נשיא מועצת רה"י
Member
האם מישהו יודע היכן הכי זול לקנות סט יחוה דעת גדול
אשמח אם תאמר לי איפה יש את זה במהדורה הגדולה בכלל, קודם שתשאל היכן זה הכי זול...האם מישהו יודע היכן הכי זול לקנות סט יחוה דעת גדול
אני ראיתיו פעם בכולל 'צילו של היכל' בעיר העתיקה בירושלים.אשמח אם תאמר לי איפה יש את זה במהדורה הגדולה בכלל, קודם שתשאל היכן זה הכי זול...
עיין כאןאשמח אם תאמר לי איפה יש את זה במהדורה הגדולה בכלל, קודם שתשאל היכן זה הכי זול...
אה"נאשמח אם תאמר לי איפה יש את זה במהדורה הגדולה בכלל, קודם שתשאל היכן זה הכי זול...
יש יביע אומר קטן גם....לדעתי יחו"ד צריך להיות בספר קטן כמו שהיה (וכמו שיש) זה תשובות קלות יותר וככה נוח ללכת עם זה לכל מקום כמעט.
משא"כ הגדול דורש יישוב הדעת יותר וקשה לנוע עמו בדרכים.
ישן....יש יביע אומר קטן גם....
טעות?! למה טעות? אני ממש בצער שלא הוציאו מהדורה חדשה בגודל פנינים, כך שלשמחתי אני הוגה במהדורה הישנה, ולצערי איני הוגה במהדורה החדשה.ישן....
ולכן לא חזרו על טעות זו
כמוני כמוך גם אני אוהב ללמוד בגודל הזה, ועוד יותר ללמוד בספרים הישנים (ד"א - אני עדיין לומד עם כה"ח הישן עם הערות כת"י של מרן זיע"א)טעות?! למה טעות? אני ממש בצער שלא הוציאו מהדורה חדשה בגודל פנינים, כך שלשמחתי אני הוגה במהדורה הישנה, ולצערי איני הוגה במהדורה החדשה.
בפרט מסוים אנו שונים, כי אני אוהב מהדורות חדשות אבל בגודל פנינים.כמוני כמוך גם אני אוהב ללמוד בגודל הזה, ועוד יותר ללמוד בספרים הישנים (ד"א - אני עדיין לומד עם כה"ח הישן עם הערות כת"י של מרן זיע"א
כשלמדתי לאחרונה זבחים לפני כמה שנים, אכן למדתי במהדורת פנינים של עוז והדר.אבל יבי"א זה כמו ללמוד גמ' זבחים במהדורת כיס (ולא דף יומי, אלא איזו סוגיא סבוכה עם הראשונים) נראה לא לא מולצח כ"כ.
לדעתי מה שיחו"ד הגדול לא הלך, הוא משום שפשוט רק הגדילו את הכתב ועשו שוליים רחבות וכך נהיה יחו"ד גדול, אבל אם היו עושים זאת בכתב רגיל כמו ביבי"א היה הולך יותר [אם כי במתכונת זו היחו"ד כולו היה יוצא בשני כרכים בלבד, מה שכלכלית כמובן פחות רווחי, ואולי גם יש בזה גריעות מסוימת שמסדרה של שבעה כרכים שכתב מרן נהיה שתי כרכים בסה"כ].(וביחו"ד היה שיקול אם לעשות גדול או קטן, ולמסקנה עשו את שתיהם לבדיקה, והוכרח כי יחו"ד הולך רק קטן, בשונה מיבי"א)