• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

לחם עשוי מגלוטן וקמח שקדים

אני בדיאטה קיטו שממעטת בפחמימות, ובשבת ישנה אפשרות לעשות לחם רק מחלבון חיטה דהיינו גלוטן שמופרש מהקמח בתהליך מסויים אשר חלק נהיה עמילן חיטה ללא גלוטן וזה קמח ללא גלוטן לחולי צאליאק והנשאר זה גלוטן חיטה שממנו עם תערובת קמח שקדים בהנחה שהגלוטן רוב אפשר לעשות לחם האם ברכתן המוציא כי ראיתי לחמניות לס שהעדה חרדית קבעו על כעין לחם זה מיני מזונות, רציתי לדעת מה האפשרויות שלי בשבת, גם האם מספיק ששית מזה הקמח או צריך רוב לדעת הרב עובדיה תודה
 
ב"ה
שלום וברכה,
ברכת המוציא אינה על מרכיב מסויים של החיטה,
אלא על גרעיני החיטה כשמגיעים לייעדם, דהיינו שעושים "מהם" פת,
לכן במקרה שלפנינו הדבר יהיה תלוי,
אם הגלוטן שמערבים בקמח שקדים, הוא עצמו ג"כ כמין קמח, נמצא שהמבנה הפיזי של הפת נוצר מתערובת קמח שקדים וקמח גלוטן שבחיטה, וברכתו המוציא.
אבל אם הגלוטן אינו כמין קמח כלל, רק מרכיב תזונתי שמעורב בקמח שקדים, וכל המבנה הפיזי של הפת מתקבל מהקמח שקדים ולא מהגלוטן, ברכת הפת תהיה שהכל נהיה בדברו.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון