דווקא אני חושב שזה יותר מוצלח.עשינו ניסיון היום,זה נראה ממש צפוף,הרב לא אהב את העלון כך. יש לכם עצות איך להכניס ב 4 עמודים ומצד שני שלא ייראה כך?
עכ"פ אתה יכול להקטין את השוליים.
דווקא אני חושב שזה יותר מוצלח.עשינו ניסיון היום,זה נראה ממש צפוף,הרב לא אהב את העלון כך. יש לכם עצות איך להכניס ב 4 עמודים ומצד שני שלא ייראה כך?
את העיצוב לעלון אתה עושה בוורד? א"כ תוסף שולחן העורך יכול להועיל.אני משתמש בגוגל דוקס, ומשם מוריד לקובץ וורד, מה הכוונה שולחן העורך? איך עושים את זה?
א. יש כאלה שרוצים לעשות חוברת ו/או להדפיס על דו"צ.בודק עם המעצבת
דרך אגב למה זה כל כך קריטי אם זה 4 או 5 עמודים? לכאורה כמו שמדפיסים 4 עמודים,כך מדפיסים 5?
טוב,ננסה איכשהוא לעשות 4 אבל שיהיה עדין נעים בעין,מקווה שאצליח . אם מישהו יוכל לעזור באופן אישי בפרטי בלהסביר איך בדיוק בפועל אשמח לעזרהא. יש כאלה שרוצים לעשות חוברת ו/או להדפיס על דו"צ.
ב. עמוד האחרון הוא חלקי וזה פחות יפה בעין
חוץ מזה, אין עניין סתם להדפיס עוד עמוד, ובפרט שלא שמענו על עלון 5 עמודים (אא"כ יש לו עוד עמוד של פרסומת וכד').
אשריך ייישר כח גדול , יגדיל תורה ויאדיר !בשורה טובה תדשן עצם.. אחרי הרבה זמן שזה היה בתכנון , תהילות לאל יתברך העלון יוצא לדרך !
תודה!מצורף דוגמא שעימדתי בוורד לעלון בצורה שאולי יחסוך קצת מקום.
אני מאמין שבצורה הזאת יכנס ל-4 עמודיםזה מביא את העלון לרמה של 4 עמודים בלבד? כי לא נראה שנכנסה שם כל התשובה
עדין השולים שם רחבים מאוד..אני מאמין שבצורה הזאת יכנס ל-4 עמודים
בפרט שבעמודים הבאים יש שוליים רחבים גם למעלה.
כאן זה חסך רק חצי שוליים בצדדים וקצת למטה, אבל בעמוד הבא זה חוסף פי 2 מהצדדים ופי 2 מלמטה (כי יש גם את הלמעלה).
ממילא אני מאמין שאמור להיכנס ב-4 עמודים.
מקסימום מקטינים את הפריסה בין הפיסקאות ל-7 או ל-6, וכן את הגלישה בין השורות ל-1.1 וכד'.
כוונתך בוודאי לשוליים שהם חלק ממסגרת עיצוב העלון.עדין השולים שם רחבים מאוד..
ישר כח! חזק וברוך!בשעה טובה ומוצלחת אשתי הצליחה לערוך את זה בתצורת 4 עמודים, הודות לעצות שלכם! תודה רבה
לדעתי הגליון ככה מצוין.ישר כח! חזק וברוך!
אם יורשה לנו להמשיך ולדון בדבר בכדי להוציא דבר נאה ומבורר, תורה מפוארה בכלי מפואר...
מכיון שיש קצת מקום בסוף, הדבר המועדף ביותר הוא שהמלל יגיע ממש עד סוף העמוד.
ממילא יהיה אפשר גם טיפ-טיפה להרחיב את השוליים.
בוורד זה ממש פשוט לעשות את זה, אבל אני לא יודע איך עושים את זה בפועל באינדיזיין. ארם זה כמו בוורד, אז זה אמור להיות ממש פשוט בהגדרות של השוליים, שברגע שמגדיךים את השוליים במ"מ הטקסט יגיע קצת יותר לכיוון סוף העמוד.
בקיצור, @amit26 מה אתם הולכים סחור - סחור, תשלח את זה פעם אחת לרב @בנימין לוריא שיערוך את זה וישלח לך חזרה, ותעשה כך.גם כדאי לשים לב שיהיה הבדל בין עצם הטקסט לבין ההערות, ולא ככה:
הצג קובץ מצורף 40199
וכן אם השורות יהיה שוות (בתחתית הטורים) יהיה מראה יפה, אסתטי ונקי יותר.
ניסינו, אבל הוא עובד באינדיזיין ואני בוורד.בקיצור, @amit26 מה אתם הולכים סחור - סחור, תשלח את זה פעם אחת לרב @בנימין לוריא שיערוך את זה וישלח לך חזרה, ותעשה כך.
מה הכוונה שיהיה הבדל? לשנות גופן? יש דרך נוספת?גם כדאי לשים לב שיהיה הבדל בין עצם הטקסט לבין ההערות, ולא ככה:
הצג קובץ מצורף 40199
וכן אם השורות יהיה שוות (בתחתית הטורים) יהיה מראה יפה, אסתטי ונקי יותר.
תודה רבה!לדעתי הגליון ככה מצוין.
ואם כבר צריך לשנות משהו זה כל הכותרת הראשית בעלון, וגם כל הכותרות התחתיות למטה, גדולות (מאוד).
אפשר לצמצם אותם ולהגדיל את הכתב.
אמנם אם כל העלון הוא דיגיטלי בלבד, לא חושב שצריך להשקיע כ"כ מעבר לזה. הגירסה האחרונה מצויינת.