אגב, לאחרונה נתקלתי באתר לוח אור החיים. ניתן לראות פה: https://maor.orhachaim.org/אני מעונין להבין את ההבדל למה יש הבדל בין לוח עיתים לבינה בזמן ר"ת 10 דקות אחר אור החיים [לא ראיתי בפנים אלא בעלון השיעור השבועי את הזמנים]
תודה
אבקש לא לסטות מהנושא ולכתוב רק תורני
בעניין השקפות לפתוח אשכול נוסף
הצג קובץ מצורף 29148
איפה זה מופיעאני אישית לפעמים מסתכל בסוף לוח עיתים לבינה כמה זה שעה זמנית
העיתים לבינה עושים שוות?שבלוח אור החיים עושים 72 דקות זמניות אחרי השקיעה.
כתוב שם בסוגריים שוות, ואופציה ב' מעלות.העיתים לבינה עושים שוות?
מה זה מעלות?ואופציה ב' מעלות.
אין נפק"מ לדינא...מה זה מעלות?
אין נפק"מ לדינא...
נפק"מ של 4 דק'!אני מעונין להבין את ההבדל למה יש הבדל בין לוח עיתים לבינה בזמן ר"ת 10 דקות אחר אור החיים [לא ראיתי בפנים אלא בעלון השיעור השבועי את הזמנים]
תודה
אבקש לא לסטות מהנושא ולכתוב רק תורני
בעניין השקפות לפתוח אשכול נוסף
הצג קובץ מצורף 29147
הצג קובץ מצורף 29148
לדינא, אין נפק"מ...נפק"מ של 4 דק'!
?לדינא, אין נפק"מ...
בזמנו הוא התייחס לזה במבוא ללוח, והסביר שיטתו.מעניין שבלוח הנ"ל מביא כל מיני שיטות מעניינות, כגון צאת שבת ר"ת לשיטת בריסק.. כן יש כזה דבר...
אבל כל זמני היום, כמנהג כל עדות המזרח, מרוקו תימן חלאב פרס וכו'' שנהגו שעות זמניות כדעת מרן השו"ע והרמ"א, אין...
כאילו לא קיים...
זה לא חשוב מה מסביר,בזמנו הוא התייחס לזה במבוא ללוח, והסביר שיטתו.
זה לא חשוב מה מסביר,
זה שהוא מתעלם ממה שנהגו בקהילות רבות מאד, בטענה שהוא לא מבין איך זה מסתדר במציאות,
זה דבר חמור מאד מאד,
הוא מבין יותר מהרמב"ם (לא אכחד שיש מנסים לדחוף שסובר כשית המעלות, אבל בפשות לא סובר כך.) ממרן הב"י הבית דוד החיד"א רבי חיים פלאג''י רבי יוסף חיים מרן זיע"א רבי בן ציון אבא שאול ועוד ועוד רבים.
לפחות תביא שיש כזו שיטה, לא, אני חושב שזה טעות הם לא מבינים, היו.....
זו דעתך. הוא ביאר את שיטתו באר היטב.גם מה שמביא פלג המנחה לשיטת הבן איש חי, צחוק אחד גדול..
איפה מרן הבן איש חי כותב שעלות השחר זה 90 דק' לפני הנץ, ומוסיף חטא על פשע שזה בחישוב מעלות.
הוא לא מבאר את שיטתו בדעת האחרונים, כך זכור לי, אלא הוא תפס צד שמסתדר לו במציאות יותר.זו דעתך. הוא ביאר את שיטתו באר היטב.
מה צריך יותר מזה?אלא הוא תפס צד שמסתדר לו במציאות יותר.