מעשה מזעזע "זאת חקת התורה - מאך נישט קיין חכמות", הגה"צ מגיד מישרים ר' מיילך בידרמן שליט"א

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מה שבסיפור לא הבנתי. זה למה לא היתה אפשרות בלי יחוד. זאת אומרת אתה מספר לאנשים את הסיפור, ומה הם מבינים, אם יש אשה באיזור העבודה שלהם, חובה עליהם להתפטר?

ואני שמעתי גם את סיום המעשה הנורא,

שהרב אבולעפיה רשם את מספר הטלפון של הנער והמשיך את הקשר עמו לזמן מה,
פעם א' התקשר הרב למספר ואין מענה, כך ניסה כמה וכמה פעמים עד שפעם א' ענה לו האב,
כששמע מי זה, סיפר לרב שאתמול נסעו בניו ואשתו לאיזה מקום, ורכבם נפל מגשר והתהפך ונספו כולם,
והתחיל לבכות ולבכות שרוצה לחזור בתשובה וכו', והרב הנ"ל חיזקו ועודדו לשוב לצור מחצבו עד שנתרצה בלבבו,
עלה על מטוס וחזר לארץ, לבני ברק, התיישב בביהמ"ד ולמד יום ולילה, ונישא לאשה כשרה יראת ה' ועלה במעלות התורה,
והרב הנ"ל הינו כהיום ראש ישיבה מפורסם באחת מן הישיבות החשובות ביותר, ומרביץ תורה לעדרים יומם ולילה.

וכשסיפר הרב פרומצקין שליט"א את המעשה ברבים, עמד בחור חשוב ולא רצה להאמין, ואח"כ סיפר לו הרב הנ"ל שאביו הוא זה, עד כאן המעשה, [לבינתיים].
לפי הסיפור הוא היה נשוי קודם עם ילדים, מענין בין כמה הוא היה...

לכל המפקפקים הנחמדים והנכבדים
התקבל אישור מהרב אבולעפיא שהמעשה הזה אמת גמור, ורק הרב בידרמן שינה כמה פרטים מפני הצניעות ושלא יזהו מי המדובר
לא היה מדובר במאפיה אלא במשרד והיא היתה מזכירה שלו! היא לא היתה כושית אלא גויה רגילה! הם לא התחתנו אלא נכשלו כמה פעמים ויצא העגל הזה! אותו אברך לא עבר לגור עמה בחו"ל אלא נשאר כאן נשוי לאשתו וילדיו, ונדר שאם יוולד ילד יקרא לו ע"ש הרב ויחקוק עליו זאת חקת התורה.

התקבל אישור מהרב אבולעפיא שהמעשה הזה אמת גמור, ורק הרב בידרמן שינה כמה פרטים מפני הצניעות ושלא יזהו מי המדובר
לא היה מדובר במאפיה אלא במשרד והיא היתה מזכירה שלו! היא לא היתה כושית אלא גויה רגילה! הם לא התחתנו אלא נכשלו כמה פעמים ויצא העגל הזה! אותו אברך לא עבר לגור עמה בחו"ל אלא נשאר כאן נשוי לאשתו וילדיו, ונדר שאם יוולד ילד יקרא לו ע"ש הרב ויחקוק עליו זאת חקת התורה.
הרב בידרמן בבאר הפרשה כתב מפורש משרד.

וזה נקרא 'כמה פרטים'....

ואתה טוען שרבי מיילך ממציא? תתבייש!
אני רוצה רק להבהיר את כוונתי.
אני מעריך מאד את ר' מיילעך שליט"א, יצא לי להיפגש איתו כמה פעמעים, הוא קודם כל ת"ח אמיתי מתמיד גדול וגם צדיק ואוהב ישראל ומחזק את עם ישראל.
אין לי טענה על עצם הסיפור, ואם הוא מספר בטוח שזה היה [אני אישית יודע כמה הוא טורח לברר את כל פרטי הסיפור], זה בא רק בתורת מסר כללי לא להאמין לכל מיני סיפורים. [ואגב, יש כמה מגידים שאמרו מפורש שהם ממציאים סיפורים לחזק את

וזה נקרא 'כמה פרטים'....
רק שאני יבין
האם המעשה הזה הומצא כמו שטענת בהתחלה? לא!
רק מה?
כפי שרמזתי מההתחלה הליצנות גורמת לאדם לדחות מעליו כל דבר מוסר שמחייב אותו כמו המגן שמשוח בשמן, ולכן גם כשאני מביא שאכן כך היה המעשה ורק הרב בידרמן בכוונה שינה כמה פרטים [בגלל הצניעות וכדי שלא יזהו את האדם, שעכשיו באמת נהיה לו בושות גדולות חוץ ממה שמצפה לו בעולם הבא קשורה עמו ככלב ב"מ] שהם בכלל שוליים ולא משנים את המסר עדיין הליצנות מחייבת להגיד שלא כך היה המעשה וכו' וכו'
והחי יתן אל לבו

אני רוצה רק להבהיר את כוונתי.
אני מעריך מאד את ר' מיילעך שליט"א, יצא לי להיפגש איתו כמה פעמעים, הוא קודם כל ת"ח אמיתי מתמיד גדול וגם צדיק ואוהב ישראל ומחזק את עם ישראל.
אין לי טענה על עצם הסיפור, ואם הוא מספר בטוח שזה היה [אני אישית יודע כמה הוא טורח לברר את כל פרטי הסיפור], זה בא רק בתורת מסר כללי לא להאמין לכל מיני סיפורים. [ואגב, יש כמה מגידים שאמרו מפורש שהם ממציאים סיפורים לחזק את

גרסה זו נשמעת משונה יותר
דאם באמת לא התחתן עמה רק כנ"ל,
מדוע הוא קורא לו שם וכי האם הגויה הסכימה לכך?
ואיך העגל הזה יודע כלל על אביו החרדי?
וכי אותו אברך המשיך בקשר עם האשה והעגל?
אתמהה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון