אז יתקן אותי כבודו.מה שכתבת בסוגרים לא נכון.
ל"מרכז למורשת מרן" דרושים פעילים.ות להתנדבות בסיוע להתארגנות לקראת אירוע ההילולא המרכזית, במלאות עשור להסתלקות מרן זיע"א:
אז יתקן אותי כבודו.מה שכתבת בסוגרים לא נכון.
מכיון שאני לא חושב שאנחנו בקבוצה הסגורה, אני רק מציין לטה''ב ב עמ' קסג בחדש, ועמ' קנז בישן. ומשם בארה.אז יתקן אותי כבודו.
כתבתי כבר פעם אחת בנושא שיצרפו אותי לקבוצה הנ״ל, לתשומת לב @מורשת מרןמכיון שאני לא חושב שאנחנו בקבוצה הסגורה, אני רק מציין לטה''ב ב עמ' קסג בחדש, ועמ' קנז בישן. ומשם בארה.,
כמדומני ש @בנימין לוריא יכול גם הוא לצרף אותך.כתבתי כבר פעם אחת בנושא שיצרפו אותי לקבוצה הנ״ל, לתשומת לב @מורשת מרן
צריך לתקן בדבריי:כמדומני ש @בנימין לוריא יכול גם הוא לצרף אותך.
בכל אופן זה לא נושא לקבוצה הסגורה ור' משען לא רצה לסטות מהנושא. ומה שכתבת שגם הרב סובר שאסור במקומות המכוסים, זה וודאי, וחלק שם על הנו"ב שהתיר. אך מ"מ דין 'לא תתורו' בעיקרו אינו דווקא במקומות המכוסים שזה יותר מצד 'ולא יראה בך ערוות דבר' אלא אפי' שלא במקום ערווה וכמאמר הגמ' אפי' בתולה וכו'.
במקומות מכוסים הוא כלל לא אסר, אלא כתב שיש להחמיר.אך אדרבה לענ״ד יש סיוג בדבריו שעדיף לא להביא עצמו לידי הרהור אף הלא במקומות המכוסים
ראשית, עם כל הכבוד לחברי הפורום, אני לא חושב שיש בינינו מי שיכול לדרוש דרשות כמו הזוהר להוציא את הפשט מידי פשוטו ולומר שיש פעמים שמותר לתור.אך לכאורה יש גם מקרים שבהם מותר לתור, כמו אשתו.
(כשהיא מותרת כמובן)
אני לא יכול לצרף. (וגם אני אינני מצורף...)כמדומני ש @בנימין לוריא יכול גם הוא לצרף אותך.
דיברנו דרך צחות ופלפול (לפחות לזה אני התכוונתי). וכמובן שגם לא תרצח זה דווקא רציחה של איסור. הכוונה לעושה את אותו מעשה שפעם הוא אסור ופעם הוא מותר. ואת זה לכאו' אפשר לומר בשתיהם.ראשית, עם כל הכבוד לחברי הפורום, אני לא חושב שיש בינינו מי שיכול לדרוש דרשות כמו הזוהר להוציא את הפשט מידי פשוטו ולומר שיש פעמים שמותר לתור.
שנית, עניין רציחה זה עצם פעולת הרציחה, שהיא אסורה, אך פעמים שהיא מותרת. משא"כ "לא תתורו" אין שום איסור לתור, מה הבעיה לחפש?! אלא עצם פעולת האיסור היא לתור אחרי דבר איסור, וממילא כאילו נכתב 'ולא תתורו בדבר איסור אחרי עיניכם' ובוודאי שבכה"ג א"א לחלק בין 'ולא' ל'תתורו', שפעמים שמותר לתור...
א. לפני שאענה על עיקר קושייתך.ראשית, עם כל הכבוד לחברי הפורום, אני לא חושב שיש בינינו מי שיכול לדרוש דרשות כמו הזוהר להוציא את הפשט מידי פשוטו ולומר שיש פעמים שמותר לתור.
שנית, עניין רציחה זה עצם פעולת הרציחה, שהיא אסורה, אך פעמים שהיא מותרת. משא"כ "לא תתורו" אין שום איסור לתור, מה הבעיה לחפש?! אלא עצם פעולת האיסור היא לתור אחרי דבר איסור, וממילא כאילו נכתב 'ולא תתורו בדבר איסור אחרי עיניכם' ובוודאי שבכה"ג א"א לחלק בין 'ולא' ל'תתורו', שפעמים שמותר לתור...
אני חייב להדגיש דבר ברורצריך לתקן בדבריי:
במקומות מכוסים הוא כלל לא אסר, אלא כתב שיש להחמיר.
בקרוב ממש תוכל להצטרףאני לא יכול לצרף. (וגם אני אינני מצורף...)
בחומש סימנים הרב ריאחי מביא:בנוסח שמובא באתר של כתר ארם צובא יש רק גריש
אמנם חסר בפרק זה צילום הכתר גופיה
אבל הם דווקנים ביותר
ראה כאן