• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

"המנהיג"

שובר את השוק...
ואם כבר, מה מקור המנהג שמטריחים לחכמי ישראל לגוז שיער הילדים הי"ו?
מרן שליט"א בילקוט יוסף ספירת העומר האריך בענין זה. לא זוכר כעת מקומו המדוייק.
כמדומני שהעלה שם, שעיקר המטרה להביא הילד לגדולי ישראל שיברכוהו.
ואגב שהבאתי את אחד מבני לפני כמה שנים לחכם שלום זיע"א שיגוז לו השיער, בתחלה בני התנגד קצת, או אז חכם שלום הביט בי בעיניו הטהורות ואמר לי מה אתה משגע אותו הוא לא רוצה שיגזרו לו...
ולגבי שבירת השוק, כשהיינו אצל מרן בעל הבנין אב, הרב נתן לו פקאלך גדול. ואמרו לי שכך היה מנהגו ליתן לילדי החלאקה.
כמו"כ הגרב"מ אזרחי, נתן לו סוכריה, ואח"כ הביא לו קופסא מלאה במשחקים, ואמר לו תבחר איזה משחק שאתה רוצה.

מרן שליט"א בילקוט יוסף ספירת העומר האריך בענין זה. לא זוכר כעת מקומו המדוייק.
כמדומני שהעלה שם, שעיקר המטרה להביא הילד לגדולי ישראל שיברכוהו.
ילקוט יוסף ספירת העומר עמ' תקנא שם הרב מביא ראיה ממסכת סופרים ע''ש

שובר את השוק...
גם בספר "השיער בהלכה" של הרב אברהם כהן מבואר שם בהרחבה כל העניין של גזיזת השיער ע"י גדו"י ובכלל כל עניין מנהג החלק'ה ועוד... ספר מומלץ בחום, ספר שמקיף את כל מה שקשור להלכות שיער, פאת זקן, פאת הראש, תספורת וכו' ע"פ מרן זצ"ל ומרן שליט"א.

גם בספר "השיער בהלכה" של הרב אברהם כהן מבואר שם בהרחבה כל העניין של גזיזת השיער ע"י גדו"י ובכלל כל עניין מנהג החלק'ה ועוד... ספר מומלץ בחום, ספר שמקיף את כל מה שקשור להלכות שיער, פאת זקן, פאת הראש, תספורת וכו' ע"פ מרן זצ"ל ומרן שליט"א.
כותב שם גם בענייני פאה לנשים?

(אח"כ סיפר לי אבי הבן שהיה לפני כמה ימים אצל אחד הרבנים לגזיזת השער, ואותו רב הביא לילד 2 סוכריות, ומעתה ילד החלאקה חשב, שמי שעושים לו חלאקה צריך לקבל מהרב הגוזז 2 סוכריות)
נכון. ככה חשב גם ילדי, שעל פאה מצד ימין מקבל סוכריה ועל פאה מצד שמאל מקבל עוד סוכריה כי ככה ראה אצל כמה רבנים שעשו.
וכשקיבל שלוש- התחיל לתהות האם הרבנים הקודמים חשבו שהוא רק בן שנתיים ולא ידעו שהוא כבר בן שלוש...

שובר את השוק...
מטריחים?
מרן רה"י חכם משה היה יושב עם כמה אברכים בחדרו ובן של רב גדול מחו"ל גם הוא ישב שם וכשהגיע בני- הוא קם, אחרי טיפול רפואי, הלך ללבוש כובע ופראק, התיישב וגזר.
הוא הטעים זאת 'כשיהיה גדול- יחשוב שאיזה איש @פשוט גזר לו ואז הוא יאמר "כשהייתי קטן- אז התעסקו בי כל הפשוטים", אז אני לובש בגד עליון כדי שיחוש טוב מזה כשיגדל...'

מטריחים?
מרן רה"י חכם משה היה יושב עם כמה אברכים בחדרו ובן של רב גדול מחו"ל גם הוא ישב שם וכשהגיע בני- הוא קם, אחרי טיפול רפואי, הלך ללבוש כובע ופראק, התיישב וגזר.
הוא הטעים זאת 'כשיהיה גדול- יחשוב שאיזה איש @פשוט גזר לו ואז הוא יאמר "כשהייתי קטן- אז התעסקו בי כל הפשוטים", אז אני לובש בגד עליון כדי שיחוש טוב מזה כשיגדל...'
מצד הגדולים ומחמת ענוותנותם זו אולי אינה טרחה, אבל מצדנו שאנו הופכים אותם לספרים כפי שהוזכר למעלה, אינו טרחה?

מצד הגדולים ומחמת ענוותנותם זו אולי אינה טרחה, אבל מצדנו שאנו הופכים אותם לספרים כפי שהוזכר למעלה, אינו טרחה?
ברור. אנו לא חולקים כלל.
חשבת שהתכוונתי לחלוק עליך? מה פתאום!
רק באתי לומר עד כמה הם מקריבים למעננו
ויתכן שיותר לכן עלינו להיזהר.

אבל אם כבר אומר שאכן סברתי היא שגדולי ישראל נשלחו למעננו ואוי לנו אם ילדנו יפסידום וכל עניין שיכול להוסיף לילד יראת שמים ושמחה במצוות- נעשה ונשמע! נראה לילד ונשמיע לו. זוהי חובתנו. יותר מכך- הכל בידי שמיים.

חזור
חלק עליון