Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש.
מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com
שלום וברכה
מעיקר הדין לדעת מרן השו"ע בסימן (תמז ס"י) אם בשל בסיר שאינו כשר לפסח ועבר עליו 24 שעות, נותן טעם לפגם מותר בפסח, היינו אפילו בפסח וכתבו הפוסקים (ראה הערות איש מצליח) אף שנעשה פגום בפסח, ואחינו האשכנזים מחמירים בנותן טעם לפגם בפסח, ובמ"ב שם (ס"ק צח) דבמקום שאין מנהג ידוע המקל לא הפסיד והמחמיר תבא עליו ברכה.
וכאן שבשל קודם הפסח קל יותר שהרי לדעת מרן בסתם (שם ס"ד) אם נתערב קודם הפסח ונתבטל בשישים אינו חוזר וניעור לאסור במשהו בפסח, והרמ"א כתב לאסור בתערובת יבש בלח. וכל זה דוקא בתערובת אבל לא בטעם פגום שנפגם קודם הפסח. מכל מקום אין נכון להכין לכתחילה מאכלים לפסח בכלים שאינם כשרים לפסח, מפני ריבוי תקלות שיכולות להווצר ח"ו, אלא לכתחילה יש להכין מאכלים לפסח בכלים כשרים לפסח, ואם בשל לפני הפסח מאכל לפסח בכלי שאינו בן יומו יש להתיר התבשיל לפסח.