• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

חידה: באיזה ביהכנ"ס מרן התפלל ערבית מוקדם

בשו"ת יביע אומר (ח"ו או"ח סי' כ אות ג) הובא מקרה שונה "ומדי דברי זכור אזכור אשר כתבתי בימי חרפי, ובדידי הוה עובדא, שבהיותי מתפלל ערבית בבהכ"נ מוסאיוף בירושלים ת"ו, לאחר פלג המנחה, (וכמנהג עדות המזרח שנהגו כן, וכמ"ש מרן הב"י סי' רלג, והלחם חמודות ר"פ תפלת השחר אות טו, וע"ע בשלמי צבור דף ק"ס ע"א וב', ובשו"ת זבחי צדק ח"ב חאו"ח סי' כט, ועוד,) והגעתי לסוף ברכת מחיה המתים, שמעתי מהמנין הסמוך שהיו מתפללים מנחה שאומרים קדושה, ונסתפקתי אם אני רשאי לומר קדושה עמהם וכו' ".​

א"צ לזה מקור זה דברים שראינו בעיננו איך היה בא רבינו כאחד האדם עם הגלימה למוסאיוף ושואל איפה יש מנין והיה הגבאי מקבץ עבורו מנין מיוחד, וכך היו כמעט כל חכמי הספרדים מעורבים עם הבריות ומהלכים ביניהם, וחלקם אף ראינו במקוה ובכינרת ועוד מקומות שהדור לא יבין
ובכל אופן אביא מקור
1725901294309.png

אם כבר מוסאיוף יש לי שאלה ששמעתי מרבינו בעצמו וקשה לי להאמין שמישהו כאן ידע מה התשובה , אולי החכם הנחמד @אושרי רביב
אחרי איזה חזן היה מחזר רבינו הקדוש זצ"ל בבית הכנסת מוסאיוף ומחפש תמיד להתפלל איתו?
רא"מ?

אם כבר מוסאיוף יש לי שאלה ששמעתי מרבינו בעצמו וקשה לי להאמין שמישהו כאן ידע מה התשובה , אולי החכם הנחמד @אושרי רביב
אחרי איזה חזן היה מחזר רבינו הקדוש זצ"ל בבית הכנסת מוסאיוף ומחפש תמיד להתפלל איתו?
אולי כדאי להעלות כנושא חדש
למען הסדר הטוב

תאמין.
רבי נתן סאלם.
אמת. וראה חזון עובדיה אבלות ג עמ' רס ובמשנת יוסף חלק ה עמ' רעט אמר כן רבנו בפרוש, והובא במבוא לשו"ת יחוה דעת חלק א הנדפס מחדש עמ' טו.

חזור
חלק עליון