• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

זמן לימוד למבחן רבנות נידה

רציתי לשאול אם מישהו פה נבחן על נידה כמה זמן הוא למד את החומר ובאיזה מתכונת?
אני משתדל ללמוד מאוד יסודי טור בית יוסף שו"ע ש"ך ט"ז פת"ש ולסכם ואח"כ לחזור בעיקר מהסיכומים ומהסימנא.
נכנסתי בזמן קיץ לכולל שנבחן בפסח ואני שואף להספיק... למישהו יש מושג אם זה סביר? לא בא לי למהר בלימוד "כבולעו כך פולטו" ומצד שני אני רוצה לנצל וחבל לי לפספס... ממש דחוף לי מי שיכול לעזור בבקשה...
אני כרגע בסוף סי' קפ"ט... הגיוני ללמוד תוך שנה הכל או שזה מוגזם?
תודה מראש...

ולסכם ואח"כ לחזור בעיקר מהסיכומים ומהסימנא.
דבר ראשון אני את זה ובטוחני שאם תתמיד בזה ותמשיך לסכם באון יסודי ולחזור את זה הרבה הלימוד תיחקק היטב אשריך חילך לאורייתא
אני כרגע בסוף סי' קפ"ט... הגיוני ללמוד תוך שנה הכל או שזה מוגזם?
השאלה האם ובמה אתה והכולל מתמקדים בלימוד
ואם למדתם בזמן קיץ עד קפ"ט זה אומר שזה הולך בקצב מהיר מאוד ואפשר להגיד שזה כחצי מהלכות נדה [אולי קצת פחות] גם מצד הקושי סימן קפ"ז וסימן קפ"ט הם מהחלק היותר קשה בהלכות נדה,
ולגופו של ענין אני חושב שאם תקדיש לזה מעבר לכולל עוד כמה שעות טובות בזמן הפנוי ולא תסתפק בשעות הבודדות שבכולל תוכל בהחלט להספיק
אבל בתנאי שתחיה עם זה ובזמנים הפנויים תשקיע כמה שיותר
והעיקר כמו שכתבת לסכם את הכל בכתב ולחזור על זה ומנסיון זה חוסך הרבה מאד זמן מחזרות
וכבר אמר החכם יש דרך קצרה שהיא ארוכה, וזה ללמוד ולא לסכם היטב ולהמשיך הלאה בלי לקפל את הדברים בכיס, שלא עובר הרבה זמן ושוכחים
אבל יש דרך ארוכה והיא קצרה שהיא לסכם היטב ולהשקיע בזה זמן ומחשבה איך לסדר באופן יסודי אבל היא קצרה כי בדרך זו זה נחקק בזיכרון ואפשר לחזור ע"ז במהירות
והעיקר שתזכה לגדול בתורה וביראה כשאיפותיך הטהורות
בהצלחה גדולה

חזור
חלק עליון