בספר הליכות מועד כתב שבטריים אין חשש חמץ, וביבשים מחו"ל יש חשש תערובת משהו חמץ. והרה"ג יצחק פוקס (בעל ספר הכשרות) פרסם שאין בשמרים, שבהשגחת ה'עדה' כל השנה משום חמץ, ולתועלת הציבור העתיק את עיקרי דבריו בזה:
מצרכי מזון בהכשר "בד"צ העדה החרדית" שאינם מכילים חמץ כלל, כל ימות השנה
אבקות אפיה, אגוזים – כל הסוגים, אורז, אינסטנט פודינג – כל הטעמים, במבה, ג'לי, גריסי פנינה ]נאמר לי
ע"י רבני מחלקת הכשרות בבד"צ העדה החרדית, שבתהליך הקילוף והשיוף של השעורה להפוך ל"גריסי
פנינה" בכל השלבים, אין כלל הימצאות של מים[, דבש, דגים טריים, דייסת קורנפלור לתינוקות )מיועדת
לאלרגיים לגלוטן(, חומץ, חרדל, חילבה )גרגרנית(, סוכריות ומקלוני טופי )כל הסוגים(, טחינה, יין מיקבי
הארץ, מיונז, מרגרינה, סוכר וניל, סילאן, קטשופ, קפה נמס ומגורען, קקאו, קצפת רי'ץ, ריבות, שוקולית,
שמרים טריים ויבשים, שלגוני קרח, תה.
על כן, אין כל צורך, אף למחמירים, להוציא מהבית את כל המוצרים הנ"ל ולהשליכם לאשפה, כדאי תמיד
לזכור, שקיים בתורתנו איסור "בל תשחית" !!! ולאחר ניקוי חיצוני ניתן לשומרם בארון נעול בפסח. אין צורך,
ואף אינם נכללים במכירת החמץ – מוכרים אך ורק חמץ!
כמובן שכל מוצר שאין עליו כשרות לפסח למהדרין אין צורכים בפסח, גם אם אינו מכיל חמץ!!!