• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

תוצאות חיפוש

  1. ס

    בענין השרוולים המגוחכים לחזנים

    תחילה יש לדון בענין חזן בבית כנסת של אברכים, ועולה להתפלל עם חולצה קצרה. האם אנחנו מסתכלים על אברך נורמלי (שבוודאי לא יעמוד בפני גדולים בלי כובע וחליפה), או על מה שמקובל בעולם - שחולצה קצרה זה מכובד? לכאורה הולכים אחר מה שמקובל בעולם, ולדוגמא ברוב העולם מקובל שההולך בגופיה הוא אדם נבזה. כמו כן...
  2. ס

    הוספת מים חמים שהיד סולדת בהם לתוך כלי ראשון עם תבשיל יבש - שיעור הראשון לציון שמתפרסם היום

    במרוקו נהגו מזמן קדום [קודם כתיבת השו"ע] להטמין מערב שבת קומקום של מים חמים כדי להוסיפו לסיר החמין כאשר הוא מצטמק בשבת, ומנהג זה היה נפוץ בכל מרוקו ושורשו במנהגי ספרד הקדומים ביותר. אמנם עצם מנהג זה נתון במחלוקת ראשונים כמבואר בב"י בסי' רנג, שלדעת רבינו יונה אסור לעשות כן שמא יהיו המים שבקומקום...
  3. ס

    צ'יפס שטוגן בשמן שטוגן בו שניצל

    לגבי צ'יפס שטוגן בשמן בשרי, מהראוי היה להזכיר שהגר"ע יוסף התיר נ"ט בר נ"ט באוכלין, בהליכות עולם ח"ז עמ' ע"ט, אלא שהרב המשיב חושש לממשות שומן של בשר. ראיתי גם להראש"ל הרב יצחק בדרשתו, שהתיר זאת אך הסתייג שצריך לראות אם בתוך השמן יש שומן של בשר, ואינו יודע איך לראות (וצ"ע איך כל הפוסקים שהתירו...
חזור
חלק עליון