• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הקבלת פני רבו למו"ר מרן פוסק הדור שליט"א תשפ"ה

מה שידוע לי (וכמדומני שכך פורסם)
שהרב יצחק מגיע ביום ראשון בערב לבעלז, וגם הרב דוד יגיע לכנסת ישראל.
יש באשדוד 2 ארגונים. של הספרדים ושל המרביצי (אל תתפסו אותי, אבל זה העיקרון). אחד נקרא "איגוד בני הישיבות" ואחד נקרא "היכלות".
כמו כן, גם בעיריה, יש את "המרכז למורשת" (אבי אמסלם) ויש את "מפרשים" (חיים אמסילי). [ניתן לראות כאן 2 מיזמים שונים של שני הארגונים].
בעלז וכנסת ישראל נמצאים ממש בסמוך (כמעט בנין ליד בנין).
בד"כ יש הקבלת פני רבון באיצטדיון. לפני שנתיים היה באיצטדיון הקבלת פני רבו וכו' עם שירים ודברי צוסר וחיזוק מהרב, ובביהכנ"ס של בעלז היה שיעור הלכתי.
השנה כנראה יהיה רק את השיעור בבעלז.
מצורף המודעה המקורית על הגעתו של הרב דוד יוסף. כנראה במודעה שהועלתה לעיל נפלה טעות
1728945848077.jpg

שמעתי מיודעי דבר שאמור להתקיים מעמד הקבלת פני רבו למרן רבינו שליט"א ביום שני בעיר בני ברק במעמד רב העיר הרב מסעוד בן שמעון הרב ניסים בן שמעון ועוד מגדולי ישראל.
שיהיו פרטים נעדכן אי"ה.
חבל שפרסמת כי עכשיו ימנעו את זה

שמעתי מיודעי דבר שאמור להתקיים מעמד הקבלת פני רבו למרן רבינו שליט"א ביום שני בעיר בני ברק במעמד רב העיר הרב מסעוד בן שמעון הרב ניסים בן שמעון ועוד מגדולי ישראל.
מי עם הקבת פני רבו לררה"י הגר"ז כהן?

שאני יבין יש שני מרן הראש''ל רבנו יצחק יוסף איך באתו יום הרב נמצא בכמה הקבלת פני רבו אם זה מוצאי החג בבאר שבע וגם בירושלים וכו' וכן בשאר ימי חוה''מ
אא''כ הרב דומה לך כמלאך וזה כנראה התשובה הנכונה

שמעתי שמרן שליט"א מגיע לבית שמש ביום שני, לביהכנ"ס חניכי הישיבות בקריה.
במסגרת עשרות שמחות בית השואבה שאורגנו ע"י חבר מועצת העיר הרב שמואל חזן.שמחות בית השואבה בית שמש.jpg
המדובר הוא על האירוע הזה:

שמחות בית השואבה בית שמש.jpg

מה שידוע לי (וכמדומני שכך פורסם)
שהרב יצחק מגיע ביום ראשון בערב לבעלז, וגם הרב דוד יגיע לכנסת ישראל.
יש באשדוד 2 ארגונים. של הספרדים ושל המרביצי (אל תתפסו אותו, אבל זה העיקרון). אחד נקרא "איגוד בני הישיבות" ואחד נקרא "היכלות".
כמו כן, גם בעיריה, יש את "המרכז למורשת" (אבי אמסלם) ויש את "מפרשים" (חיים אמסילי). [ניתן לראות כאן 2 מיזמים שונים של שני הארגונים].
בעלז וכנסת ישראל נמצאים ממש בסמוך (כמעט בנין ליד בנין).
בד"כ יש הקבלת פני רבון באיצטדיון. לפני שנתיים היה באיצטדיון הקבלת פני רבו וכו' עם שירים ודברי צוסר וחיזוק מהרב, ובביהכנ"ס של בעלז היה שיעור הלכתי.
השנה כנראה יהיה רק את השיעור בבעלז.
מצורף המודעה המקורית על הגעתו של הרב דוד יוסף. כנראה במודעה שהועלתה לעיל נפלה טעות
הצג קובץ מצורף 26409
קודם כול הארגון של חיים אמסלי הוא לא מרבצי הוא בסך הכל קיבץ תחתיו את הקהילות האברכים, ולא כל מי שהוא אברך הוא מרבצי, דבר שני ממתי הרב דוד יוסף נהיה מרבצי זה חידוש שלא שמעה אוזן מעולם..

קודם כול הארגון של חיים אמסילי הוא לא מרביצי הוא בסך הכל קיבץ תחתיו את הקהילות האברכים, ולא כל מי שהוא אברך הוא מרבצי, דבר שני ממתי הרב דוד יוסף נהיה מרבצי זה חידוש שלא שמעה אוזן מעולם..
בשביל זה כתבתי:
אל תתפסו אותי, אבל זה העיקרון
כי באמת מי שבאשדוד יודע, שיש את האברכים במשנתו של מרן זצ"ל ומרן שליט"א (שזה רוב הקהילות באשדוד), ויש כמה 'מנייני אברכים' שגם אם לא נקראים "מרביצי" אבל העיקרון מובן, שהם לא בדיוק עם מרן זצ"ל וק"ו לא עם מרן שליט"א, ולזה התכוונתי.
החילוק בעירייה הוא ידוע בין אבי אמסלם ואיגוד בני הישיבות שזה קשור למרן שליט"א לבין חיים אמסילי והיכלות שזה ההיפך (ואמנם גם הם נתלים במרן זצ"ל).
אני לא יודע מה זה בדיוק "מרביצי", אבל התכוונתי ההיפך ממרן שליט"א (ולפעמים גם מרן זצ"ל), כלומר אלו שנמשכים יותר לאשכנזים וכו'.

בשל העומס בשנים הקודמות, במעונו של הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף החליטו לפזר השנה את מעמד ה'הקבלת פני רבו' לראש"ל במוקדים רבים ברחבי הארץ. 'כיכר השבת' עם הלו"ז המלא.

מוצאי חג ראשון​

----שמחת בית השאובה והקבלת פני רבו בתלמוד תורה סוכת דוד
מעמד הקבלת פני רבו בעיר אולמי אודיסאה, רחוב הנרייטה סולד באר שבע, בשעה 20:30.

מוצ״ש חול המועד

20:30: המעמד המרכזי בבית הכנסת היזדים רחוב אדוניהו הכהן ירושלים במסגרת ה'שיעור השבועי'.
22:30: קהילת חניכי הישיבות ׳ברכת אברהם׳ רחוב בוקשפן 10 רמות ג׳ ירושלים

יום ראשון ג׳ דחוה״מ​

17:00: ישיבת 'אהל יוסף'.
19:00: מעמד מרכזי שעל ידי המרכז למורשת בבית הכנסת הגדול חסידות בעלזא רחוב חטיבת הנגב, אשדוד.

יום שני ד׳ דחוה״מ​

19:30: מעמד הקבלת פני רבו המרכזית ׳חניכי הישיבות' ברחוב אור שמח 13 בית שמש.
21:00: מעמד הקבלת פני רבו המרכזית ׳ישועה ליהודה׳ רחוב יואל 13 בבני ברק.
כמו כן הציבור יעבור לברכה מידי יום בימי חוה״מ לאחר התפילות בבית הכנסת ׳אור חביב׳ סנהדריה המורחבת ירושלים.
שחרית: 08:00, מנחה וערבית 20 ד׳ קודם השקיעה.

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון