קריאה לרב אריה דרעי יו"ר ש"ס בדבר הבחירות בבית שמש

לכבוד מקים עולה של תורה מחולל המהפכה הרב אריה דרעי שליט"א

רציתי בבקשה להביע את דעתי לגבי הבחירות בעיר בית שמש לבחון תמיכה בראשת העיר הגברת עליזה בלוך
וזאת מישום שאם ינצח שמואל גרינברג מטעם דגל התורה הרי שאז ש"ס תהפך לסרך עודף מה שאין כן במציאות הנ"ל הרי שאם בלוך תנצח וש"ס תתמוך בה ש"ס תקבל את התפקיד הראשון
דבר שני בבחירות הקודמות לאחר שהרב משה אבוטבול הפסיד ש"ס הייתה על הגדר במשך שנה בעוד כל המפלגות החרדיות נטשו את ש"ס שהייתה מפלגת השילטון שנתנה להם את הכל והם לקחו את כל התפקידים אם כן למה פיתאום לבוא לתמוך במועמד דגל התורה רק בגלל שהוא חרדי אם בלוך תפקדה לחרדים כמו שצריך אין צורך להחליף אותה ואני עומד מאחרי מה שאני אומר
בברכה ליסואר
ממש כל מילה בסלע ובמיוחד שהרי גם אם דגל יתחייבו לך על משהו הם לא התחייבו לקיים... בקיצור עדיף אפילו חילוני שעומד בדיבורו מאשר חרדי שאינו עומד בדיבורו...

איך עלתה זאת על ידכם רמוס חצרי, הידעת כמה בני תורה נרמסו על ידי ראש העיר עליזה בלוך במשך שנים?
האם תפקירו את גורל אחיכם תושבי רמה ה' את גורל אחיכם תושבי בר אילן?

הידעתם כי אלפי אנשים נשים וטף מודרים מזכיותיהם ומצרכי דת מינמליים?
לגבי צרכי הדת, ראיתי דווקא שהרב גולדברג (מי שמריץ את גרינברג) מפרסם שבקדנציה האחרונה (בראשות בלוך) הוא הביא השגים הרבה יותר טובים לציבור החרדי מאשר בקדנציה שלפני כן, אז הבעיה של גרינהרג וגולדברג היא לא בלוך אלא הנציגים החרדיים.

איך עלתה זאת על ידכם רמוס חצרי, הידעת כמה בני תורה נרמסו על ידי ראש העיר עליזה בלוך במשך שנים?
האם תפקירו את גורל אחיכם תושבי רמה ה' את גורל אחיכם תושבי בר אילן?

הידעתם כי אלפי אנשים נשים וטף מודרים מזכיותיהם ומצרכי דת מינמליים?
הידעת כמה ציבור בני התורה הספרדיים נרמסו במוסדות החרדיים בירושלים בשלוש שנים האחרונות?
הידעת כמה הציבור הספרדי בבית שמש הושמץ ע"י דגל על כך שהעיזו לפעול אצל בלוך לקבלת הצרכים המגיע להם ביושר?

הידעת כמה הציבור הספרדי בבית שמש הושמץ ע"י דגל על כך שהעיזו לפעול אצל בלוך לקבלת הצרכים המגיע להם ביושר?
מי השמיץ את הציבור הספרדי על זה?
גם הציבור הליטאי והחסידי ניסו לפעול אצל בלוך לקבלת הצרכים המגיע להם ביושר.

בבקשה מכבוד חברי הפורום היקרים מאד!
נמצאים אנו כעת בעשרת ימי תשובה
ממש לא מתאים עכשיו
כל השנה בכלל, אבל עכשיו בפרט!
מי לא רוצה סניגור ליום כיפור?!

אחרי הכל, כולנו לכל הפחות בינונים תלוים ועומדים, ובידינו בימים אלו להיות למצב של "זכו" נחתמים לחיים...

ממש לא מתאים עכשיו

אחרי הכל, כולנו לכל הפחות בינונים תלוים ועומדים, ובידינו בימים אלו להיות למצב של "זכו" נחתמים לחיים...
הנני מצטרף לרבינו שליט"א
ואין נא אלא לשון בקשה, אבקש מההנהלה לסגור את האשכולות הפולטיים עד אחר יוה"כ, ואח"כ לחזור ולפתוח אותם, יש דברים מענינים שם.
ובהזדמנות זו נודה להנהלת פורום מורשת מרן על כל הפעילות והעזרה והידע שאנו זוכים בזכות הפורום ההלכתי הזה.
ונזכה כולנו לגמח"ט שנה טובה ומבורכת

ממש לא מתאים עכשיו

הנני מצטרף לרבינו שליט"א
ואין נא אלא לשון בקשה, אבקש מההנהלה לסגור את האשכולות הפולטיים עד אחר יוה"כ, ואח"כ לחזור ולפתוח אותם, יש דברים מענינים שם.
ובהזדמנות זו נודה להנהלת פורום מורשת מרן על כל הפעילות והעזרה והידע שאנו זוכים בזכות הפורום ההלכתי הזה.
ההמממ..
מה עם יום כיפור של שנה הבאה?

ממש לא מתאים עכשיו

הנני מצטרף לרבינו שליט"א

לא זכיתי להבין,
ר' אריה גם 'סוגר' עד אחרי יוה"כ,
או שהוא 'סוגר'
(הסכמים) עד יוה"כ?

נסיונות ההשתקה האלו מיועדים רק למטרה אחת.
לתת שקט תעשייתי למי שרוצה לבצע 'מעשה עשוי',
ולנהל מחטפים כשכאן יהיה שקט!

הנני מצטרף לרבינו שליט"א
אתה צודק אבל מה נעשה היצהר חזק כאן קשה לי לראות דברים שהם פגיעה בכה בתור ספרדי שכש אצל אחרים זה ננוגע לאינטרס אז פיתאום זה מותר גמו שעשו לפני 5 שנים ולכן אני גם אמרתי שצריך להיות אינטרסנט כאן אבל כאן באמת צריך את הכרעת מועצת חכמי התורה שהם בעלי הקטפיים להכריע

דרך אגב אם חייב לשבח את הרב ארייה על כך שבראיון בככיר השבת הוא לא אמר שום זילזול בגאון הגדול רבי דב לנדו שליטא זו אצילות
וגם ראוי לציין את העוצמה של הדעת תורה של הרב סאלים אני לא מכריע בין גדולים אבל מותר לשבח שהוא פרסם את המכתב על הבחירות באלעד זו גדלות שאדם יש לו את האמת והוא לא מחביא אותה
זה רק שבח אם אמרתי חלילה בדברים האלו דבר שאסור לכתוב שחלילה פגיעה בגדולי ישראל
תתקפו אותי ואתקן אמרתי רק את הנראה לעניות דעתי

ח"ו. אף אחד לא בא לפה לריב עם אף אחד.
רק כל אחד אומר את דעתו, וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות
וזה רק מעיד על גודלו וחשיבותו של הפורום שמכיל ניקים מכל הקצוות

דרך אגב אם חייב לשבח את הרב ארייה על כך שבראיון בככיר השבת הוא לא אמר שום זילזול בגאון הגדול רבי דב לנדו שליטא זו אצילות
1. אריה ולא ארייה.

2. עצם זה שאנו רואים בר' אריה דרעי מישהו שהיה מסוגל לומר דיבור של זלזול
על ראש ישיבה מעל גיל 90 שמרביץ תורה בישיבת סלבודקה יותר משישים שנה (!!!),
ואנחנו אומרים שזו אצילות מצד ר' אריה שלא עשה כך,
זה זלזול מחפיר בכבוד התורה ובכל ההתייחסות שלנו בציבור לראשי ישיבות ות"ח.
אנחנו כאילו שמים את הח"כ באותה שורה עם כבוד הרב הגאון שליט"א.

זה מתחיל בכך שישנם רבנים שכל כוחם הגדול הוא בפיהם,
וידיעותיהם בתורה מגיעות מקסימום לדרשות על פרשת שבוע, וכיו"ב.
מרשים לעצמם לפתוח על גדולי הרבנים שליט"א,
וממשיך לעסקנים שרואים את עצמם כמקבלי ההחלטות בציבור.

זה לא פעם ראשונה שאני רואה את זה,
ובדבר הזה צריך ללמוד ממפלגת ג',
וכבר הערתי על כך כאן.

1. אריה ולא ארייה.

2. עצם זה שאנו רואים בר' אריה דרעי מישהו שהיה מסוגל לומר דיבור של זלזול
על ראש ישיבה מעל גיל 90 שמרביץ תורה בישיבת סלבודקה יותר משישים שנה (!!!),
ואנחנו אומרים שזו אצילות מצד ר' אריה שלא עשה כך,
זה זלזול מחפיר בכבוד התורה ובכל ההתייחסות שלנו בציבור לראשי ישיבות ות"ח.
אנחנו כאילו שמים את הח"כ באותה שורה עם כבוד הרב הגאון שליט"א.

זה מתחיל בכך שישנם רבנים שכל כוחם הגדול הוא בפיהם,
וידיעותיהם בתורה מגיעות מקסימום לדרשות על פרשת שבוע, וכיו"ב.
מרשים לעצמם לפתוח על גדולי הרבנים שליט"א,
וממשיך לעסקנים שרואים את עצמם כמקבלי ההחלטות בציבור.

זה לא פעם ראשונה שאני רואה את זה,
ובדבר הזה צריך ללמוד ממפלגת ג',
וכבר הערתי על כך כאן.
מחילה מקבל לא התכוונתי להשוות את הרב ארייה לראש ישיבת סלבודקה אבל לפעמים אדם בזמן משבר יכול לומר דברים גם כנגד גדולי תורה בלי לחשוב ואח"כ לבוא להתנצל
אני חייב לציין שבעבר היו אנשים שבאו וטענו כש איזה רב לא חשב כמוהם אז הם פיתאום לא היכירו אותו או שאמרו לחשו לו באוזן
אבל לא הייתה לח כוונה חלילה וחס להתיחס בזיחזול על רבי דב לנדו רק אני הצבעתי על כך שאם היה מהלך הפוך וזה היה רב מהגדולים שלנו כמו רבנו עובדעה זצל אז בעיתונים מסויימים הי תוקפים אותו

חלק עליון