• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ברכת שחלק מחכמתו ליראיו

הגאון הרב יצחק אבא שאול גם כן אמר לי פעם שאפשר לברך על מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א ברכת שחלק מחכמתו.
וזכורני לפני שנים רבות כאשר התלויתי למרן שליט"א בנסיעה לשיעור בבית שמש (כשהיה ראש ישיבה) והיה באותו מעמד גם הגאון רבי יצחק אב"ש שליט"א, והוא בירך לעיני כל על מרן שליט"א ברכת שחלק מחכמתו ליראיו.

עוד סיפר לי הגר"י א"ש שליט"א, שזוכר כשמרן שליט"א היה בחור בישיבת פורת יוסף, והיה "השקדן של הישיבה", והפטיר ואמר לי לא לחינם הוא זכה לכל גדלותו בתורה.

נערך לאחרונה:
כשמרן שליט"א היה בחור בישיבת פורת יוסף, והיה "השקדן של הישיבה", והפטיר ואמר לי לא לחינם הוא זכה לכל גדלותו בתורה.
דבר מעניין אני זוכר מהספר "המנהיג". שהובא שם, על חברו של מרן שליט"א. שראה אותו בהיותו בכיתה בתור ילד קטן, מסתכל בתמונה של מרן זיע"א. ושאל אותו מה הוא עושה, ואמר לו שאמו (הרבנית ע"ה) אמרה לו, שכל פעם שיש לו זמן פנוי, יביט בתמונה הזו, וירצה להיות כמו מרן וישאף לכך.

אם הזכרת את שקדנותו של מרן שליט"א, הנה עדות:
הרב אלמוג לוי תלמיד מובהק למרן שליט"א, וביודעי ומכירי קא אמינא, כמה מרן שליט"א מחבבו למאוד מאוד.
אגב, הדברים נאמרו ע"י הגאון הנ"ל לפני כשנה וחצי בלויין כשהיה רב מקדים.

הרב אלמוג לוי תלמיד מובהק למרן שליט"א, וביודעי ומכירי קא אמינא, כמה מרן שליט"א מחבבו למאוד מאוד.
אגב, הדברים נאמרו ע"י הגאון הנ"ל לפני כשנה וחצי בלויין כשהיה רב מקדים.
וחבל שמרן הראשל"צ לא היה נוכח אז (כמדומני פרשת מקץ תשפ"א) בכדי שנוכל לשמוע מפיו איך מרעיף עליו ברכות ושבחים...

הרב יצחק אמר היום בשיעור שמסר, שהרב אלמוג לוי סיים את כל היביע אומר עד החתונה!
(וגם אמר שכל אחד צריך ללמוד בליל שבת ולסיים לפחות את כל היביע אומר חלק או"ח עד החתונה)

נערך לאחרונה:
הזכרתני, שהיה לי חבר בישיבה קטנה (בעל תשובה לשעבר) מתמיד שקדן עצום פרוש וכו' והיה בקי גדול בספרי מרן זצ"ל על בוריו ואף היה מתכתב עם מרן הראש"ל שליט"א הרבה והיה עונה לו והיה מזהירו שלא ילמד יביע אומר על חשבון סדרי הישיבה רק ביני וביני.. כי מי שלא לומד את סדרי הישיבה סופו שלא יהיה בישיבה.. (איני זוכר הלשון אבל זה רוח הדברים).
וכך הוה שעוד בשיעור ג' חזר אחר חופשת בין הזמנים אחר לגמרי ועשה עצמו שלא ידע את יוסף והלך ודרדר עד שהכיר בחורה נוצריה ב"מ וכיום איני יודע מה איתו כלל. כמה שניסיתי ליצור עמו קשר לא הצלחתי.
{בזמנו הוא הבטיח לי שיחזור בתשובה ואף כתב לי כתב הבטחה שעם השנים נעלם ממני..} וה' הטוב יכפר בעד!

מתי היה השיעור, היום בערב באשדוד?
אגב, הייתי היום לפנות ערב בביתו של מרן שליט"א ודברנו שוב בענין הרב אלמוג לוי (שאגב, בימים אלו עקר מקום מושבו מקרית ספר ליבניאל בהמלצת מרן שליט"א) ומרן שליט"א התבטא בפני כלפיו סוג של התבטאות שמראה כמה הערכה רבה ומיוחדת יש לו כלפיו, שלא שמעתיו הרבה זמן מתבטא כך, איני יכול לכתוב באיזה נושא זה היה, כי עדיין זה בגדר דבר הסמוי מן העין.
וגם אני מוסיף עדותי נאמנה בזה, שכל שאלה ששאלתיו "בכל ארבעת חלקי הש"ע" תמיד משיב על אתר בבקיאות נוראית, לרבות בקיאותו המיוחדת, שלדעתי אין שני לה (ואיני מגזים) בתורת מרן זיע"א בכל ספריו, לרבות ספרי מרן שליט"א. אשרינו שזכינו. ומעל הכל הענות חן שיוקדת בו.

יש צילום מהשיעור?
ניסיתי להשיג את ההסרטה. היו 2 שהסריטו את כל השיעור, אבל בסוף לא השגתי.
אחד זה היה נראה מטעם המארגנים (אך איני יודע מי הם, היו עם כיפות סרוגות), ואחד זה בחור שהסריט לעצמו, אך הוא גר בשדרות ולומד בבני ברק. רצה לקחת את המספר שלי, אבל בסוף לא יצא)
מתי היה השיעור, היום בערב באשדוד?
הרב הגיע בערך ב-20:15.

ב"ה השגתי את ההקלטה.
מצ"ב ההקלטה המלאה + הקטע הנ"ל חתוך.
השיעור נמסר ביום חמישי, ד' בתשרי ה'תשפ"ב בביהכנ"ס "אחוות ישראל" באשדוד.

קבצים מצורפים

• הרב יצחק יוסף - שיעור באשדוד - ד תשרי תשפג.zip
    32.3 MB · צפיות: 11
  • הרב אלמוג לוי.zip
    243.7 KB · צפיות: 11
חלק עליון