ב"ה
זו שאלה ממש גבולית, ולענ"ד למעשה כל שנאפה מתחילה על דעת למלא ולאפות, נחשב כאילו ממולא מעיקרא, וכמ"ש בזה מרן הראש"ל שליט"א במכתב בשנים האחרונות לגאון רבי משה יוסף שליט"א בדין לחמניות קריספי כמדומני. אבל אם אינו מיועד בדוקא ע"מ לאפות אח"כ עם מילוי, בזה אפיה בעלמא לכאורה לא משנה אותו מדין פת. רק טיגון וכדומה. אולם כן נראה שאם יהיה בטוסטר, מכיון שהוא סוג אפיה אחר, ונלחץ עם המילוי ומשתנה ע"י המילוי מעין שנעשה בבישול, שמקבל מהות חדשה, ולא כמו באפיה, שנשאר העיסה כמות שהיתה באפיה ראשונה כמעט, בזה נראה שקשה להשאירו במהותו הראשונה, ופנים חדשות באו לכאן, וגם אינו אפיה רגילה, אלא מעין צלי קדר, ולפחות לא יצא מספק, ונכון לברך עליו בורא מיני מזונות.
בברכה רבה