• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

הכשר הרב יורקוביץ???

נא להיזהר, ממעטים בשמחה משנכנס אב
אני מדבר ברצינות. גם הרב פנחסי אוחז שאין בעיה בעופות רבנות {כמובן, מהדרין}. וא"כ הוא אומר ע"ז שאפשר לאכול מכיון שגם רבנות אפשר לאכול. והאחר רק אמר שזה כמו רבנות.
 
למה אומר משהו אחר? אחד אומר שזה כמו רבנות ואחד אומר שאפשר. זה היינו הך...
אני מדבר ברצינות. גם הרב פנחסי אוחז שאין בעיה בעופות רבנות {כמובן, מהדרין}. וא"כ הוא אומר ע"ז שאפשר לאכול מכיון שגם רבנות אפשר לאכול. והאחר רק אמר שזה כמו רבנות.
דברים נכונים פשוט הרב מחפוד היה יותר ברור כי אני דברתי איתו ועם הרב פנחסי זה היה בפלאפון.
 
אז למה הרב אמר שזה כמו רבנות ולא אמר יותר פשוט שזה בסדר אפשר לאכול?? כנראה שזה לא כל כך פשוט לאכול
את זה הרב מחפוד אמר. אני לא יודע מה דעתו לגבי רבנות. יתכן שהוא מחמיר, או עכ"פ נותן לך את האפשרות לבחור.
 
מי שרוצה יאכל וישבע זה כשר אבל לא מהודר כמו בד''ץ זה רבנות מהדרין
כך ענה לי הרב אברהם יוסף שליט''א מחולון בשיעורו השבועי בבית הכנסת סודאי חולון (מי שרוצה כתובת:רוטשילד 12 חולון)
 
היה כאן באחד האשכולות שיעור של הרב מחפוד שסיכמו הרב @קורסיה בו מבאר כמה וכמה בעיות "מדינא" שיש בעופות רבנות. ועל כן ברור ופשוט שדעתו שאין לאכול עופות רבנות (עכ"פ כשאינם מהדרין), וכן פשוט לפי השו"ע כפי שהרחיב בזה. ע"ש.
 
אבל ביין או שנגע או שלא נגע, דהיינו או כשר או יין נסך !
שכחת את בעיית ה'ערלה' בענבים!!!
שמעתי מאדם שמתעסק בתחום שזהו אחד הדברים המורכבים ביותר בעולם הכשרות, מכיון שבכרמי היין מאוד שכיח ענפים שנכנסים לאדמה ומתחילים לצמוח מחדש ועל כן הוא טען שצריך כשרות חזקה ומומחית בענינים אלו ביינות וזה לא פשוט כלל וכלל
 
היה כאן באחד האשכולות שיעור של הרב מחפוד שסיכמו הרב @קורסיה בו מבאר כמה וכמה בעיות "מדינא" שיש בעופות רבנות. ועל כן ברור ופשוט שדעתו שאין לאכול עופות רבנות (עכ"פ כשאינם מהדרין), וכן פשוט לפי השו"ע כפי שהרחיב בזה. ע"ש.
מצורף. (הובא כאן וכאן)
 

קבצים מצורפים

  • כשרות העופות.pdf
    104.7 KB · צפיות: 4
מה הכוונה זא לא מהודר??
במיץ ענבים זה לא כמו בשר או עוף שיש הרבה פרטים חומרות בשחיטה וכו'
אבל ביין או שנגע או שלא נגע, דהיינו או כשר או יין נסך !
שכחת את בעיית ה'ערלה' בענבים!!!
שמעתי מאדם שמתעסק בתחום שזהו אחד הדברים המורכבים ביותר בעולם הכשרות, מכיון שבכרמי היין מאוד שכיח ענפים שנכנסים לאדמה ומתחילים לצמוח מחדש ועל כן הוא טען שצריך כשרות חזקה ומומחית בענינים אלו ביינות וזה לא פשוט כלל וכלל
מחילה, אבל לא הבנתי איך הגעתם מעופות, ליין וענבים?
 
חזור
חלק עליון