• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הבדל בין לוחות שנה זמן ר"ת [תורני]

אלעזר אטיאס

Active member
אני מעונין להבין את ההבדל למה יש הבדל בין לוח עיתים לבינה בזמן ר"ת 10 דקות אחר אור החיים [לא ראיתי בפנים אלא בעלון השיעור השבועי את הזמנים]
תודה
אבקש לא לסטות מהנושא ולכתוב רק תורני
בעניין השקפות לפתוח אשכול נוסף
1734372068007.png
1734372258083.png

שבלוח אור החיים עושים 72 דקות זמניות אחרי השקיעה.

יש לציין שישנם רבנים (כמו הרב אופיר מלכה והרב בנימין חותה), שאוחזים שיש לנהוג 72 דקות זמניות רק לחומרא.

אני אישית לפעמים מסתכל בסוף לוח עיתים לבינה כמה זה שעה זמנית, ומחשבן לבד מתי יוצא זמן ר"ת.

אני מעונין להבין את ההבדל למה יש הבדל בין לוח עיתים לבינה בזמן ר"ת 10 דקות אחר אור החיים [לא ראיתי בפנים אלא בעלון השיעור השבועי את הזמנים]
תודה

הצג קובץ מצורף 29148
אגב, לאחרונה נתקלתי באתר לוח אור החיים. ניתן לראות פה: https://maor.orhachaim.org/

אין נפק"מ לדינא...
תודה
הצג קובץ מצורף 29147
הצג קובץ מצורף 29148
נפק"מ של 4 דק'!

מעניין שבלוח הנ"ל מביא כל מיני שיטות מעניינות, כגון צאת שבת ר"ת לשיטת בריסק.. כן יש כזה דבר...
אבל כל זמני היום, כמנהג כל עדות המזרח, מרוקו תימן חלאב פרס וכו'' שנהגו שעות זמניות כדעת מרן השו"ע והרמ"א, אין...
כאילו לא קיים...

מעניין שבלוח הנ"ל מביא כל מיני שיטות מעניינות, כגון צאת שבת ר"ת לשיטת בריסק.. כן יש כזה דבר...
אבל כל זמני היום, כמנהג כל עדות המזרח, מרוקו תימן חלאב פרס וכו'' שנהגו שעות זמניות כדעת מרן השו"ע והרמ"א, אין...
כאילו לא קיים...
בזמנו הוא התייחס לזה במבוא ללוח, והסביר שיטתו.
איני זוכר באיזה שנה, אבל הלוחות שלו נמצאים באוצר החכמה.

בזמנו הוא התייחס לזה במבוא ללוח, והסביר שיטתו.
זה לא חשוב מה מסביר,
זה שהוא מתעלם ממה שנהגו בקהילות רבות מאד, בטענה שהוא לא מבין איך זה מסתדר במציאות,
זה דבר חמור מאד מאד,
הוא מבין יותר מהרמב"ם (לא אכחד שיש מנסים לדחוף שסובר כשיטת המעלות, אבל בפשטות לא סובר כך.) ממרן הב"י הבית דוד החיד"א רבי חיים פלאג''י רבי יוסף חיים מרן זיע"א רבי בן ציון אבא שאול ועוד ועוד רבים.
לפחות תביא שיש כזו שיטה, לא, אני חושב שזה טעות הם לא מבינים, היו.....

זה לא חשוב מה מסביר,
זה שהוא מתעלם ממה שנהגו בקהילות רבות מאד, בטענה שהוא לא מבין איך זה מסתדר במציאות,
זה דבר חמור מאד מאד,
הוא מבין יותר מהרמב"ם (לא אכחד שיש מנסים לדחוף שסובר כשית המעלות, אבל בפשות לא סובר כך.) ממרן הב"י הבית דוד החיד"א רבי חיים פלאג''י רבי יוסף חיים מרן זיע"א רבי בן ציון אבא שאול ועוד ועוד רבים.
לפחות תביא שיש כזו שיטה, לא, אני חושב שזה טעות הם לא מבינים, היו.....
גם מה שמביא פלג המנחה לשיטת הבן איש חי, צחוק אחד גדול..
איפה מרן הבן איש חי כותב שעלות השחר זה 90 דק' לפני הנץ, ומוסיף חטא על פשע שזה בחישוב מעלות.
זו דעתך. הוא ביאר את שיטתו באר היטב.
ולמיטב ידיעתי לא אילץ אף אדם להשתמש בלוחות שלו.

מחילה, הוא מביא הרבה דעות, אבל את מה שנהגו בכל קהילות עדות המזרח ע"פ רוב ככל גדולי האחרונים, צורת חישוב עלות השחר זמן ר"ת ועוד ע"פ שעה זמנית, הוא לא מביא.
אין הסבר אחר לזה, חוץ מזלזול.. אני מבין יותר מהם, עד היום כולם טעו, עד שבאתי וחקרתי וגילתי שחישוב ע" מעלות זה הנכון, וכל גדול האחרונים עד היום טעו.

חזור
חלק עליון