רבם דקרו

בעקבות דברי בלע וכזב של שני אנשים רשעים היושבים בכנסת שדיברו כנגדו של מרן הגרמ"ה הירש שליט"א הראשון אמר "כשהרב הירש אומר, "זו מצווה להיות עריקים", זה מרי אזרחי" ועוד אמר השני "שמעתי אתמול את אחד מראשי הציבור החרדי אומר ש״להיות עריק זה מצווה״ - זו לא מצווה, זה חילול השם. כשאנחנו קוברים יום יום את חיילנו, מנהלים קרבות עזים בלבנון ובעזה, מילואימניקים מקבלים צווים בפעם הרביעית, חיילי סדיר שמאריכים להם שירות - זו ההפך ממצווה - זה חילול השם"
יחד עם כל בית ישראל אנו מוחים את הפגיעה בכבוד רבינו מרן רה"י הגרמ"ה הירש שליט"א
בושה לאותם אנשים
מדבר על י"ל וא"ל

נערך לאחרונה:
בעקבות דברי בלע וכזב של שני אנשים רשעים היושבים בכנסת שדיברו כנגדו של מרן הגרמ"ה הירש שליט"א ....
יחד עם כל בית ישראל אנו מוחים את הפגיעה בכבוד רבינו מרן רה"י הגרמ"ה הירש שליט"א
בושה לאותם אנשים
מדבר על י"א וא"ל
גם אני מצטרף למחאה נגדם.
לא צריך לצטט את דברי הבלע שלהם.

מדבר על י"א
צ"ל י,ל

דבריו הוצאו מהקשרם כדרכם הנלוזה שעושים פלגינן דיבורה הרי הרב שלטי"א אמר שזו מצווה להיות עריך כי הם צריכים להיות בחורי ישיבות. לא שיש עניין בעריקות אלא שעם ישראל חייב את לימוד התורה שהוא עול שנופל בעיקר על הציבור החרדי.

אין ספק ש זו מצווה גדולה להתגייס אך בלי התורה השמירה של הצבא לא תועיל והם רוצים את בחורי הישיבות בדווקא כשרצו לעשות שצווי הגיוס ישלחו למי שיש לו רשיון או עובד וכדו' הייתה התנגדות כי רצו שישלח גם ללומדים ממש וכי מה אכפת להם אם ישלחו למי שלומד העיקר שישלח כי הם צריכים וכו' גם הם מציירים כביכול 7000 צווי גיוס נשלחו ואם רק יגיע 7000 יהיו עוד 7000 לוחמים זה קישקוש כבר פורסם בתשקורת שהצבא יכול במקסימום לחייל 3500 חיילים וגם אם וכי 100 אחוז הולכים להיות לוחמים הרי רק מיעוט קטן מתחיילים ללוחמים כך שגם אם חלומותיהם היו מתממשים מה זה היה נותן להם כמה מאות לוחמים? ובכלל כבר כבר אמרו שבכמות אצל החילונים כמות המשתמטים ואלא שפורשים מהצבא גדולה מכמות החייילים החרדים שלא מתגייסים אז שלא יבלבלו את המוח אם רוצים שיתגייסו שיתאימו את הצבא לציבור החרדי וכמו שהולכים לזק"א ולמד"א ולהצלה ועוד כך גם יהיה מי שילך לצבא כעת שהולכים נגד הישיבות והציבור החרדי שלא יצפו מגדולי הדור שידברו בשפה אחרת מזו של הרב שליט"א.

דברי בלע אלו כבר נאמרו (ע"י ליברמן לפיד וגונדא דיליה) על דברי מרן הראש"ל שליט"א שכבר היה ראש וראשון לכל דבר שבקדושה לעמוד בפרץ כנגד מחריבי היהדות לפני כחצי שנה.
עליהם כבר אמרו ולכל בני ישראל לא יחרץ...

וכי לא? אלא שאין לבטל הישיבות עבור זה כמו כן במצב הנוכחי של הסכנה הרוחנית גם למי שלא בישיבה הרבנים מתנגדים אבל אין חולק שהחיילים יש בידיהם מצווה גדולה.
הרי זק"א ומד"א והצלה כולם מודים שמצווה רבה עבדי אלא שהארגונים הנל לא הולכים נגד החרדים.

לא.
מצווה הבאה בעבירה לכאו' אינה מצווה.
אני עשיתי צבא ולא עשיתי שום עבירה. רק מה שלא לכל אחד זה מתאים. והצבא צריך להתאים עצמו לציבור החרדי ולא לפגוע בלומדי התורה ואז לא אמורה להיות בעיה.
רבנים רבים דיברו רבות ונצורות בשבח החיילים גם הרשל"ץ הרב יצחק יוסף שליט"א למרות התנגדותו לגיוס.

נערך לאחרונה:
וכי לא? אלא שאין לבטל הישיבות עבור זה כמו כן במצב הנוכחי של הסכנה הרוחנית גם למי שלא בישיבה הרבנים מתנגדים אבל אין חולק שהחיילים יש בידיהם מצווה גדולה.
הרי זק"א ומד"א והצלה כולם מודים שמצווה רבה עבדי אלא שהארגונים הנל לא הולכים נגד החרדים.
אם צריך כותרת "רבם דקרו" זה עליך.
כל גדו"י מכל החוגים והעדות פסקו שאף בחור אפי' שאינו לומד לא ילך לצבא
ואי"ז אלא מצוה ואפי' לא נבל ברשות התורה
אלא עבירה לשמה!

אם צריך כותרת "רבם דקרו" זה עליך.
כל גדו"י מכל החוגים והעדות פסקו שאף בחור אפי' שאינו לומד לא ילך לצבא
ואי"ז אלא מצוה ואפי' לא נבל ברשות התורה
אלא עבירה לשמה!
אתה לא יודע מה אתה שח ואני חושב שלא קראת את דברי(אולי בשטחיות) אבל אני מוחל לך.

מצד אחד אתה כותב
אני עשיתי צבא ולא עשיתי שום עבירה.
ומצד שני
הצבא צריך להתאים עצמו לציבור החרדי.
תסביר בבקשה איך זה מסתדר?

אם הצבא כרגע לא מותאם לציבור החרדי (מבחינת צניעות ושמירת שבת וכו'.) איך היית שם ולא עשית שום עבירה?

מצד אחד אתה כותב

ומצד שני

תסביר בבקשה איך זה מסתדר?

אם הצבא כרגע לא מותאם לציבור החרדי (מבחינת צניעות ושמירת שבת וכו'.) איך היית שם ולא עשית שום עבירה?
תודה שאתה שואל. אסביר (וחבל שאותו אחד שכתב עלי בבזיון לא שאל).
פשוט, כשהתגייסתי לצבא לא הייתי חרדי, אמנם חזרתי כבר בתשובה אך עדיין למדתי בבית ספר חילוני והייתי עם כיפה סרוגה וזה היה מלפני כ- 20 שנה.
ואמנם היום המתגייס עובר על דברי הרבנים אך זה לא היה המקרה שלי.
וכן בזמן שהותי בצבא לא עשיתי שום עבירה אדרבה עשיתי מצוה בהיותי משגיח כשרות וזיכיתי אותם לאכול כשר. וכן היו הרבה מקרים שבהתנהגותי עשיתי קידוש שם שמיים. וגם בכותבי כעת דקדקתי לכתוב שבחורי הישיבות לא יבטלו מלימודם בשביל צבא וגם אלו שלא לומדים הוראת הרבנים שלא יתגייסו ואע"פ כן אלו המתגייסים (שלא נמנים על בחורי הישיבות והנ"ל בוודאי יש להם מצוה רבה שמסכנים חייהם בשביל להגן על עם ישראל ומחרפים נפשם ממש ואיך אפשר לומר עליהם שעושים עבירות והרי גם הרבנים משבחים אותם על זה רק לגבי בחורי הישיבות סוברים שחייבים להמשיך בלימודם ושגם אלו שלא המסגרת הצבאים לא מתאימה מספיק אליהם).

אני עשיתי צבא ולא עשיתי שום עבירה. רק מה שלא לכל אחד זה מתאים. והצבא צריך להתאים עצמו לציבור החרדי ולא לפגוע בלומדי התורה ואז לא אמורה להיות בעיה.
רבנים רבים דיברו רבות ונצורות בשבח החיילים גם הרשל"ץ הרב יצחק יוסף שליט"א למרות התנגדותו לגיוס.
ב"ה עכשיו פתחו פלוגה בשם חשמונאים המותאמת לצביון חרדי
שמעתי כי היה היום כינוס של הפלוגה, והיה שם תערובת (ב"ה אני לא רואה ולא שומע בכלים כאלו ואחרים, כך שמעתי מתלמיד) רח"ל אפי' לא מתאימה לרוח צביון דת"ל (אם יש כזו...)
לכן לא נראה לי שיש בכלל אפשרות להתאים את הצבא, וכבר עלו אנשי אחים לנשק לאחד מרבני הפלג והתשובות שהוא עונה להם פשוט מדהימות (גם אם לא מסכימים לקיצוניות יתר, אבל ההלך רוח חשוב מאוד במיוחד מול כאלו אנשים)
אולי יש מי כאן שיכול להעלות את ההסרטה?

חזור
חלק עליון