• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מה חשוב כ'חסד של אמת' ?

בפרשתן (כ"ד, מ"ט): "ועתה אם ישכם עושים חסד ואמת", רש"י (להלן בפרשת ויחי) פירש, ש'חסד של אמת' הוא כגון חסד שעושים עם המתים, והוא משום שאינו מצפה לתשלום גמול. וצ"ב, מדוע נקרא כאן 'חסד ואמת' [שהיינו כנ"ל], הא קבלו על זה גמול שנתן לה כלי וכלי זהב ולהם נתן מגדנות, ויל"ע.

בפרשתן (כ"ד, מ"ט): "ועתה אם ישכם עושים חסד ואמת", רש"י (להלן בפרשת ויחי) פירש, ש'חסד של אמת' הוא כגון חסד שעושים עם המתים, והוא משום שאינו מצפה לתשלום גמול. וצ"ב, מדוע נקרא כאן 'חסד ואמת' [שהיינו כנ"ל], הא קבלו על זה גמול שנתן לה כלי וכלי זהב ולהם נתן מגדנות, ויל"ע.
מעניין מאוד.
אני רק אוסיף לגבי חסד שעושים עם המתים,
שיש לי נסיון עם זה. אני לומד הלכות עבור כמה נפטרים, קרובים ומכרים (לימוד פשוט ובסיסי) בסוף אני גם אומר שיהיה לעילוי נשמת כל נפטרי ישראל, כולל כל אותם נפטרים שאין מי שילמד עבורם. ( רב מקו ההלכה עזר לי בזה)
וקרה לי מקרה בזמן שהייתי לומד רק פעם אחת ביום, נפטר במצב קשה התגלה לי בחלום וביקש שאלמד בשבילו פעמיים ביום. נכנסתי בחלום למקום חשוך וצר מאוד שלא יכולתי לעבור בו, ואז הנפטר צעק פעמיים: "בתוך הבית שלך! בתוך הבית שלך!" לקח לי זמן להבין עד שהשם היה בעזרי והבנתי שזה בעצם: בביתך! פעמיים. מה שכתוב פעמיים בקריאת שמע על לימוד התורה. ואני באמת לומד רק בבית. מאז אני משתדל ללמוד פעמיים או אפילו יותר. זה נתן לי מוטיבציה חדשה ללימוד וגם אחריות!
אני כותב את כל זה שכל אחד ילמד עבור נפטרים, קרובים וגם נפטרי ישראל בכלל.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון