ספר במספרה חילונית

אני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שאלי לעזוב את העבודה?
חלילה וחס לעשות כן ולהכשיל את בני ישראל הקדושים באיסורי תורה החמורים
יעיין מר בספר פסקי התספורת אשר זכינו לאורו בשעטו"מ לגאון הרב יניב נסיר ראש @בית הוראה מעין טהור. ותרו"ן.

אני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שאלי לעזוב את העבודה?
עיין בספר ואין למו מכשול בחלק שמדבר על ובחוקותיהם לא תלכו תשובה של הרב חיים רבי בנושא שאם זה עם מכונה אפשר לסמוך על הרמב״ם שמספרים כעין תער מותרים בפאת הראש אם זה מונע מהחילוניים ללכת לספר שיעשה להם עם סכין שזה איסור לכל השיטות

כל עוד משאירים 40 שערות בכל פאת הראש ואתה לא מוריד בתער הדבר מותר לכתחילה.

ממש לא עיין בבית יוסף שמביא את שיטת הרמב״ם שכותב ככה אבל הוא פוסק כמו הסמק שבכל שתי שערות עובר לא להכשיל
אני מתכוון שבשו"ע פסק כרוב הראשונים שבסכין כעין תער מותר ורק סיים ש"יש לחוש" לדברי הרא"ש.

וא"כ בצירוף ספק טוב נוסף כגון פחות מ40 שערות יש להקל.

שלום רב
תפנה לרב שמכיר את ההלכות ותשאל אותו
עדיף לדעתי מלשאול כאן
בהצלחה רבה ואשריך

ספק ספיקא נגד מרן? ועוד באיסור תורה?
ונשמח למקור לדבריך
זה לא "נגד מרן".
מרן לא גילה דעתו מה הדין בהדיא בהצטרף ב' הספיקות.
אבל איך בצירוף ספק זה כבר נהיה "מותר לכתחילה"???
פשוט מאוד.

אם בלי הספק מרן התיר מעיקר הדין ורק "חשש" לשיטת הרא"ש, אז בהצטרף ספק כזה חשוב יש להקל.

(וכבר כתב כן הגר"מ מאזוז זצוק"ל - אעלה את דבריו מאוחר יותר)

פשוט מאוד.

אם בלי הספק מרן התיר מעיקר הדין ורק "חשש" לשיטת הרא"ש, אז בהצטרף ספק כזה חשוב יש להקל.
יש להקל

ומותר לכתחילה , זה שני עולמות.

ומוטב לדקדק בדברים אלו שפוסקים לזולת , מתי "יש להקל" ומתי "מותר לכתחילה"

זה לא "נגד מרן".
מרן לא גילה דעתו מה הדין בהדיא בהצטרף ב' הספיקות.

פשוט מאוד.

(וכבר כתב כן הגר"מ מאזוז זצוק"ל - אעלה את דבריו מאוחר יותר)
בבית יוסף כן גילה דעתו וכתב מפורש להחמיר בהצטרף שתי הספיקות.
ומכל מקום לעניין ספר שמלאכתו בכך ויתכן וחילונים ילכו למישהו אחר שיגלח להם בתער ממש, יש להקל. (כמדומני שכן קבלתי תשובה בעבר מהגר"ח רבי שליט"א)

היכן?

בשו"ע פסק מעיקר הדין להקל אף ללא השארת 40

היכן?

בשו"ע פסק מעיקר הדין להקל אף ללא השארת 40 שערות.
יש תשובה מפורשת של הרב חיים רבי בנושא מופיעה בספר ואין למו מכשול, אם זה כל כך פשוט למה הוא היקל רק לספר חילוניים ולא בשופי כמו שכבודו מציע

יש תשובה מפורשת של הרב חיים רבי בנושא מופיעה בספר ואין למו מכשול, אם זה כל כך פשוט למה הוא היקל רק לספר חילוניים ולא בשופי כמו שכבודו מציע
לא יודע מה הוא כתב.

אני יודע מה אני רואה בשו"ע ומה ששאר אחרונים הקילו. (הרב מאזוז - וכן הרב אלקנה ישראל שליט"א כתב על זה תשובה באורך והוסיף עוד ספיקות חוץ מהשניים הנ"ל)

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון