• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מרן בוכה ואתה ישן?! - אבא מה עשו לך? - אריה תתעורר!! - עדיף שניפגש בקליפ' ולא בקלפי!

איפה הוא זרק? איפה לא התייחס?
במה שנשמטה תמונת מרן מהדרך...
הציבור מחובר בכל לב למרן ותורתו
הוא נמצא בכבודו של עולם בשיעורו השבועי הגדול בתבל
די להתבכיינות!!!!!
שס הוקמה להקים מוסדות תורה
להקים מקואות וכו' וכו' וזה נעשה כפי שידוע למי שמעורה בפרטים
די לפגוע בה!
ביקורת כן! טרפת לא!
זה עבר את כל הפורפוציות...
לא שווה פתיחת ת"ת (שגם על זה הם משתלטים [ע"ע בית שמש נתיב התורה)]
וכל התורה
עם מבזים תלמידי חכמים גדולי תורה

כמה הוספות קטנטנות על דברי הרב @מתלמידי מרן הראש"ל ,

חלק גדול ממהלך דחיקת מרן שליט"א הינו הנסיון להשליט רבנים מסוימים (גדולים וחשובים ככל שיהיו, לא זו הנקודה), על ציבור בני התורה.

ובעוד ועינינו הרואות שהציבור מצביע ברגליים על רבינו הגדול מרן הראש"ל שליט"א באומרם "הוא מורינו, הוא רבינו, הוא מנהיגנו!" "לאורו ניסע ונלך!",

משום מה זה לא נראה טוב לפוליטקאי מסוים, שיכתיבו לו מה לעשות, ולכן עושה כל טצדקי שבעולם ע"מ להרחיק את מרן הראש"ל שליט"א מכל דבר

שקשור לבני תורה.

ומה"ט לצערינו ישנה הוראה מדרגים גבוהים בתנועה שלא לתקצב מעמדים ואירועים בהם משתתף מרן שליט"א (הקבלת פני רבו, כנס בני תורה, וכדו')

בעוד שהרבנים שהומלכו ע"י אד"ם ללא רצון הקהל, מתוקצבים ע"י המפלגה- הם ומוסדותיהם, כנסיהם ואנשיהם- מלא על מלא!

תוסיף ע"ז את דחיקתו מעיתון "הדרך" כשבימי מרן חכם שלום זצ"ל היה מס' 2 לאחריו, ושניהם היו נכנסים יחד לכנסי התנועה, ויושבים על הכסאות

המכובדים, כשבסיום המעמדים מרן הראש"ל היה מוזמן לישא מדברותיו ולאחריו מרן רה"י זצ"ל.

ואמת מה נהדר היה המחזה לראות את המוני בני התורה רוקדים ומכרכרים בכל עוז לכבודו של מרן הראש"ל שליט"א, וודאי שזו אחת מן הסיבות

לאי קיום המעמדים כיום, מאחר שכשיוזמנו הרבנים חברי המועצת הנוכחיים לשאת מדברותיהם בפני אלפי בני התורה, התמונה תהיה ברורה אחרי

מי ציבור בני התורה הולכים, ובמי רואים הם כמנהיג הציבור הספרדי וממשיך דרכו של מרן רשכבה"ג זיע"א, ואז לא תישאר ברירה וכו'...

@ליבי במזרח ! הדבר היחיד שאפשר לומר עלכבודו הוא: שפשוט כבודו לא בקי בפרטים ובמציאות החדשה הכ"כ כואבת לכל בן תורה ספרדי!

אלא שלא חכמה לברוח ולהתעלם מן הדבר, אנו נסתכל למציאות בעיניים ונלחם!

כמה הוספות קטנטנות על דברי הרב @מתלמידי מרן הראש"ל ,

חלק גדול ממהלך דחיקת מרן שליט"א הינו הנסיון להשליט רבנים מסוימים (גדולים וחשובים ככל שיהיו, לא זו הנקודה), על ציבור בני התורה.

ובעוד ועינינו הרואות שהציבור מצביע ברגליים על רבינו הגדול מרן הראש"ל שליט"א באומרם "הוא מורינו, הוא רבינו, הוא מנהיגנו!" "לאורו ניסע ונלך!",

משום מה זה לא נראה טוב לפוליטקאי מסוים, שיכתיבו לו מה לעשות, ולכן עושה כל טצדקי שבעולם ע"מ להרחיק את מרן הראש"ל שליט"א מכל דבר

שקשור לבני תורה.

ומה"ט לצערינו ישנה הוראה מדרגים גבוהים בתנועה שלא לתקצב מעמדים ואירועים בהם משתתף מרן שליט"א (הקבלת פני רבו, כנס בני תורה, וכדו')

בעוד שהרבנים שהומלכו ע"י אד"ם ללא רצון הקהל, מתוקצבים ע"י המפלגה- הם ומוסדותיהם, כנסיהם ואנשיהם- מלא על מלא!

תוסיף ע"ז את דחיקתו מעיתון "הדרך" כשבימי מרן חכם שלום זצ"ל היה מס' 2 לאחריו, ושניהם היו נכנסים יחד לכנסי התנועה, ויושבים על הכסאות

המכובדים, כשבסיום המעמדים מרן הראש"ל היה מוזמן לישא מדברותיו ולאחריו מרן רה"י זצ"ל.

ואמת מה נהדר היה המחזה לראות את המוני בני התורה רוקדים ומכרכרים בכל עוז לכבודו של מרן הראש"ל שליט"א, וודאי שזו אחת מן הסיבות

לאי קיום המעמדים כיום, מאחר שכשיוזמנו הרבנים חברי המועצת הנוכחיים לשאת מדברותיהם בפני אלפי בני התורה, התמונה תהיה ברורה אחרי

מי ציבור בני התורה הולכים, ובמי רואים הם כמנהיג הציבור הספרדי וממשיך דרכו של מרן רשכבה"ג זיע"א, ואז לא תישאר ברירה וכו'...

@ליבי במזרח ! הדבר היחיד שאפשר לומר עלכבודו הוא: שפשוט כבודו לא בקי בפרטים ובמציאות החדשה הכ"כ כואבת לכל בן תורה ספרדי!

אלא שלא חכמה לברוח ולהתעלם מן הדבר, אנו נסתכל למציאות בעיניים ונלחם!
על זה היה דווה ליבנו
איך אמרתי היום לאיזה יהודי שכל האנשים האלה יסחבו על הכתפיים שלהם אנשים לקלפי, אני כבר לא עושה את זה.

להתייעץ בנושא הגיוס החותמת האחרונה לאשר את חוק הגיוס זה היה אצל הרב סלים שהוראה כך להתקדם כמו שפסק הרב דב לנדא מרן הראש''ל שליט''א אפילו לא טרח לעלות ושאול אתו כלום
אני באמת לא מבין את הטענה.
אם מרן מתנגד לחוק, איך יתכן שהוא רוצה שיעלו אליו עם טיוטת החוק.
מי שיעלה אליו הוא חצוף !
מה יש לעדכן אותו אם הוא מתנגד לחוק באופן עקרוני

נערך לאחרונה:
המציאות כואבת! אם כי מורכבת מאוד
אמת ויציב!
למה? אדרבה, כאן הוא המקום להאריך!! ובמקום שאמרו להאריך אינו רשאי וכו'...
ועדיין אני טוען שוב ושוב ...
"ניש'ט שיי'ך" לומר "אני על משמרתי אעמודה!" הא ותו ליכא מידי...
שזה לא סיבה לעשות פילוג!
את זה תלך ותצעק ל"מחוללי המהפכה" בציבור הספרדי, אלו שהולכים הפוך ממה שמורים מרנן ורבנן, ומתעלמים מרצון הציבור בכמה וכמה עניינים!

המציאות כואבת! אם כי מורכבת מאוד ואכמ"ל
ועדיין אני טוען שוב ושוב שזה לא סיבה לעשות פילוג!
@ליבי במזרח אתה נראה לי בחור חכם תגיד לי מה אני ש @מתלמידי מרן הראש"ל צריך לעשות שאני רואה פעם אחר פעם שמדחיקים את מרן את מורי ורבי לפינה ובכל תקופה מסוימת זה הולך ומדרדר
בקשה אל תחזור על השטות תגיד לי שזהו רק שפעם אחת לא הביאו אתו בעיתון הדרך על זה כל הצעקה כי תעבור על כל ה 24 עמודים כאן בשרשור הזה ואח''כ תגיב
בקשה לא חכמה גדולה לזרוק סיסמאות ''פילוג'' פילוג''

אחד מאותם חכמים שאד"ם מקדם אמר בשעתו על מרן ועל תורתו כך. יש הקלטה מזה, אך משום כבוד ה' הסתר דבר.
אוקי.
קצת קשה לי להאמין שאמרו כזה דבר על מרן זצ"ל, גם אם לא העריכו אותו כראוי, מ"מ זהו זלזול מידי.
בכל מקרה היו עוד חכמים שהתבטאו כך על רבנים אחרים מתוך ריתחא דאורייתא, וברור שהם לא התכוונו לדבריהם כפי פשוטם של דברים.

במה שנשמטה תמונת מרן מהדרך...
הציבור מחובר בכל לב למרן ותורתו
הוא נמצא בכבודו של עולם בשיעורו השבועי הגדול בתבל
די להתבכיינות!!!!!
שס הוקמה להקים מוסדות תורה
להקים מקואות וכו' וכו' וזה נעשה כפי שידוע למי שמעורה בפרטים
די לפגוע בה!
ביקורת כן! טרפת לא!
זה עבר את כל הפורפוציות...

מי אמר?
שקר וכזב!!
שמתי לב בהרבה שרשורים כולם שקרנים ורק אתה לא אולי אתה מקיים בעצמך את הפסוק עוצם עיניו מראות רע ... (מכל מקום עיין למטה)
המציאות כואבת! אם כי מורכבת מאוד ואכמ"ל
ועדיין אני טוען שוב ושוב שזה לא סיבה לעשות פילוג!
אין פילוג יש זעקה , זעקה על שריפת התורה , שלא נתבע ביום הדין שלא זעקנו שלא התרענו רח"ל .

מכל מקום משהו ששמתי לב בעיתון של המשכיחי ...
כל כנס או אירוע עם מרן רבנו גאון ישראל שליט"א יביאו רק את שולחן המזרח -שולחן הכבוד
ואילו באירוע עם רבני המשכיחי יביאו תמונות של הציבור איך הביהמ"ד כמעט מלא

גם בתמונות מהשיעור השבועי כך - אצל הרשל"צ הגאון רבי דוד מביאים תמונה של כל הציבור ואילו אצל גאון ישראל רק את שולחן המזרח

ועוד משהו קטן ששמתי לב

בהיכלי הקהילות (נראה לי כך קוראים למדור הזה)
כשיש אירוע שמרן הרש"ל גאון ישראל שליט"א נמצא - מביאים רק את שמו כרב נוכח למרות שידוע שהיו שורה של רבנים
ואילו באירוע של רבני המשכיחי - מפרטים אילו רבנים היו נוכחים .
(לא לחשוד אין לי מנוי וגם אם היה הייתי מבטלו לאלתר )

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון