• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

האם שמרים יבשים הם חמץ או תערובת חמץ?

איש חיל

Active member
ממה עושים את השמרים יבשים? ונפק"מ למי שלא רוצה להשאיר חמץ בעין בבית.
מדובר בשמרים יבשים באריזת ואקום 500 גרם.
האם יש לאחד החברים ידיעה ברורה או היכן אפשר לברר.
בברכה
 
בחוברת של הרב פנחסי עמ' נה הערה קכז כתב שהטריים אין בהם בעיה, והיבשים יש בהם גלקוזה שעשויה מחיטה והוא חמץ גמור. ושוב כתב שנאמר לו שהיבשים סינטטים ואין בהם תערובת חמץ , לכן משמע מדבריו שבכל מקרה זה לא נחשב חמץ בעין, ורק לענין להשתמש בפסח צריך הכשר ברור.
 
בספר הליכות מועד כתב שבטריים אין חשש חמץ, וביבשים מחו"ל יש חשש תערובת משהו חמץ. והרה"ג יצחק פוקס (בעל ספר הכשרות) פרסם שאין בשמרים, שבהשגחת ה'עדה' כל השנה משום חמץ, ולתועלת הציבור העתיק את עיקרי דבריו בזה:
מצרכי מזון בהכשר "בד"צ העדה החרדית" שאינם מכילים חמץ כלל, כל ימות השנה
אבקות אפיה, אגוזים – כל הסוגים, אורז, אינסטנט פודינג – כל הטעמים, במבה, ג'לי, גריסי פנינה ]נאמר לי
ע"י רבני מחלקת הכשרות בבד"צ העדה החרדית, שבתהליך הקילוף והשיוף של השעורה להפוך ל"גריסי
פנינה" בכל השלבים, אין כלל הימצאות של מים[, דבש, דגים טריים, דייסת קורנפלור לתינוקות )מיועדת
לאלרגיים לגלוטן(, חומץ, חרדל, חילבה )גרגרנית(, סוכריות ומקלוני טופי )כל הסוגים(, טחינה, יין מיקבי
הארץ, מיונז, מרגרינה, סוכר וניל, סילאן, קטשופ, קפה נמס ומגורען, קקאו, קצפת רי'ץ, ריבות, שוקולית,
שמרים טריים ויבשים, שלגוני קרח, תה.
על כן, אין כל צורך, אף למחמירים, להוציא מהבית את כל המוצרים הנ"ל ולהשליכם לאשפה, כדאי תמיד
לזכור, שקיים בתורתנו איסור "בל תשחית" !!! ולאחר ניקוי חיצוני ניתן לשומרם בארון נעול בפסח. אין צורך,
ואף אינם נכללים במכירת החמץ – מוכרים אך ורק חמץ!
כמובן שכל מוצר שאין עליו כשרות לפסח למהדרין אין צורכים בפסח, גם אם אינו מכיל חמץ!!!
 
על כן, אין כל צורך, אף למחמירים, להוציא מהבית את כל המוצרים הנ"ל ולהשליכם לאשפה, כדאי תמיד
לזכור, שקיים בתורתנו איסור "בל תשחית" !!!
ייש"כ.
לגבי אם מותר להשאיר קמח (בפרט לאלו שצריכים קמח למוצאי שביעי של פסח למופלטות). שמעתי שנותנים עליהם מים בלטיטה ותוך כמה שניות מייבשים אותם, כך שאין חשש חימוץ ונפק"מ שמותר להשהותן בבית במקום שמור וסגור, גם לאלו שלא סומכים על המכירה, או שלא משאירים חמץ. יש מי שכתב בזה מפורש או שיש חילוק בין סוגי חברות הקמח?
בברכה
 
חזור
חלק עליון