יצחק כהן הי"ו
Well-known member
חבל שאנחנו הקטנים לא רואים מה הענין!
>> לרכישת המהדורה הדיגיטלית, לחצו כאן.
>> לרכישת המהדורה המודפסת, לחצו כאן (רכישה מוקדמת, אי"ה הספר אמור להגיע מהדפוס בימים הקרובים).
על מה הוא אמר "עכשיו אמרת"????תסתכלו בבקשה בדקה 17:15 והלאה
ותסתכלו בדקה 17:35 מה הרב יצחק מסמן בידיים
איך מתפרצים לשיעור של הרב המקדיםחבל שאנחנו הקטנים לא רואים מה הענין!
לא יודעעל מה הוא אמר "עכשיו אמרת"????
מי אמר שזה לא טובכאילו מה לא טוב לשיר יחיד אל דגול לחכם שלום ע"ה כשנכנס וכן לכולם??
שימו לב, בין המיצרים...מי אמר שזה לא טוב
אתה צודק במאה אחוז, והראיה שסיפר לי עד יקר שהיה במעמד של "ועתה כתבו לכם" ואז שהגיע מרן זי"ע שרו לכבודו שירים אשכנזים, ומרן זי"ע אמר לר' אלי שמחיוף הי"ו למה אתה שם כאן שירים של 'ווזווזים' [אשכנזים]? שים פיוטים, פה כולם ספרדים טהורים"...בלת"ק
ופוק חזי מה שרים להגר"מ מאזוז בכניסתו לבית המדרש שלו.. ספרדים שרים שירי ספרדים ואשכנזים שירי אשכנזים..
אם כבר מאד צורם לי שבשעה שגדולי ישראל הספרדים וראשי הישיבות שלנו נכנסים לכנסים ואירועים שונים ושם משוררים לפניהם כל מיני זמרים ידועי שם בציבור בני הישיבות בנוסח האשכנזים..
כאילו מה לא טוב לשיר יחיד אל דגול לחכם שלום ע"ה כשנכנס וכן לכולם??
זה נראה כזה משחק, ראו גם אנחנו מתקדמים איננו חשוכים כמו שאתם חושבים אותנו..
ואני מבין טוב מאוד שזה מה שמכירים היום הנוער שלנו בני הישיבת הי"ו ושיערב להם.. אך לא נראה לי שצריך לעשות מזה סיפור.. אפי' החסידים מתענגים על השירים הללו כשמרן נכנס.
כנראה לא הבנת על איזה שיר מדברים כאן...הרב המקדים השבוע הגר"י כהן שליט"א השתתף בשירת ה"כי ירבו ימיך".
באמת מבאים רבנים שעושים מעשים לא מכובדים, לפי עומק עיונו והשקפתו הנפלאה של פותח אשכול זה...
או שאתה:כנראה לא הבנת על איזה שיר מדברים כאן...
ומקסימום לומר 'ירבו ימיך' וכו',
לי ג"כ לא מפריע ולא צורם, אלא דוקא זורם.
תמיד זה היה האות פתיחה להגעת מרן זיע"א, וזו הנוסטלגיה.
אולי לצעירים שלא זוכרים זאת כ"כ ממרן זיע"א זה צורם, כי לראש ישיבה שלהם לא שרים זאת בכניסה לשיעור כללי.
הגה"צ רבי שמואל זכאי זצ"ל - אביו של בעל ה"בית היהודי", וחמיו של מרן הגר"ר אלבז, הגר"מ כהן - רב קהילות החרדים באשדוד@יעקב יעקב אתה לא צודק בכלל! וגם @בארניק לא הבנתי על מה הלייק....
בעז"ה הולך לצאת מאור ישראל על נשים נזיקין ויהיה את חידושיו של מרן גם על יבמות וגיטין וקידושין. ובזמנו גם בקובץ בית יוסף פורסם שיעור כללי שמסר מרן זיע"א, על סוגיה במסכת יבמות (היה כתוב באדיבות הרב משה יוסף. כך אני זוכר. אולי הרב @מורשת מרן או הרב @בנימין לוריא יוכלו לאתר ולהעלות את הצילום של זה ברשות כמובן של הרב @מורשת מרן )... או שתסתכל במפתחות יביע אומר על סדר הש"ס תראה כמה יש על יבמות. מה השטויות האלה שהפסדנו?! מרן מאור העולם השאיר לנו סולת בלולה ונקייה. ואמר בעצמו שעוסק בהלכה, שידעו האנשים מה לעשות. אם היה יושב לכתוב פלפולים ולומד'ס במערכות ועניינים של שב שמעתתא וכדומה (ואף עליו כתב הערות, ראה יביע אומר חלק יא) לא היה לנו פסקי הלכה, ושוב היינו נמצאים בדור תקוע כמו הדור הקודם של אנשים שהיו מוכרים אבטיחים. רק שמרן היה אכפת לו מהם, ובסוף יש מהם נכדים שמכהנים כיום פאר בעולם הרבנות והדיינות. מהם אני יכול למנות את ידידנו הרב ראובן זכאים הי"ו, תלמיד ותיק למרן שליט"א, שסביו היה מהיושבים ראשונה במלכות אצל מרן זיע"א. וגם הרב דוד שלום נקי, הם קרובי משפחה. והם מאותו שורש... מרן שראה את ספריו של הרב נקי התרגש, כי סביו למד אצל מרן. וגם יש ר"י גדול, שאבא שלו היה מוכר ירקות, אל תשכחו...
היתה לי פעם הסרטה שנקבצו ובאו לבית רבינו עובדיה כל זקני תלמידיו שלמדו אצלו בבית ישראל [בראשם ח"ר ציון כהן, ור' בן ציון רז, ור' מנשה בכשי, וזקני נקי וסעידיאן וזכאי, וטהרני, ושמאי, וחכשור, ועוד] ורבינו התרגש מאוד לראותם ודיבר בבכיות ששמח לראות את נכדיהם
וכידוע שגם אחרי שמו"ר הראב"ד טובה ראייתה דטבריא [שהיום נלחם בהיתר המדומה] הביא למרן רבינו את ספרו שמח מאוד רבינו ועודדו ודיבר ע"ז בשיעורו
וזה עוד למרן הגרב"צ זי"ע שהיה ראש ישיבה, וכל האורחים ת"ח ובני תורה.לא מביע דעה בעניין
אבל דבר מעניין שמעתי עכשיו הקלטה מישיבת פורת יוסף במסיבה שעשו לחכם בן ציון על הוצאת אור לציון ובסוף שרו לו יחי אדונינו.