שבע ברכות לנכדת מנהיג הדור מרן הרב יצחק יוסף בבית הנגיד ר' גרשון חיטמן הי"ו - אור לי"ז מר-חשון תשפ"ה

מעניין שבהתחלה היה כסא אחר, ומרן לא רצה לשבת עליו, מה פשר הדבר?
שימו לב איך בתחילת הסרטון מרן שליט"א מבקש כמה פעמים שישימו את הכסא המפואר יותר לאדמו"ר מגור ולא לו וגם אח"כ שהאדמו"ר מגור מגיע, מרן שליט"א מתנצל על שהביאו לו בעל כורחו את הכסא המפואר ולא לאדמו"ר מגור, איזה ענווה... אשרנו שזכינו...

נ.ב. ישר כח למי שצילם וערך והעלה את זה לפה

כנראה שהענין של הכסא הוא כדלהלן:
יתכן שהחסידים הביאו לאדמו"ר כסא מהבית, אל תשאלו למה, אני לא יודע!
שימו לב בהרבה תמונות של האדמו"ר מגור הוא מופיע עם כסא מעין זה עם שתי בליטות בצדדים כלפי מעלה, לא יודע מה מיוחד בזה!
ולכן:
א. אמרו לרב שישב על כסא אחר.
ב. הכסא נעלם אחרי שהאדמו"ר מגור יצא.

בע"מ

צילום: המרכז למורשת מרן
בין המשתתפים: האדמו"ר מגור, האדמו"ר מבויאן, הרב ראובן אלבז הרבנים רלב"ג, הרב קאופמן (יו"ד ועד הישיבות), הרב שמואל רבינוביץ, הרב יצחק דניאל, הרב שלמה דנינו, משה ליאון, ועוד...
איזו מתיקות של מרן שליט"א, אשרינו שזכינו.
אגב, מי שראה הסרטון שבע ברכות של הבן רבי שמואל אצל מרן זיע"א, ראה הרבה דברים מזכירים גם בשבע ברכות זה.

שימו לב איך בתחילת הסרטון מרן שליט"א מבקש כמה פעמים שישימו את הכסא המפואר יותר לאדמו"ר מגור ולא לו וגם אח"כ שהאדמו"ר מגור מגיע, מרן שליט"א מתנצל על שהביאו לו בעל כורחו את הכסא המפואר ולא לאדמו"ר מגור, איזה ענווה... אשרנו שזכינו...
מעניין. בדיוק בפרשת חיי שרה תשנ"ט:

אמת
אבל אם אני הייתי העורך
הייתי עורך שיהיה באורך 5 דקות
וכפי שנוהגים אחינו האשכנזים
אני לא בא לתת ביקורת אבל זה מסורבל מידי הרבה זמן
אם אפשר מהזוית שלי, הנקודה אינה האורך אלא הצנזור, אצל אחינו (ולאו דוקא) לא היו מוציאים כזו הסרטה, שיש בה יותר מידי מאחרי הקלעים, אלא מוציאים רק את הקטעים הנבחרים ביותר.
וזהו כבוד התורה!!!

לא חושב. הרב יודע שזה אירוע ויש ציבור וכמו שאמר שהוא לא אוכל בציבור. ודווקא תורה היא וללמוד אנו צריכים וחשוב שנלמד הנהגות ודרך ארץ משימוש וראיית ההנהגות וההליכות והמנטליות. לכן חשוב ששותף במלואו

חזור
חלק עליון