שושנת יעקב
New member
אני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שעלי לעזוב את העבודה?
חלילה וחס לעשות כן ולהכשיל את בני ישראל הקדושים באיסורי תורה החמוריםאני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שאלי לעזוב את העבודה?
עיין בספר ואין למו מכשול בחלק שמדבר על ובחוקותיהם לא תלכו תשובה של הרב חיים רבי בנושא שאם זה עם מכונה אפשר לסמוך על הרמב״ם שמספרים כעין תער מותרים בפאת הראש אם זה מונע מהחילוניים ללכת לספר שיעשה להם עם סכין שזה איסור לכל השיטותאני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שאלי לעזוב את העבודה?
כל עוד משאירים 40 שערות בכל פאת הראש ואתה לא מוריד בתער הדבר מותר לכתחילה.אני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שאלי לעזוב את העבודה?
ממש לא עיין בבית יוסף שמביא את שיטת הרמב״ם שכותב ככה אבל הוא פוסק כמו הסמק שבכל שתי שערות עובר לא להכשילכל עוד משאירים 40 שערות בכל פאת הראש ואתה לא מוריד בתער הדבר מותר לכתחילה.
אני מתכוון שבשו"ע פסק כרוב הראשונים שבסכין כעין תער מותר ורק סיים ש"יש לחוש" לדברי הרא"ש.ממש לא עיין בבית יוסף שמביא את שיטת הרמב״ם שכותב ככה אבל הוא פוסק כמו הסמק שבכל שתי שערות עובר לא להכשיל
ספק ספיקא נגד מרן? ועוד באיסור תורה?אני מתכוון שבשו"ע פסק כרוב הראשונים שבסכין כעין תער מותר ורק סיים ש"יש לחוש" לדברי הרא"ש.
וא"כ בצירוף ספק טוב נוסף כגון פחות מ40 שערות יש להקל.
וא"כ בצירוף ספק טוב נוסף כגון פחות מ40 שערות יש להקל.
כל עוד משאירים 40 שערות בכל פאת הראש ואתה לא מוריד בתער הדבר מותר לכתחילה.
שלום רבאני בעל תשובה שעובד במספרה חילונית הצעירים רוצים שאגלח להם מעל האוזנים עם מכונה מספר אפס, האם אפשר להקל או שאלי לעזוב את העבודה?
הרב חיים רבי כמה לו בספר ואין למו מכשולשלום רב
תפנה לרב שמכיר את ההלכות ותשאל אותו
עדיף לדעתי מלשאול כאן
בהצלחה רבה ואשרייך
זה לא "נגד מרן".ספק ספיקא נגד מרן? ועוד באיסור תורה?
ונשמח למקור לדבריך
פשוט מאוד.אבל איך בצירוף ספק זה כבר נהיה "מותר לכתחילה"???
יש להקלפשוט מאוד.
אם בלי הספק מרן התיר מעיקר הדין ורק "חשש" לשיטת הרא"ש, אז בהצטרף ספק כזה חשוב יש להקל.
יש להקל ומותר לכתחילה היינו הך.יש להקל
ומותר לכתחילה , זה שני עולמות.
בבית יוסף כן גילה דעתו וכתב מפורש להחמיר בהצטרף שתי הספיקות.זה לא "נגד מרן".
מרן לא גילה דעתו מה הדין בהדיא בהצטרף ב' הספיקות.
פשוט מאוד.
אם בלי הספק מרן התיר מעיקר הדין ורק "חשש" לשיטת הרא"ש, אז בהצטרף ספק כזה חשוב יש להקל.
(וכבר כתב כן הגר"מ מאזוז זצוק"ל - אעלה את דבריו מאוחר יותר)
היכן?בבית יוסף כן גילה דעתו וכתב מפורש להחמיר בהצטרף שתי הספיקות.
היכן?
בשו"ע פסק מעיקר הדין להקל אף ללא השארת 40
יש תשובה מפורשת של הרב חיים רבי בנושא מופיעה בספר ואין למו מכשול, אם זה כל כך פשוט למה הוא היקל רק לספר חילוניים ולא בשופי כמו שכבודו מציעהיכן?
בשו"ע פסק מעיקר הדין להקל אף ללא השארת 40 שערות.
לא יודע מה הוא כתב.יש תשובה מפורשת של הרב חיים רבי בנושא מופיעה בספר ואין למו מכשול, אם זה כל כך פשוט למה הוא היקל רק לספר חילוניים ולא בשופי כמו שכבודו מציע