• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כינוס מועצת חכמי התורה בבית נשיא המועצת מנהיג הדור מרן הראש"ל רבינו יצחק יוסף שליט"א

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

הנוסח בכתבה:
מרן פוסק הדור שליט״א שהתחנך מילדותו בעולם הישיבות, ועומד בראשות ישיבת חזון עובדיה למעלה משלושים שנה, והעמיד אלפי תלמידים, יחד עם כוח פסיקתו המופלאה שניחן בו מרן שליט"א ואשר כל העם הולכים לאור פסיקותיו, מרן הראש"ל נשיא המועצת מייצג את עולם הישיבות ואת עולם ההלכה, יחד מרנן ראשי הישיבות ומנהיג עולם התשובה ועוד רבנים חשובים שליט"א.​
יש בו מן הנחיתיות כאילו מרן שליט"א צריך איזושהם קבלות.

עדיין לא הבנתי מה העניין הגדול לכתוב "נשיא המועצת" על מי שאינו נשיא המועצת.
זה כמו שתכתוב על הרב מיכאל עמוס שליט"א הרב הראשי לישראל כי היו כאלה שמאוד רצו שהוא יהיה הרה"ר...

סוף בשעה טובה נגמרו הקטטת והמריבות (בין העסקנים וכדו' כמובן, לא בין רבנים) והעיקר הכי חשוב יותר מהכל, כן כן (גם יותר חשוב ממי יהיה נשיא) שהציבור הספרדי מאוחד, דבר שלא קרה הרבה שנים, ואני חושב שאפשר לשאוף יותר ליותר אחדות (אולי גדולי הדור שליט"א ידונו בזה) ורק להזכיר ששנים רבות לא היה כזה אחדות בציבור שלנו
*** לענ"ד טוב ונכון שיהיה חכם מטעם כל קהילה ב"מועצת" ואולי עדיין חסרים כמה קהילות כגון כסא רחמים וחבל, אמנם בבחירות מרחשון התשפ'ג תמכו הר' מזוז הר' צדקה והר' זאפרעני שליט"א בש"ס בפומבי (המציאות הוכיחה שבבחירות האחרונות לעירייה ולממשלה התהליך לש"ס הצלחה יוצאת דופן שלא היתה כמה עשורים, וא"א לומר שזה לא גם בזכות ה'מרביצי', אך אינני רוצה להאריך בזה) שגם היה אירוע בפני עצמו ואכמ"ל, אבל כמובן שאין לי פה להשיב ולא מצ"ח להרים ראש, ורק רבותינו שליט"א יחליטו מה שנעשה

אני חושב שמרן ר' עובדיה זצ"ל בוודאי שמח מאוד בגן עדן על האחדות וההנהגה הספרדית, שמאחדת כמעט כל הקהילות והזרמים; ספרדים, תלמידי מרן ר' עובדיה, וגם כאלה שקצת פחות הולכים בדרכו, תימנים, חוזרים בתשובה וחרדים מבית, ישיבתיים, מרוקאים, וגם כאלה לא כ"כ מוגדרים, עכשיו גם 'מרביצי' ... העיקר שיש "אחדות" ואני חושב שזה רק תחילתו של "מהלך"
ואני חושב שפחות איכפת לו בשמיים למי יקראו "נשיא" ולמי לא יקראו "נשיא" או מי יהיה נשיא עם או בלי תואר בעיתון, זה לא כ"כ משנה, גם טראמפ הוא "נשיא" ואז מה...
ועוד דבר אחד למדנו, בסופו של דבר רק הקב"ה ינהל את העולם, כן כן. שום אברך או עסקן או רב לא משנה, כזה או אחר, לא יחליט מי יהיה מנהיג הדור או לא, בסופו של דבר יש מועצת חכמים שאפשר לסמוך עליה שיעשו את הדבר הנכון, והעיקר האמת והשלום אהבו
ובטוחני שבזכות זה אנחנו נראה ישועות בקרוב, שעם ישראל נמצאים במצב לא פשוט, והנה כבר היום בערב הודיעו על "הפסקת אש" ... (תרתי משמע)
וחשוב לזכור: כל המחזיק במחלוקת - עובר בעשה !!! (לא יהיה כקורח וכעדתו, לדעת הרבה ראשונים זהו לאו גמור, ויש חולקים, ועיין בחפץ חיים בפתיחה) לא משנה אם כוונתך לשם כבוד רבך וכדו' או לשם כל אינטרס אחר, וקשה לומר על מחלוקות זמננו שהם לשם שמים כמחלוקת שמאי והלל... וגם אם כן, הרי כ"ז דוקא במחלוקות בין גדולי תורה על ענייני תורה והשקפה ובוודאי שלא מחלוקות עסקנים על ענייני כבוד ופוליטיקה וד"ל
וכבר היו מחלוקות בין גדולי תורה בעבר, ואל לנו הקטנים להתערב
ובעניין הנהגה משותפת והזהירות לא לפגוע בת"ח כזה או אחר ע"י מינוי חכם אחר לתפקיד כל שהוא, עיין בגמ' ברכות כ"ז.-כז: במעשה דר"ג ור' יהושע
(אני רוצה רק להודיע שאני מאוד מאוד מכבד את מרן רה"י הגר"א סאלים, ומרן הראשל"צ שליט"א שלא ישמע ח"ו כאילו נקטתי איזה עמדה וכדו' נגד אחד הת"ח הנ"ל ואכמ"ל)
בברכת התורה

נערך לאחרונה:
הוא עדיין לא הוכתר רשמית כנשיא?
כי בכתבה שצירפו בתחילת האשכול כתוב עליו נשיא המועצת.

אכן לא הוכתר רשמית לנשיא. אבל בפועל המסר היה די ברור. כי למה שכל חברי המועצת "יעלו למעונו" של מרן הראשון לציון שליט"א, אף שהוא מהצעירים שבהם. אם לא שיש כזה מסר די ברור.

ואגב, שוחחתי עם אחד מאנשי ביתו של הגר"מ מיה שליט"א (אחד המקורבים ביותר ואכמ"ל), ואמר לי שהסיבה שהרב מיה החליט להעביר את הפגישה מבית ש"ס לביתו של מרן שליט"א, היא להעביר מסר דק שיש מישהו מעל כולם.
עוד נאמרו בפגישה דברים מאוד מעניינים. אך איני יכול לפרט.

ע"י מי? מי צריך להכתיר אותו כנשיא? העם הכתיר אותו כבר מזמן כנשיא, ומה שהיה אתמול כלל לא משנה במאומה.
ש"ס נקווה שיתפקחו בקרוב.

אכן לא הוכתר רשמית לנשיא. אבל בפועל המסר היה די ברור. כי למה שכל חברי המועצת "יעלו למעונו" של מרן הראשון לציון שליט"א, אף שהוא מהצעירים שבהם. אם לא שיש כזה מסר די ברור.
באמת אני לא יודע מי היה האחראי שם,
אבל לא סידרו את זה טוב.
היו צריכים לשים את מרן באמצע, ומשני צדדיו את הרב מאיה והרב סאלים,

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון