• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

תוכן לאחרונה על ידי דובר צדק

  1. ד

    חידה: בני דודים במגילת אסתר

    היכן מוזכרים במגילה בני דודים חוץ ממרדכי ואסתר
  2. ד

    האם מותר לשמוע שידורים חוזרים מאירועים בטחוניים ששודרו בערוצי תקשורת חילוניים בשבת???

    האם יש מקור בהלכה לנידון האם מותר לשמוע שידורים חוזרים מאירועים בטחוניים ששודרו בערוצי תקשורת חילוניים בשבת?
  3. ד

    אנשי ירושלים

    בגמ' סוכה נתבאר שאנשי ירושלים היו אוחזין בלולב כל היום משום שהיו זריזין במצוות, ולכאו' צ"ע הרי כבר בשניה הראשונה של הנטילה יצאו ידי חובתם ומה יתן ומה יוסיף שיחזיקו כל היום מצד עצם קיום המצווה ומה שכתב שהיו זריזין והרי הפירוש זריזין היי' זהירין ומה זהירות יש בכך שמחזיקין כל היום?
  4. ד

    האם מותר לחזור על מילים בשמונה עשרה וחזרת הש"ץ בשביל הניגון או הכוונה?

    תשובת הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף שליט"א
  5. ד

    סיבוב שערים

    הגאון רבי נתן רוטמן, הרב אריה שפירא והרב פייבלזון נוהגים בימי המועד לעשות סיבוב שערים ברובע המוסלמי לסבב על כל שערי הר הבית ולשיר ולשמוח ולדבר מעניינו של יום עם מאות תלמידים, ראיתי בדף שמוסדות העיר העתיקה חילקו כי יש למנהג זה מקור בקדמונים. האם ידוע מקורות בדבר?
  6. ד

    .

    .
  7. ד

    השיר המדהים 'בעל הבירה' שחיבר ראש ישיבת וולפסון, מי יכול להביא את המילים או השיר?

    לפני כמה שבועות, ואז החליט להעביר לר' הלל פלאי שיתאים מנגינה ויבוא לשיר את זה בקעמפ של וולפסון
  8. ד

    השיר המדהים 'בעל הבירה' שחיבר ראש ישיבת וולפסון, מי יכול להביא את המילים או השיר?

    אם תרצה את הסרטון אתה מוזמן לשלוח לי מייל בפרטי.
  9. ד

    השיר המדהים 'בעל הבירה' שחיבר ראש ישיבת וולפסון, מי יכול להביא את המילים או השיר?

    מדובר בשיר של ראש ישיבת וולפסון הגר"ד וולפסון שחיבר את המילים וביקש מהלל פלאי להלחין ולשיר, ביום האחרון של הקעמפ הלל פלאי הגיע ושר
  10. ד

    האם ידועה דעת מרן הראשל"צ שליט"א על אי תשלום בתחבורה ציבורית?

    אחד מגדולי הפוסקים ביקש ממני לשלוח לו את פסקם של הרבנים שמתיר ליסוע בתחבורה הציבורית ללא תשלום, האם ישנם פסקים כאלה?
  11. ד

    עריכת קונטרס

    לא הרבה כסף, מי העורך?
  12. ד

    עריכת קונטרס

    יישר כח
חזור
חלק עליון