>> לרכישת המהדורה הדיגיטלית, לחצו כאן.
>> לרכישת המהדורה המודפסת, לחצו כאן (רכישה מוקדמת, אי"ה הספר אמור להגיע מהדפוס בימים הקרובים).
במחילה מכבודו, אין שום דמיון בין טלפון "חכם" [??] לרכב, כי רכב אין בו מטבעו נסיונות, וטלפון כן,אני רואה במכשיר מסונן סוג של רכב. עצם הנהיגה אין בעיה עבירה כמו התכנים שיש בפלאפון, אבל אם אתה נוהג הרבה זמן מה שמקביל לביטול תורה או אם אתה נוהג למקומות שיש בהם בעיה מה שמקביל אולי לוואטצאפ פה אכן מתחיל הבעיה, השאלה איך אתה רואה אדם שמחזיק רכב זה התשובה לגבי הפלאפון, אני יודע שיש עפר בהרבה דברים רק הבאתי משל לדבר שאין בו עבירה אבל אפשר להימשך איתו הרבה זמן , כמו פטפוטים עם אנשים ברחוב וכדומה
ממש לא ברור.למי שאין דרכא אחרינא ברור שמותר לו מכשיר מסונן
מה שהדגשתי בציטוט, לא כל כך מסתדר, בטח לא אחרי מה שהם מקבלים ואם הם גם שולחים אז הם נכנסים לגדר 'חוטא ומחטיא' וזה חוץ ממה שכל אחד שלוקח כזה מכשיר הרי הוא מוסיף ללחץ הציבורי שהנה כולם יש להם רח"ל וב"ה שלי אין את זה, ומה שבטוח ששומר נפשו ירחק מהם.ביודעי ומכירי כמה אברכים שמחזיקים את המכשירים הנ"ל "לצורכי פרנסה" ואחד מהם אמר לי שכולם מקבלים ושולחים תוכניות טלביזיה בוואצאפ
(שאין דרך לסנן אותו)
כל הנ"ל אתה מתכוון היו לא מודרנים היו נשואים וכו'"אברכים" כוונתי ליהודים חרדים לא מודרניים נשואים
חלקם גם אברכים בפועל עכ"פ חצי יום
הטלפון החכם
אתה רואה איזה שפה נהיית לך אחרי הדרן כמה שנים?...לינק?
לכבודו יש שם אחר למדובר?אתה רואה איזה שפה נהיית לך אחרי הדרן כמה שנים?...
"אפשר קישור?"לכבודו יש שם אחר למדובר?
אפשר קישור?יש קובץ באוצה''ח האייפון בהלכה אולי יביא תועלת לנידונים כאן
עם תשובות מהראשל שליט'א
אפשר קישור?
ל@צדיק נסתר מן הסתם יש גם אינטרס נסתר...מה האינטרס של הרב צדיק נסתר להקל על עם ישראל שיוכלו לגלוש כאות נפשם?