יש להעיר על לוח אור החיים שמשערים את עלות השחר וזמן ר''ת לפי זמניות [דהיינו שמחלקים את השעות מזריחה עד שקיעה לעשר חלקים וכו'], חדא שאין זה נכון לפי המציאות כי לפי המציאות הנשפים של עה''ש והשקיעה נמדדים כאשר השמש נמצאת במעלה 18 תחת האופק שאז ישנה אפשרות לראות את קרניה, אך במעלה 19 אי אפשר לראות את קרניה כלל, וכבר כתבו כן קדמונינו שהיו בקיאים בחכמה זו רבי אברהם ן' עזרא והיש''ר מקנדיא, וכך דעת חכמי התכונה כיום, כמבואר בספרו של הרב חיים פנחס בניש הי''ו. ולפ''ז יוצא שבימים השווים [ניסן ותשרי] עלות השחר יהיה 80 דקות דקות קודם הנץ.
בלוח אור החיים עושים כשיטת המנחת כהן [ויש שלמדו כן אף בדעת הרמב''ם ואין זה נכון] אך המעיין שם יראה שהמנחת כהן לא היה בטוח בדעתו זו ורק כתב כן כהצעה ושכך נראה לו שאפשר לשער, אך כיום אנו יודעים שזה טעות לחשב כך, ולכן כל שאר הלוחות משערים לפי מעלות.
למעשה לא ראיתי לוח כיום בארץ שמשער לפי שמונים מעלות, כי אלו שמשערים לפי מעלות משערים לפי 72 דקות או 90 דקות [כשיטת הגר''א], ושניהם אינם נכונים לפי המציאות, לכן צריך לקחת את הממוצע בין שני זמנים אלו או להחמיר לכאן או לכאן.