• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

גדלותם של רבותינו מנהיגי הדור זי"ע ושליט"א סיפורים ופנינים

אתחיל בכמה שממש עכשיו עלו לי
-מרא דארעא דישראל מרן הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א שחזר לביתו בגיל הישי"ק לנוח קמעה ואביו אביר הרועים מרן זיע"א ראה שיכול הוא לחזור לישיבה וללמוד אפי' שבמשך חודשים ארוכים לא היה בבית והמליץ לו והוא חזר והמשיך לשקוע בתורה עוד המון זמן לאחמ"כ.
-ראש ישיבת פורת יוסף וחבר מועצחה"ת מרן הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א התבקש ע"י רה"י הגאון האדיר רא"מ שך זי"ע לכהן פאר כראש ישיבת חברון יחד עם הגרי"ח קופשיץ זצוק"ל אך לא רצו בכך כי הבינו ששליחותם לכהן פאר באם הישיבות ולהעמיד את עולם התורה הספרדי שיותר נצרך להם....
-כ"ק האדמו"ר רבי דוד אבוחצירה שליט"א אמר לאחרונה לכמה שביקשו את ברכתו שלא יפנו אליו אלא לר"י אוהלי אברהם ורבה של שמואל הנביא הגאון הגדול רבי יצחק כהן שליט"א שברכותיו בוקעות שערים... כמו כן מרא דארעא דישראל מרן הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א בשיעורו השבועי בסוכות האחרון אמר ג"כ כעי"ז על כח ברכותיו של הגאון הגדול רבי יצחק כהן שליט"א.

-ראש ישיבת פורת יוסף וחבר מועצחה"ת מרן הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א התבקש ע"י רה"י הגאון האדיר רא"מ שך זי"ע לכהן פאר כראש ישיבת חברון יחד עם הגרי"ח קופשיץ זצוק"ל אך לא רצו בכך כי הבינו ששליחותם לכהן פאר באם הישיבות ולהעמיד את עולם התורה הספרדי שיותר נצרך להם....
אולי כדאי שהדור הצעיר ידעו שבימי חייו לא היה הגרא"מ שך המנהיג הבלעדי של היהדות החרדית, ראשי ישיבות רבים לא ישרו איתו קו, ובירושלים בכלל לא תמיד הסכימו עם הנחיותיו, ומדובר על האשנכזים וכ"ש הספרדים.
אני כותב זאת כיון שכיום ישנה מגמה לצייר מציאות שונה ממה שהיה אז, ובתור אחד שזוכר זאת וחי באותה תקופה, כדאי שידעו זאת, לא מתוך זלזול ח"ו אלא להעמיד את הדברים בפרופורציות הנכונות.

אולי כדאי שהדור הצעיר ידעו שבימי חייו לא היה הגרא"מ שך המנהיג הבלעדי של היהדות החרדית, ראשי ישיבות רבים לא ישרו איתו קו, ובירושלים בכלל לא תמיד הסכימו עם הנחיותיו, ומדובר על האשנכזים וכ"ש הספרדים.
אני כותב זאת כיון שכיום ישנה מגמה לצייר מציאות שונה ממה שהיה אז, ובתור אחד שזוכר זאת וחי באותה תקופה, כדאי שידעו זאת, לא מתוך זלזול ח"ו אלא להעמיד את הדברים בפרופורציות הנכונות.
תלוי באיזה שנים.

אין לזה כל קשר עם כך שלא קיבלו הנהגת מרן הגרא"מ שך זיע"א
והרי מרן ראש הישיבה חכם שלום זיע"א, היה אומר בהרבה הזדמנויות 'אני בכל דבר התייעצתי עם מרן הרב שך'
ואגב גם בימינו יש גדולי תורה ספרדים שהתבקשו לכהן פאר בישיבות ליטאיות הכי נחשבות וסירבו
ונימוקם עימם לגדל דורות של של ת"ח ביהדות הספרדית!

שמעתי מפי עד נאמן ת"ח מופלג דפקיע שמיה, שאמר לו רבי דוד שליט"א דבר מבהיל על המצב הבטחוני.
אולי בימים הקרובים אכתוב את הציטוט המלא - יהיה שווה לעקוב!
אגב גם הרה"צ רבי יצחק כהן מדבר על כך בימים האחרונים בצורה חריגה ואומר שצריך הרבה תפילות.
שמעתי מפיו!

בן כמה היית בחיי הרב שך? והאם בכלל היית?

חזור
חלק עליון