• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

הרב יצחק יוסף-תמונות

וכאן המקום לומר שכאשר מזמינים את מרן לאירוע פלוני לדרוש מהמארגנים שבמודעה תהיה תמונה עדכנית מכובדת וגם מפוקסלת (היינו באיכות טובה) של מרן שליט''א (וזה חלק מכבוד התורה) ולא לבחור תמונה מאשר יעלה הגוגל
ואגב, סיפר פעם רבי משה חבושה איך שמרן זצ''ל דאג שבאחד הקסטות שהוציא תהיה תמונה מכובדת שלו (חבושה)

מעניין מה הרב אמר על הספר, כי אינו לפי דעתו לפי מה שהספקתי לראות...
איזה? "עובדין דחול" או "תיקון קוראים איש מצליח המדוייק"...
אני לא חושב שלמרן הראש"ל שליט"א יש דעה מגובשת מצד עצמו בכל פרטי הפרטים של עניני דקדוק.
אלו יותר נושאים השייכים למי שעסק בהם רוב ימיו [כמו הגר"מ מאזוז],
אם כי בודאי יש הרבה דברים שהנידון בהם ידוע, ודעת מרן זצ"ל נאמרה בהם, ובנו שליט"א נמשך אבתריה, כמובן.

אני לא חושב שלמרן הראש"ל שליט"א יש דעה מגובשת מצד עצמו בכל פרטי הפרטים של עניני דקדוק.
אלו יותר נושאים השייכים למי שעסק בהם רוב ימיו [כמו הגר"מ מאזוז],
אם כי בודאי יש הרבה דברים שהנידון בהם ידוע, ודעת מרן זצ"ל נאמרה בהם, ובנו שליט"א נמשך אבתריה, כמובן.
כתיבה וחתימה טובה!

דרך אגב אולי אם יש מושג לכבודו מי עבד על הניקוד והדיקדוק בספרים של רבנו אביר הרועים מרן מאור ישראל ח"ר עובדיה שהו"ל בחייו
הן "חזון עובדיה" הלכות פורים בסופו וכעז"ה

אולי אתה זה שתצליח לשמח אותי

ערב טוב, ובטוב ילין מור וברחמים יקיץ מור

נערך לאחרונה:
מרן הראשל"צ שליט"א מתקבל אמש בתואר הראוי לו - "נשיא מועצת חכמי התורה"
כתיבה וחתימה טובה!
תמשיך ותכתוב - ולא מבעיא שזה עוד היה באותו מקום שבו נזרק לפני שנים רבות רבנו מאור עיננו ח"ר עובדיה יוסף בעת מסירת שיעור, הלא הוא בבית הכנסת (מוזאיון) "אוהל רחל" יכב"ץ ליוצאי עדת הבבלים ברחוב דויד ילין פינת יוסף בן מתתיהו
ואז ח"ר יצחק (הכורך) כדורי סידר עבור מרן ע"ה למסור השיעור בבית הכנסת "יגיע כפים" ברחוב פינס

חזור
חלק עליון