• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

חידה: לאיזה ס' מרן נתן הסכמה לראשונה???

מי זכה להיות הראשון?
חוץ ממהסכמה שמרן נתן בכת"י לאחיו הצעיר, שזה לא נדפס.
כוונתי לס' שבא בדיפוס.
[מצפים מהג"ר צאלח מנצור שיפגין את ידיעותיו העצומות בהיסטוריה הרבנית ובכל התורה כולה וייסייע].
אם אני מבין כוונתך למרן שליט"א, האומנם?
אחרי הכל @בוגר חזון עובדיה ...

שו"ת הלכה למשה להגאון ר' משה מימון זלה"ה (הספר הראשון שזכה לקבל הסכמת מרן הרב עובדיה)

עם יצא אמר:
שו"ת הלכה למשה להגאון ר' משה מימון זלה"ה (הספר הראשון שזכה לקבל הסכמת מרן הרב עובדיה)
ניצחתני.
לא ידעתי מזה.
שהייתי בישיבה מרן שליט"א הראה לנו את הס' כרם ד"ל מהגביר ר"ד לוי, ואז היה ברור למרן שליט"א שזה ההסכמה הראשונה.
ומתברר שלא.
כי זה בתש"ך, והלכה למשה בתשי"ח.

ומענין לענין, מי יודע באיזה ס' נדפס הסכמה מהקהילות יעקב הסטיפלער שמזכיר לשבח את מרן זיע"א?.

ומענין לענין, מי יודע באיזה ס' נדפס הסכמה מהקהילות יעקב הסטיפלער שמזכיר לשבח את מרן זיע"א?.
כרמי שלי לרבי מקיקץ שלי ז''ל מחכמי תונס
נדמ"ח לפני כמה שנין.
מישהו יכול להעלות כאן למראה עיני הציבור?

וראה במצורף:

עם יצא אמר:
ניצחתני.
לא ידעתי מזה.
שהייתי בישיבה מרן שליט"א הראה לנו את הס' כרם ד"ל מהגביר ר"ד לוי, ואז היה ברור למרן שליט"א שזה ההסכמה הראשונה.
ומתברר שלא.
כי זה בתש"ך, והלכה למשה בתשי"ח.

לענ"ד עוד יתברר שהיו הרבה הסכמות לפני כן, הרי עד שנת תשיח היה רבינו מנהיג קהילה גדולה בירושלים וחבר ביה"ד, ואח"כ בקהיר, ושוב בירושלים ופ"ת, וכי היעלה על הדעת שבכל השנים האלה דפקיע שמיה לא ביקשו ממנו הסכמות ובפרט שהיה ידוע כבעל עט סופר מהיר ולשון מליצית

לענ"ד עוד יתברר שהיו הרבה הסכמות לפני כן, הרי עד שנת תשיח היה רבינו מנהיג קהילה גדולה בירושלים וחבר ביה"ד, ואח"כ בקהיר, ושוב בירושלים ופ"ת, וכי היעלה על הדעת שבכל השנים האלה דפקיע שמיה לא ביקשו ממנו הסכמות ובפרט שהיה ידוע כבעל עט סופר מהיר ולשון מליצית
רק שכחת שאף א' לא הוציא ספרים אז.

חזור
חלק עליון