• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

לוח שנה אהבת שלום

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
האם יש להורדה למחשב?
באתר של מרן רבינו עובדיה יוסף זצ"ל ובנו ממשיך דרכו אתה מעז לחפש את את הלוח הזה ?
לוח שכל כוונתו שלא לשם שמים !!
שמעלים את פסקי מרן זצ"ל בדוקא בשיטתיות
ואי"צ להכביר במילים אחרי שהרב יצחק דיבר בגנות הלוח הזה...

דברו על זה רבות בפורום חבל סתם להיכנס לזה

יש להורדה או אין?

דברו על זה רבות בפורום חבל סתם להיכנס לזה

יש להורדה או אין?
מה אתה מתחמק ?
לוח כזה אסור לך להכניס לבית
זה לוח שהוא נגד רצון ה' !!
הוא ביזיון גדול למרן רבינו הגדול זצ"ל
אם אתה בכ"ז מעוניין בו, תדיר את רגליך מהאתר !!! ותחפש במקומות לא לנו...

לא מתחמק ולא ניסיתי להתחמק
נוהג כמו מרן זצ"ל שהביא את גדולי החולקים עליו

זה ספר טוב למראה מקומות

תדיר את רגליך מהאתר !!!
צדיק, אני נמצא באתר כמה שנים טובות ולא מתכוון לצאת מכאן
אולי כבוד רבינו ינשום עמוק וישתה מים קרים
אני תלמיד של מרן לא פחות ממך ואולי יותר

מרן רבינו ע"ה היה מביא את החולקים עליו ולא את המבזים אותו. וגם אם הביא אחד או שניים... אלו היו גדולי עולם מצוקי ארץ, אבל לוח אהבת שלום לא נדפס ע"י אנשי דלא מעלי דכל כוונתם להעלים את שמו בכוונה תחילה !!
אדרבה, זה ספר רע למראה מקומות, אם תוכל למצוא שם כל מראה מקום בעולם מלבד דעתו של מרן ע"ה, זה חוצפה שאין כדוגמתה בעולם !
הם רוצים לבטל את שיטת הפסיקה של מרן ע"ה, את כל ההלכות וכו'... ואתה עוד מעז לפתוח כזה ספר רע מעללים !!
אני לא מכיר אותך, אבל דבר אחד אני יודע: אם אתה מסוגל לפתוח כזה ספר - הרי שאני תלמיד של מרן הרבה יותר ממך, ולא זו בלבד, אלא שאתה לא תלמיד שלו ! איך אדם שדולה מתורתו של מרן ע"ה מסוגל בכלל לפתוח ספר שכל מטעתו למחוק ולטשטש ולבזות את מרן ע"ה !!!
ועיקר הטענה שהיתה לי עליך, שגם אם בכ"ז אתה חפץ להסתכל בלוח הזה, אבל תעשה זאת בחשאי, אבל כאן באתר "מורשת מרן" שכשמו כן הוא להמשיך את המורשת של מרן בפסיקותיו והלכותיו והנהגותיו וכו', ואתה עוד מעז לבקש לוח אהבת שלום שכל כולו נגד המורשת של מרן ???? אתמהה
אם אתה לא מבין את זה, אז אני מציע לך לכוון באתה חונן לאדם דעת...
ואגב ברצוני להוסיף שלוח "אהבת שלום" הוא שקר שאין כדוגמאות ויותר היה נראה לקרוא ללוח הזה "שנאת שלום" !! שעושה פירוד לבבות - ודי בזה.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
מרן רבינו ע"ה היה מביא את החולקים עליו ולא את המבזים אותו. וגם אם הביא אחד או שניים... אלו היו גדולי עולם מצוקי ארץ, אבל לוח אהבת שלום לא נדפס ע"י אנשי דלא מעלי דכל כוונתם להעלים את שמו בכוונה תחילה !!
אדרבה, זה ספר רע למראה מקומות, אם תוכל למצוא שם כל מראה מקום בעולם מלבד דעתו של מרן ע"ה, זה חוצפה שאין כדוגמתה בעולם !
הם רוצים לבטל את שיטת הפסיקה של מרן ע"ה, את כל ההלכות וכו'... ואתה עוד מעז לפתוח כזה ספר רע מעללים !!
אני לא מכיר אותך, אבל דבר אחד אני יודע: אם אתה מסוגל לפתוח כזה ספר - הרי שאני תלמיד של מרן הרבה יותר ממך, ולא זו בלבד, אלא שאתה לא תלמיד שלו ! איך אדם שדולה מתורתו של מרן ע"ה מסוגל בכלל לפתוח ספר שכל מטעתו למחוק ולטשטש ולבזות את מרן ע"ה !!!
ועיקר הטענה שהיתה לי עליך, שגם אם בכ"ז אתה חפץ להסתכל בלוח הזה, אבל תעשה זאת בחשאי, אבל כאן באתר "מורשת מרן" שכשמו כן הוא להמשיך את המורשת של מרן בפסיקותיו והלכותיו והנהגותיו וכו', ואתה עוד מעז לבקש לוח אהבת שלום שכל כולו נגד המורשת של מרן ???? אתמהה
ואגב ברצוני להוסיף שלוח "אהבת שלום" הוא שקר שאין כדוגמאות ויותר היה נראה לקרוא ללוח הזה "שנאת שלום" !! שעושה פירוד לבבות - ודי בזה.
מבין את הכעס שלך...
הרב @קורסיה הוא מהותיקים שבפורום, ומאלה שהפורום חייב להם את הקמתו... וכן תומך כספית במדור ״שאל את הרב״.
אפשר להתנסח יותר בעדינות, כראוי לבני תורה ובפרט לתלמידי מרן.

מבין את הכעס שלך...
הרב @קורסיה הוא מהותיקים שבפורום, ומאלה שהפורום חייב להם את הקמתו... וכן תומך כספית במדור ״שאל את הרב״.
אפשר להתנסח יותר בעדינות, כראוי לבני תורה ובפרט לתלמידי מרן.
אכן, לכן כתבתי:
מבין את הכעס שלך...

אז למה כולם לומדים במשנ"ב דרשו???????ואפילו הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א

הפוך מסתבר לי. עדיף לעשות זאת בפרהסיא מאשר בצנעא. ופשוט.

אז למה כולם לומדים במשנ"ב דרשו???????ואפילו הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א
אני לא יודע מזה כולם, אצלנו בכולל אין את המשנ"ב הזה, יש משנ"ב תפארת ועוד.
מורנו הראש"ל שליט"א שמחבר ספרי הלכה לרבבות אלפי ישראל ודאי שצריך לראות את כל הדעות, ואכן הם בדרשו עשו עבודה להביא את דעת כל חכמי אשכנז שאין דעתם מפורסמת כל כך בספרים, כמו הגריש"א והגר"נ קרליץ ועוד זצ"ל, הראש"ל שליט"א צריך להביא את דעתם וליישב את שיטות הפוסקים שלנו, שאנ"ש לא יבהלו מהקושיות שיש להם על פוסקי ספרד זלה"ה. אבל לנו מה צורך יש ללמוד ולהתבלבל בכל מיני שיטות ושמועות, בפרט בעניני הלכה שפתאום אדם מוצא את עצמו מבולבל ולא יודע בדיוק מה צריך לעשות, כי בשעת מעשה הוא זוכר שיש איזה שמועות או דעות ויצא נפסד ממה שעיין שם, לכן ודאי שמומלץ לנו בני קהילות הספרדים לעיין במשנ"ב תפארת וכיו"ב ולא במקומות אחרים.

הפוך מסתבר לי. עדיף לעשות זאת בפרהסיא מאשר בצנעא. ופשוט.
מצד "הצביעות" אתה אכן צודק, אבל הטענה שלי היא על עצם ה"עזות פנים": איך אתה מסוגל באתר שכל מהותו להמשיך את מורשתו של מרן לבקש לוח שסותר את כל המורשת של מרן ??? ועוד לעין כל ? איפה הבושה ?
זה כמו שיבוא רב מקדים ללווין וידבר נגד מרן זצ"ל ונגד רבי יצחק ! אין לך דבר מגוחך מזה, במקום שמרן מסר שנים ע"ג שיעורים, ובנו ממשיך דרכו וכו', ובמקום הזה הוא מעז לדבר נגדו ??!

@רבינו
אולי גם אל תקבל כסף מהמדינה, כי הם נגד הדת וכד'? איפה הבושה? אלא מאי, תוכו אכל קליפתו זרק. וה"נ בנידו"ד.
דיי לקטנוניות.

אני לא יודע מזה כולם, אצלנו בכולל אין את המשנ"ב הזה, יש משנ"ב תפארת ועוד.
מורנו הראש"ל שליט"א שמחבר ספרי הלכה לרבבות אלפי ישראל ודאי שצריך לראות את כל הדעות, ואכן הם בדרשו עשו עבודה להביא את דעת כל חכמי אשכנז שאין דעתם מפורסמת כל כך בספרים, כמו הגריש"א והגר"נ קרליץ ועוד זצ"ל, הראש"ל שליט"א צריך להביא את דעתם וליישב את שיטות הפוסקים שלנו, שאנ"ש לא יבהלו מהקושיות שיש להם על פוסקי ספרד זלה"ה. אבל לנו מה צורך יש ללמוד ולהתבלבל בכל מיני שיטות ושמועות, בפרט בעניני הלכה שפתאום אדם מוצא את עצמו מבולבל ולא יודע בדיוק מה צריך לעשות, כי בשעת מעשה הוא זוכר שיש איזה שמועות או דעות ויצא נפסד ממה שעיין שם, לכן ודאי שמומלץ לנו בני קהילות הספרדים לעיין במשנ"ב תפארת וכיו"ב ולא במקומות אחרים.
גם וגם. גם לנו מגיע לדעת איך לפסוק.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון