• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

הכשרת סיר טרף

ב"ה
שלום וברכה,
יש להמתין שיעברו כ"ד שעות משעת בישול הבשר,
ואחר כך להרתיח יורה גדולה וכשהמים מבעבעים להכניס פנימה את הסיר שנאסר.
ואם אין יורה גדולה מספיק בשביל כך, ימלא הסיר מים על כל גדותיו, וירתיח עד שיבעבע, ובינתיים ירתיח קומקום חשמלי, וכשהמים בסיר מבעבעים, יקח הקומקום כשהמים בתוכו גם כן מבעבעין, ויערה אל מרכז המים שבסיר, כך שיעלו המים ויגעו בחלק העליון של דופני הסיר (ולא נורא שגולש מעט), ואחר כך ישטוף הסיר במים קרים מהברז, ובזה הסיר כשר ונעשה פרווה.

בברכה רבה
 
נערך לאחרונה:
ויש להוסיף שאם צריך להשתמש בו בתוך כ"ד שעות. יש תקנה להגעילו על ידי שיתן במים של ההגעלה חומר פוגם כגון אמה וסבון וכמו שפסק בשו"ע סי' צה ס"ד
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון