחוק.
למשל הם גילו שיש מוסדות דתל שמטעמי תקציב רשומים כמוסדות חרדים.
[כנראה כאלו של הזרם החרדלי שסגנון הלימוד שם יותר דומה לחרדים ובהגדרה כחרדים הם מקבלים יותר תקציב מאשר בהגדרה כדתל והם לא לומדים כמו המוסדות של דתל].
ולפי החוק המוסדות האלו נקראים חרדים וכל בחור שלמד במוסד כזה ומתגייס לצבא ממלא את היעדים, למרות שלא היה לו קשר לחרדים מימיו... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

[כנראה כאלו של הזרם החרדלי שסגנון הלימוד שם יותר דומה לחרדים ובהגדרה כחרדים הם מקבלים יותר תקציב מאשר בהגדרה כדתל והם לא לומדים כמו המוסדות של דתל].
ולפי החוק המוסדות האלו נקראים חרדים וכל בחור שלמד במוסד כזה ומתגייס לצבא ממלא את היעדים, למרות שלא היה לו קשר לחרדים מימיו... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

אין דברים כאלה, המוסדות הדתליים חרדלים וכל שום וחניכא דאית להו מקבלים תקצוב פי כמה וכמה מהמוסדות החרדים, ראו כאן:

הקומבינה היחידה שיש בחוק.
שבחורים ספרדים שקופים ימשיכו להיעצר בעקבות החוק, והאליטות יקבלו דחיית שירות בזכות החוק.

נערך לאחרונה:

אם זה לא היה מובן מהודעתי הקודמת.
אוסיף ואסביר אם יש מישהו שיודע מה התשובות על השאלות בחוק, אסור לו לגלות, כי מספיק מה שהחילונים והדתל מגלים לבד ברור שיש עוד דברים שמי שהוא לא חרדי לא יצליח להבין ....
גם מי שחולק על עצם החוק וסובר שאסור לומר כן ולהתכוון ללא, יודע שמי שניסח את החוק ממש לא התכוון למה שנראה שהוא בא לעשות, ויש שם המון קומבינות שאמורות לעקר את החוק הזה מתוכן.
ושוב אם זה מותר - כנראה שלדעת מרן לא.
האם זה יועיל או יזיק - כנראה שלדעת מרן יזיק.
אבל מותר להבין את דעת המתירים ושלא נחשוב שהם באמת מתכוונים לגיוס של 50%....

מה נראה לך שהוא רוצה שיהיה רשום בהיסוטריה שלו שהוא עזר למרן זצ"ל להחזיר עטרה ליושנה.
ובימי מרן שליט"א הוא הרס הכל...
באמת הוא לא רוצה, לכן הוא לחוץ מאוד מכך שהאמת עליו מתחילה להתפרסם...

הם לא דואגים לבחורים שלנו שנעצרים
לא...?!
לי דוקא ידוע שהם דואגים מאוד, אולי אפילו יותר מכל מיני עסקנים (לא רבנים ח"ו) ספרדים לצערנו.

בקשר לאיומים על הרבנים, יש בידי הקלטה מאדם שהיה אצל מרן שליט"א וסיפר שהרב ביקש ממנו לפרסם שלא להאמין לשום מכתבים שיוצאים ממנו כל עוד שהם לא בכתב ידו. הכל זה מדודו עמר והרב אמר שהוא מאוד סובל ממנו. הבעיה שאני לא מצליח להעלות את זה כאן.
אני אישית לא האמנתי להקלטה, ולכן שאלתי ידיד שלי שמקורב למרן (אפשר לומר שהוא אפילו בן בית שם) לגבי הדברים, והוא אמר לי שהדברים הם אמת לאמיתה לצערנו והרב סובל מאוד מאוד.
אתם לא חייבים להאמין לי, אבל אני מוצא חובה לומר את הדברים.

דבר ראשון, מי שיש לו צד שהרב לנדו החליט ביום בהיר להוריד את הכיפה ופשוט למכור את התורה לחילונים, הוא לא יותר מאשר טיפש מאין כמותו.
וכ"כ טיפשי השיח בחוצות, ואוי לדור שהתורה מתבזה בו כך.
ולגופו של ענין, כבודו ראה את החוק? ולמד אותו?
אני מכיר אישית אנשים חכמים שלמדו אותו, וממש לא מבינים מה הטענות, יש שם הרבה תחכומים וסעיפי סעיפים, כדי שמצד אחד החילונים יסכימו ומאידך לא ילך אף בן ישיבה לצבא,
היעדים שם חסרי כל סיכוי, כך שבטח לא יעמדו בהם, גם מצד הצבא שלפי החוק אמור לספק מקום ושאר צרכים לכל כמות זו. לא פחות.
אם לא יעמדו ביעדים יהי' ועדה עוד חמש שנים שתחליט מה לעשות, ומה שהכי גרוע שיהיה זה שהחוק יפול, ונחזור למצבינו אנו.
כל ה'חכמים' שטוענים מה רע בלי חוק, לא מודעים לציבור הרחב, שום הורה לא מעונין שבנו יהיה פלילי, וכל המתנדנדים וכדומה זה המתכון שלהם לא ללכת לישיבה, ואני מדבר מהכירות אישית של עשרות רק מסביבי.
לכן, הבה נלך בבקשה ללמוד, ונניח לחכמי הדור להחליט, ולא לנו המלאכה כלל ועיקר.

גם מי שחולק על עצם החוק וסובר שאסור לומר כן ולהתכוון ללא, יודע שמי שניסח את החוק ממש לא התכוון למה שנראה שהוא בא לעשות, ויש שם המון קומבינות שאמורות לעקר את החוק הזה מתוכן.

ולכן, עוצרים ספרדים כל הזמן ואף אחד לא מצייץ.

ולכן, עוצרים ספרדים כל הזמן ואף אחד לא מצייץ.
המעצרים לא קשורים לחוק הם קשורים לזה שאין חוק.
זה שאף אחד לא מצייץ זו הבעיה שלנו של הנציגים שלנו של הציבור שלנו וגם שראשי הישיבות שלהם לא עושים בלגן כמו שעשה הרב סורצקין.
הבחור שלו הוא ספרדי בעל תשובה שלא מתגורר בעיר חרדית, והגיע לישיבה שלו ישר מישיבת "אחינו"...
[אגב טוענים שהוא נעצר כי ברישום של הצבא הוא עדיין היה באחינו...].
תראה איך הוא הפך אותו מעצור למותג.
אתמול הוא התארס בשעטו"מ שיהיה לו המון מזל טוב.
למה הוא התארס מיד,
כי כל אבא רוצה כזה בחור לבת שלו, אחרי כל השבחים ששפכו עליו.
נכון שהרב סורצקין שפך המון כסף עליו.
אבל אפשר לעשות הרבה דברים בלי כסף:
ראית ישיבה ספרדית שעושה סדר לימוד בכניסה לכלא?
ראית ישיבה ספרדית ששולחת סידור פירות או זר פרחים להורים לשבת כשהבן יושב בכלא?
ראית חברים מישיבה ספרדית שבאים לשיר בליל שישי בבית של ההורים לחזק אותם?
ראית ראש ישיבה ספרדי שמסדר שהתלמיד העצור שלו ידבר בטלפון עם גדולי הדור שלנו???
התלונות בנושא הזה הם רק על עצמינו.
אבל אם אתה רוצה להתנחם למה אנחנו לא עושים את זה.... תקרא כאן
אחזור על קריאתי לכל תלמידי מרן שמוחים כאן על כבודו.
אם כל כל איכפת לכם... אז תענו לזעקה הגדולה שלו על הבחורים שלנו שנעצרים...
אתם הצעירים יכולים להציל נפשות עם ארגון קטן שיעשה את הפעולות הנ"ל.

לכו למרן ותשאלו את דעתו .....

נערך לאחרונה:
פרסום ראשון | בכיר בדגל התורה מודה: יש לנו הסכם עם המשטרה הצבאית שלא לעצור עריקים בערים החרדיות • הרב מנחם שפירא, יו"ר הארגון המפלגתי של דגל התורה לעזרה לעריקים, בשיחה להורים חרדים החוששים ממעצר בניהם - "יש לנו הסכם איתם שהם בכלל לא נכנסים"(דניאל גרובייס גל"צ)

ישי כהן:
האמת נחשפת. הסכם של 'דגל התורה' עם צה"ל: לא נכנסים לערים חרדיות. התוצאה: כל העצורים הם תלמידי ישיבות ספרדים. כולם. בימים כתיקונם ש"ס פועלת לכנס את ה'מועצת' על האירוע הזה וסיעת ש"ס מתכנסת לישיבת חירום. מרן הראשון לציון הרב יצחק יוסף הזהיר שזה מה שיקרה. העסקנים הליטאים דואגים לצעירים שלהם בעוד תלמידי ישיבות מבני עדות המזרח הופקרו!

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון