• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

פרטים בנוגע להגאון הרב אסי הלוי אבן יולי - שו"ת נחלת לוי

עובד י-ה

New member
שלום וברכה לכל חו"ר הפורום
אשמח לדעת אם לכם מידע על הגאון הרב אסי אבן יולי שליט"א. הוא נראה לי אחד מאברכי הכולל 'ברכת אברהם' שבראשות הג"ר אליהו בוחבוט. הוא חיבר ג' חלקים של שו"ת נחלת לוי ועוד ספרים, וזכה להסכמת מרן היב"א זצוק"ל, והערות של הראשל"צ שליט"א. הוא נראה לי למד בכולל 'מאור ישראל' בעבר אצל הג"ר משה יוסף שליט"א.
יש למישהו עוד פרטים עליו ? ואיך אפשר להשיג אותו במייל בבקשה ?

תודה מראש

שלום וברכה לכל חו"ר הפורום
אשמח לדעת אם לכם מידע על הגאון הרב אסי אבן יולי שליט"א. הוא נראה לי אחד מאברכי הכולל 'ברכת אברהם' שבראשות הג"ר אליהו בוחבוט. הוא חיבר ג' חלקים של שו"ת נחלת לוי ועוד ספרים, וזכה להסכמת מרן היב"א זצוק"ל, והערות של הראשל"צ שליט"א. הוא נראה לי למד בכולל 'מאור ישראל' בעבר אצל הג"ר משה יוסף שליט"א.
יש למישהו עוד פרטים עליו ? ואיך אפשר להשיג אותו במייל בבקשה ?

תודה מראש
הוא חיבר גם שו"ע המידות כמדומני. נמצא גם בתורת אמת.
איני מכירו אישית, אבל מספריו ניכר שהוא ת"ח חשוב.

שמעתי פעם [קרוב לוודאי שזה עמו] שהסיבה שמרן רבינו עובדיה זיע"א מזכיר אותו בכבוד גדול הינה מחמת שפעם אחת מישהו ניסה לדבר עליו לשון הרע אצל מרן רבינו עובדיה, ונודע לרבינו שמאז שנפטרה נכדתו הוא זה שתופס את הילדים שלה ודואג להם בלימודים והכל, אמר מרן אתם רציתם להרחיק אותו מעלי אני יקרב אותו יותר מכולם!!!

שמעתי פעם [קרוב לוודאי שזה עמו] שהסיבה שמרן רבינו עובדיה זיע"א מזכיר אותו בכבוד גדול הינה מחמת שפעם אחת מישהו ניסה לדבר עליו לשון הרע אצל מרן רבינו עובדיה, ונודע לרבינו שמאז שנפטרה נכדתו הוא זה שתופס את הילדים שלה ודואג להם בלימודים והכל, אמר מרן אתם רציתם להרחיק אותו מעלי אני יקרב אותו יותר מכולם!!!
מה שברור הוא שספריו הם ספרים אדירים, ועל מה שכתב - כתב בבהירות ובהיקף גדול ובעיון רב, חלק מהדברים עוד לפני שמרן זיע"א כתב בנושא.
חבל שלא כותב ומו"ל עוד חיבורים

חזור
חלק עליון