• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

העלון החדש של הרב יעקב סיני שליט"א!

• Thread starter Thread starter amit26
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הפעם זה מוצלח.
רק מה שזה קטן אפשר פשוט מאוד להקטין את השוליים עוד ועוד כמו השיעור השבועי של מרן מנהיג הדור שליט"א
באגב, טוב שמקדמים את רבנים הצעירים, אך דא עקא מה עם הרבנים המבוגרים?

אני משתמש בגוגל דוקס, ומשם מוריד לקובץ וורד, מה הכוונה שולחן העורך? איך עושים את זה?
את העיצוב לעלון אתה עושה בוורד? א"כ תוסף שולחן העורך יכול להועיל.
זה תוסף שנמצא במתמחים טופ.

כאמור, הכי טוב להקטין את כל השולים שיש! גם את הכותרת הראשית של העלון אפשר להקטין, זה נחשב מאוד גדול, ותופס הרבה מאוד מקום.

בודק עם המעצבת
דרך אגב למה זה כל כך קריטי אם זה 4 או 5 עמודים? לכאורה כמו שמדפיסים 4 עמודים,כך מדפיסים 5?

בודק עם המעצבת
דרך אגב למה זה כל כך קריטי אם זה 4 או 5 עמודים? לכאורה כמו שמדפיסים 4 עמודים,כך מדפיסים 5?
א. יש כאלה שרוצים לעשות חוברת ו/או להדפיס על דו"צ.
ב. עמוד האחרון הוא חלקי וזה פחות יפה בעין
חוץ מזה, אין עניין סתם להדפיס עוד עמוד, ובפרט שלא שמענו על עלון 5 עמודים (אא"כ יש לו עוד עמוד של פרסומת וכד').

א. יש כאלה שרוצים לעשות חוברת ו/או להדפיס על דו"צ.
ב. עמוד האחרון הוא חלקי וזה פחות יפה בעין
חוץ מזה, אין עניין סתם להדפיס עוד עמוד, ובפרט שלא שמענו על עלון 5 עמודים (אא"כ יש לו עוד עמוד של פרסומת וכד').
טוב,ננסה איכשהוא לעשות 4 אבל שיהיה עדין נעים בעין,מקווה שאצליח . אם מישהו יוכל לעזור באופן אישי בפרטי בלהסביר איך בדיוק בפועל אשמח לעזרה

זה מביא את העלון לרמה של 4 עמודים בלבד? כי לא נראה שנכנסה שם כל התשובה
אני מאמין שבצורה הזאת יכנס ל-4 עמודים
בפרט שבעמודים הבאים יש שוליים רחבים גם למעלה.
כאן זה חסך רק חצי שוליים בצדדים וקצת למטה, אבל בעמוד הבא זה חוסף פי 2 מהצדדים ופי 2 מלמטה (כי יש גם את הלמעלה).
ממילא אני מאמין שאמור להיכנס ב-4 עמודים.
מקסימום מקטינים את הפריסה בין הפיסקאות ל-7 או ל-6, וכן את הגלישה בין השורות ל-1.1 וכד'.

אני מאמין שבצורה הזאת יכנס ל-4 עמודים
בפרט שבעמודים הבאים יש שוליים רחבים גם למעלה.
כאן זה חסך רק חצי שוליים בצדדים וקצת למטה, אבל בעמוד הבא זה חוסף פי 2 מהצדדים ופי 2 מלמטה (כי יש גם את הלמעלה).
ממילא אני מאמין שאמור להיכנס ב-4 עמודים.
מקסימום מקטינים את הפריסה בין הפיסקאות ל-7 או ל-6, וכן את הגלישה בין השורות ל-1.1 וכד'.
עדין השולים שם רחבים מאוד..

עדין השולים שם רחבים מאוד..
כוונתך בוודאי לשוליים שהם חלק ממסגרת עיצוב העלון.
אני ניסיתי לשנותצלכה"פ את הטקסט בפנים בלי לגעת בעיצוב המסגרת, אבל אה"נ, גם את זה אפשר להקטין קצת ולהרוויח עוד יותר מקום (אם יש צורך בכך. אך כמובן לעשות משהו קבוע ולא כל פעם לשנות את המסגרת).

בשעה טובה ומוצלחת אשתי הצליחה לערוך את זה בתצורת 4 עמודים, הודות לעצות שלכם! תודה רבה
ישר כח! חזק וברוך!
אם יורשה לנו להמשיך ולדון בדבר בכדי להוציא דבר נאה ומבורר, תורה מפוארה בכלי מפואר...
מכיון שיש קצת מקום בסוף, הדבר המועדף ביותר הוא שהמלל יגיע ממש עד סוף העמוד.
ממילא יהיה אפשר גם טיפ-טיפה להרחיב את השוליים.
בוורד זה ממש פשוט לעשות את זה, אבל אני לא יודע איך עושים את זה בפועל באינדיזיין. ארם זה כמו בוורד, אז זה אמור להיות ממש פשוט בהגדרות של השוליים, שברגע שמגדיךים את השוליים במ"מ הטקסט יגיע קצת יותר לכיוון סוף העמוד.

ישר כח! חזק וברוך!
אם יורשה לנו להמשיך ולדון בדבר בכדי להוציא דבר נאה ומבורר, תורה מפוארה בכלי מפואר...
מכיון שיש קצת מקום בסוף, הדבר המועדף ביותר הוא שהמלל יגיע ממש עד סוף העמוד.
ממילא יהיה אפשר גם טיפ-טיפה להרחיב את השוליים.
בוורד זה ממש פשוט לעשות את זה, אבל אני לא יודע איך עושים את זה בפועל באינדיזיין. ארם זה כמו בוורד, אז זה אמור להיות ממש פשוט בהגדרות של השוליים, שברגע שמגדיךים את השוליים במ"מ הטקסט יגיע קצת יותר לכיוון סוף העמוד.
לדעתי הגליון ככה מצוין.
ואם כבר צריך לשנות משהו זה כל הכותרת הראשית בעלון, וגם כל הכותרות התחתיות למטה, גדולות (מאוד).
אפשר לצמצם אותם ולהגדיל את הכתב.

אמנם אם כל העלון הוא דיגיטלי בלבד, לא חושב שצריך להשקיע כ"כ מעבר לזה. הגירסה האחרונה מצויינת.

גם כדאי לשים לב שיהיה הבדל בין עצם הטקסט לבין ההערות, ולא ככה:
הצג קובץ מצורף 40199
וכן אם השורות יהיה שוות (בתחתית הטורים) יהיה מראה יפה, אסתטי ונקי יותר.
בקיצור, @amit26 מה אתם הולכים סחור - סחור, תשלח את זה פעם אחת לרב @בנימין לוריא שיערוך את זה וישלח לך חזרה, ותעשה כך.

גם כדאי לשים לב שיהיה הבדל בין עצם הטקסט לבין ההערות, ולא ככה:
הצג קובץ מצורף 40199
וכן אם השורות יהיה שוות (בתחתית הטורים) יהיה מראה יפה, אסתטי ונקי יותר.
מה הכוונה שיהיה הבדל? לשנות גופן? יש דרך נוספת?
איך עושים שורות שוות?

לדעתי הגליון ככה מצוין.
ואם כבר צריך לשנות משהו זה כל הכותרת הראשית בעלון, וגם כל הכותרות התחתיות למטה, גדולות (מאוד).
אפשר לצמצם אותם ולהגדיל את הכתב.

אמנם אם כל העלון הוא דיגיטלי בלבד, לא חושב שצריך להשקיע כ"כ מעבר לזה. הגירסה האחרונה מצויינת.
תודה רבה!

חזור
חלק עליון