• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

המגיע לביתו בחנוכה אחר חצי שעה ראשונה מצאת הכוכבים ולא התפלל ערבית והתפילה בשכונתו במניין תתקיים בשעה מאוחרת יותר

אושרי רביב

Well-known member
הגיע זה עתה. אחר 3 שבועות משליחת השאלה. בס"ד. בן פורת יוסף. כה יתן וכה יוסיף בבריאות איתנה ונהורא מעליא. אורך ימים ושנות חיים. ימים על ימי מלך תוסיף, שנותיו כמו דור ודור.

קבצים מצורפים

• 167.פה.pdf
    463.4 KB · צפיות: 27
הגיע זה עתה. אחר 3 שבועות משליחת השאלה. בס"ד. בן פורת יוסף. כה יתן וכה יוסיף בבריאות איתנה ונהורא מעליא. אורך ימים ושנות חיים. ימים על ימי מלך תוסיף, שנותיו כמו דור ודור.
הרב @אושרי רביב באמת ישר כח על השאלה זו שאלה שכל שנה אני שואל את עצמי על כך ולפי מה שידי מגעת ברוך שכיונתי לדעת הרב שבאמת ידליק ואח''כ יתפלל
תבורך באמת שימחתני

יש לדון שידליק יותר מוקדם לא רק בגלל זריזין אלא שיש יותר פרסום הנס
ויש לדון אם יש לו מנינים גם עכשיו אלא שרוצה להתפלל במניין מסוים האם לא נחשב שנמצא לפניו.

ויש לדון אם יש לו מנינים גם עכשיו אלא שרוצה להתפלל במניין מסוים האם לא נחשב שנמצא לפניו.
אני לא שולח שאלה ללומדס עם הראשון לציון, יש לו מספיק מה לעשות בלעדיי...

הרב @אושרי רביב באמת ישר כח על השאלה זו שאלה שכל שנה אני שואל את עצמי על כך ולפי מה שידי מגעת ברוך שכיונתי לדעת הרב שבאמת ידליק ואח''כ יתפלל
תבורך באמת שימחתני
ברוך ה'. זו שאלה שנשאלתי בשיעור, ובעקבות כך הדברים התגלגלו לידיו.

תשובה יפה. ייש"כ על העלאת הדברים.
הפוך בה והפוך בה דכולא בה. מרן שליט"א נגע גם בזה.
ויש לדון אם יש לו מנינים גם עכשיו אלא שרוצה להתפלל במניין מסוים האם נחשב שלא נמצא לפניו. כצ"ל.
זו כבר שאלה יותר מעניינת. אם כי מסתימת הפוס' בזה נראה שבתוך זמן ההדלקה - צא"כ- מצוה בשעה עדיפא. ויל"ע.
וגם בזה מרן שליט"א נגע בתשובה זו, אמנם לא הכריע. אבל בטוחני שאם כבודו יפתח כל המקורות שהובא שם יוכל לתת לך אור על שאלה זו. ייש"כ.

חזור
חלק עליון