מרן יש רק אחד
New member
עכ"פ מצטרף למבקשין לברר מה זה הכת"י הלזלמה מה נראה לך שהלכתי לשם מרצוני?! איזה ערלית אחת תבעה אותי על לא עוול בכפי.
עכ"פ מצטרף למבקשין לברר מה זה הכת"י הלזלמה מה נראה לך שהלכתי לשם מרצוני?! איזה ערלית אחת תבעה אותי על לא עוול בכפי.
מחילה,וכן יש את ס' בני יהודה לר' יהודה מסלתון טראב אב"ד קהיר (שמרן זיע" מילא את מקומו) שמרן מזכירו בכמה מקומות, ולימים הביא לבנו רבי אברהם שליט"א להדפיסו.
ראה בהקדמת הספר.מחילה,
לא ידעתי, אפשר יותר פרטים ומקורות לענין זה?
שו"ת באר מים חיים, הביא אותו לגבי ברכת האילנות בשבת בחזון עובדיה פסח עמוד י.יש עוד כתב יד של א' מספרי הכה"ח שלא נדפס, ומרן מזכירו בכמה מקומות.
אם כבר אתם מדברים, יש למרן בבית ספר של מהריק"ש, וחכם אחד (המוזכר בהליכות עולם ח"א) רצה לתת לו הרבה ספרים תמורת ספר זה, ולא הסכים. ונותר בספרייתו.זכורני שבאחד השיעורים אמר בנו הגר"י שליט"א שהיה לו כתבי יד מהגניזה הקהירית.
מונח לי בזיכרוני כי @הרב אליהו כהן - מעדני המלך בספריו מעדני המלך באחד המקומות הביא כמה וכמה ספרים כאלו, שמרן הביא אותם בעודם בכת"י. ואין ספריו אתי כי אזלו מהדפוס.יש עוד כתב יד של א' מספרי הכה"ח שלא נדפס, ומרן מזכירו בכמה מקומות.
לא מאמיןזכורני שבאחד השיעורים אמר בנו הגר"י שליט"א שהיה לו כתבי יד מהגניזה הקהירית.
מרן שליט"א אמר שבעקבות שהמלך היה אוהב את מרן זיע"א, נתן לו אפשרות מיוחדת להיכנס לשם.לא מאמין
הגניזה הקהירית נסגרה 30 שנה לפני בואו של מרן זיע"א למצרים
כנראה מע"כ טועה בדדמי
לא היה בגניזה הקהירית אלא מהספרייה הלאומית של מצריים.לא מאמין
כנראה מע"כ טועה בדדמי
הענין עם כת"י וספריית הכה"ח הוא ארוך מאודשו"ת באר מים חיים, הביא אותו לגבי ברכת האילנות בשבת בחזון עובדיה פסח עמוד י.
אתה כנראה טועה. פארוק נתן למרן בזמנו את המפתח לגניזה הקהירית להיכנס מתי שהוא רוצה. כי נהנה ממנו שהיה מדבר איתו על התנ"ך.לא מאמין
כנראה מע"כ טועה בדדמי
כתבתי מהזיכרון, אני לא זוכר את כל היביע אומר. זכרתי באותו הרגע את חזון עובדיה. יישר כוח!
ברי לי שכך אמר בנו הגר"י שליט"א בשיעור.לא מאמין
כנראה מע"כ טועה בדדמי
מעשה בית דין.ברי לי שכך אמר בנו הגר"י שליט"א בשיעור.
וכמדומני שהזכיר איזה כת"י, אבל לצערי איני זוכר.
אני לא זוכר לצערי, אבל איתך אינני מתחיל...מעשה בית דין.
ספר שעדיין לא נדפס?בבית ספר של מהריק"ש