• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

כמו מי אתם פוסקים?

כמו מי אתם פוסקים?

• כמן מרן זצ"ל ובנו שליט"א

• כמו הרה"ג דוד יוסף שליט"א

• כמו הגרב"צ זצ"ל

• כמו הרב משה לוי זצ"ל

• כמו הרב נאמ"ן שליט"א

• כמו פוסקי אשכנז

• כמו פוסקי ספרד אחרים

• כמו הבן איש חי

תוצאות ניתנות לצפייה רק לאחר ההצבעה.
כבודו שכח לציין שיש אנשים שהם לא משוגעים ולא בוחרים לעצמם פוסק כאילו זה קבוצת כדורגל
גם השו"ע לא הלך לפי פוסק אחד אלא בכל דבר מה שיצא לו גם פה אפשר ללמוד את הענין ולפסוק
כל פעם לפי פסק אחר יש רק שני מגזרים שחיים בטעות שתמיד חיב לפסוק לפי אותו פוסק
החזאונישניקים וחסידי מרן

כבודו שכח לציין שיש אנשים שהם לא משוגעים ולא בוחרים לעצמם פוסק כאילו זה קבוצת כדורגל
גם השו"ע לא הלך לפי פוסק אחד אלא בכל דבר מה שיצא לו גם פה אפשר ללמוד את הענין ולפסוק
כל פעם לפי פסק אחר יש רק שני מגזרים שחיים בטעות שתמיד חיב לפסוק לפי אותו פוסק
החזאונישניקים וחסידי מרן
לכל פוסק יש בדר"כ את הקו המנחה איך פוסקים הלכה אנו דנים על קו פסיקה ולא על דינים פרטים שיכול לצאת לא כאותו פוסק.

למה אין אופציה ע"פ מרן זצ"ל והגר"ד יוסף???
ואם אני בוחר באופציה הראשונה אז מי הכוונה בנו?????
האם הכוונה הגר"ד הנ"ל או שמה הגר"י שליט"א או שמה בכלל הגר"י זצ"ל תנמקו
ותוסיפו בא"ח, כה"ח, מנהיגי אחינו המרוקאים, הרב רצאבי.
ומה עם הרב מלכא שליט"א?

למה אין אופציה ע"פ מרן זצ"ל והגר"ד יוסף???
כי זה תרתי דסתרי.
ואם אני בוחר באופציה הראשונה אז מי הכוונה בנו?????
כמובן, מרן הראש"ל שליט"א הרב יצחק יוסף. (אתה שואל ברצינות או סתם מיתמם?...)
ומה עם הרב מלכא שליט"א?
לכאו' זה הכוונה באפשרות של "כמו פוסקי ספרד אחרים".

כי זה תרתי דסתרי.
למה?
ברוב המקמות לא נכון ואני הולך כמו מרןן זצ"ל ובנו הגר"ד נטו ובמקומות שנחלקו ע"פ רובא זה כמרן זצ"ל אלא"כ יש דין סב"ל וכו' להחמיר ודאי כדעת המחמירה וכו'
ומצאי בכמה דמקומין שגם מרן הראש"ל חולק על אביו
ואני (כמעט) בטוח שה5 שהולכים כדעת מו"ר הגר"ד יוסף ולא כדעת רבינו הגדול שליט"א הם הולכים ברוב פסקיהם כמרן זצ"ל

למה?
ברוב המקמות לא נכון ואני הולך כמו מרןן זצ"ל ובנו הגר"ד נטו ובמקומות שנחלקו ע"פ רובא זה כמרן זצ"ל אלא"כ יש דין סב"ל וכו' להחמיר ודאי כדעת המחמירה וכו'
ממ"נ, אם כשנחלקו אתה הולך כמו מרן זצ"ל, אז אתה בעצם כמו מרן הראש"ל שליט"א, ואם כשנחלקו אתה הולך כמו הרב דוד, אז זו בדיוק האפשרות השניה.
האפשרות השניה לא באה לאפוקי מדעת מרן זצ"ל, אלא לפרש שבמקום שחולקים הולך כמו הגר"ד.

כוונתי שבמקום שהרב דוד מחמיד יותר מדעת אביו זצ"ל הולכים כמותו וגם במקום שיש חשש סב"ל הולכים כמותו וזה ההבדל
בעצם שהולכים כמו מרן זצ"ל רק שחוששים לשיטת הרב דוד, ואם הם חולקים ולא שייך סב"ל או חומרא הולכים כמרן זצ"ל.
מעניין...

ולא מצאתי כמעט מקרה שהגר"ד חולק על מרן זצ"ל שאינו סב"ל או מחמיר (כלומר שמקל נגד מרן זצ"ל)
משא"כ הגר"מ מאזוז הגר"מ לוי הרב מלכא הגרב"צ אבא שאול ועוד
אז למה לא לקרוא לזה פשוט שהולכים כמו הגר"ד?!

אז למה כת"ר אומר שהולך כדעת מרן זצ"ל ובנו שליט"א??? הרי מספיק לומר כדעת רבינו הגדול שליט"א ?????????
אה"נ.
בסקר יש אפשרות שהולכים לגמרי כמו מרן זצ"ל, ולזה קראו "מרן זצ"ל ובנו שליט"א" ויש אפשרות שהולכים כמו מרן זצ"ל ומחמירים (?) כמו הרב דוד, ולזה קראו "כמו הרה"ג דוד יוסף שליט"א".

חזור
חלק עליון