עבדא דקודשא בריך הוא
Active member
אולי תחכימני איזה שו"ת נוסף יש בשם זה חוץ מהידוע....
השו"ת הנ"ל של @מולסון.אולי תחכימני איזה שו"ת נוסף יש בשם זה חוץ מהידוע....
הוא מדבר על שו"ת וישב הים - הגאון הרב הלל יעקב משה.אולי אתה מדבר על שו"ת וישב הים אחר. לי דווקא ידוע שמחבר שו"ת וישב הים הנ"ל יהיה בן 19 כמדומני בכ"ז חשוון.
הוא מדבר על שו"ת וישב הים - הגאון הרב הלל יעקב משה.
אתה אולי התכוונת לשו"ת של הרב יעקב הלל, אבל כמובן שזה לא השו"ת שבתמונה...
אם למדת את כל יחו"ד ויבי"א, לא אמורה להיות לך שאלה כזו בכלל.יחוה דעת ויביע אומר למדתי וסיכמתי.
כבר סיימת את יחו"ד ויבי"א יא חלקים מכריכה לכריכה, אני ממש מקנT בך.אני רק בן 19 (בעוד שבועיים)
הייתי ממליץ לך לעשות חזרה על יבי"א שהוא כולל כמעט הכל!!!מניח לעצמי שלא ירדתי לסוף דעתו בהרבה סימנים.
שבשבוע שעבר יצא ממנו כרך חדשהוא מדבר על שו"ת וישב הים - הגאון הרב הלל יעקב משה.
ידוע שמרן למד והלך בדרך של תורת חסד מלובלין מצעירותושלום וברכה לכל חברי הפורום היקרים!
אני אשמח אם אנשי הפורום יוכלו לכתוב רשימה של שותי"ם של ראשוני ואחרונים כאחד, שמומלצים ללימוד בתור התחלה ללימוד שותי"ם.
תודה רבה ובשורות טובות!
אם כבר הזכרת, מכון ירושלים עשו עליו עבודת מופת.ידוע שמרן למד והלך בדרך של תורת חסד מלובלין מצעירותו
לעומ"ז שו"ת קליל כמו שו"ת יחו"ד מצד אחד מרחיב את הידיעות ומצד שני הוא הלכה למעשה, ומתאים מאוד לבחורים לקבוע ללמוד מידי שבוע תשובה אחת. (היה לי חבר בישיבה שכבחור בישי"ק במשך תקופה כל יום לפני השינה היה ובר על תשובה ביחו"ד עד שסיימו כולו).אני חושב שלא כדאי ללמוד שו"ת מסוים על הסדר, אלא אם אתה מרגיש משיכה מיוחדת אליו.
אלא הדרך הטובה יותר היא שאחרי שלמדת נושא מסוים, לפתוח שו"תים על אותו נושא. נניח ללמוד את הלכות מוקצה, ואחר כך לפתוח לחפש בתשובות של רבותינו מי כתב על מוקצה, בשלב ראשון ללמוד, ובשלב מתקדם יותר לנסות לענות בעצמך לאחר כך ללמוד ולהשוות מה ההבדל בין מה שאתה כתבת לבין מה שכתוב בשו"ת.