• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הרב משה בן לולו בקול חי: "מרן הרב יצחק יוסף צריך להיות נשיא מועצת חכמי התורה"

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

יוסף דוד

Well-known member

טוב שיש מי שאומר את מה שכולם חושבים!​

לפניכם הדברים:

"מרן הרב יצחק יוסף צריך להיות נשיא מועצת חכמי התורה, עם הקו התקיף שלו - ש"ס חייבת ארגון מחדש"​

"גם אני מצביע ש"ס, אני חושב שש"ס נמצאת היום, במקום מאוד מאוד לא טוב", אומר הרב בן לולו בתוכניתו, "זה מתחיל בארבל ונגמר באני לא יודע איפה, והיא צריכה לעבור ארגון מחדש בעיקר עם עמוד שדרה רוחני"
קובי סגל
ב' בטבת תשפ"ה, 02/01/25 15:32

resize
מרן הגר"י יוסף / הרב משה בן לולו | צילום: דוד כהן, פלאש 90 / אמס
הרב משה בן לולו מגיש התוכנית 'הפוך על הפוך', פתח את תוכניתו היום (חמישי) במתקפה חריפה נגד מינוי נשיא למועצת החכמים של תנועת ש"ס, והדגיש כי הוא עושה זאת מההיבט הרוחני ולא הפוליטי.
בפתח דבריו אמר: "אני אגיד את האמת, גם אני מצביע ש"ס, אני חושב שש"ס נמצאת היום, במקום מאוד לא טוב, מאוד מאוד לא טוב. זה מתחיל בארבל ונגמר באני לא יודע איפה, ואם היא לא תעבור ארגון מחדש בעיקר עם עמוד שדרה רוחני… מרן הרב עובדיה זיע"א הלך, נכנס חכם שלום, הלך, זיע"א – אם לא ייכנס מיד מרן הרב יצחק יוסף נשיא מועצת החכמים, אני אומר דברים שאולי ירצו לבלוע אותי, אבל אני אגיד אותם".
לדבריו, "הוא לא צריך להיות חבר מועצת חכמי התורה, הוא צריך להיות נשיא מועצת התורה, עם הקו התקיף שלו – גם נגד בית המשפט העליון – גם נגד כל מה שסותר את דעת התורה הקדושה וכשש"ס לא תהיה במקום הזה, הם יהיו בבעיה גדולה".
https://www.emess.co.il/radio/1611763
https://www.emess.co.il/radio/1611248
https://www.emess.co.il/radio/1611791

"הם היום נמצאים במקום, לטעמי, מבחינה רוחנית, מבחינה פוליטית לא מעניין אותי – מבחינה רוחנית, במקום לא טוב, לא טוב", סיכם הרב בן לולו.

בעיני זה מזעזע ומבזה
א-לקבל אישור משדרני רדיו על דרישה מוצדקת ככל שתהיה.
ב-ששדרני רדיו מעיזים להביע דעתם בנושא שהוא מורכב ויכול לייצר מחלוקת קשה בעמ"י האם הם ייקחו את האחריות על כל הזלזול בגדול"י על פילוג ומריבות שיכולות להיווצר....
חושב שכדאי ללמוד ממנהיגנו מרא דארעא דישראל מרן שליט"א על האחריות העצומה שלקח על עצמו בשביל למנוע פילוג ומחלוקת עם הבלגות וויתורים והמון העברה על המידות ואני בטוח שבדרך הזאת עוד נראה את מרן שליט"א מקובל על כל שדרות הציבור ומנהיג אותנו עד ביאת משיח, אכי"ר.

בעיני זה מזעזע ומבזה
א-לקבל אישור משדרני רדיו על דרישה מוצדקת ככל שתהיה.
ב-ששדרני רדיו מעיזים להביע דעתם בנושא שהוא מורכב ויכול לייצר מחלוקת קשה בעמ"י האם הם ייקחו את האחריות על כל הזלזול בגדול"י על פילוג ומריבות שיכולות להיווצר....
חושב שכדאי ללמוד ממנהיגנו מרא דארעא דישראל מרן שליט"א על האחריות העצומה שלקח על עצמו בשביל למנוע פילוג ומחלוקת עם הבלגות וויתורים והמון העברה על המידות ואני בטוח שבדרך הזאת עוד נראה את מרן שליט"א מקובל על כל שדרות הציבור ומנהיג אותנו עד ביאת משיח, אכי"ר.

אשריך רבי משה בן לולו שליט"א (מגדולי מזכה הרבים מלפני כ30 שנה ממקימי ערוצי הקודש)
שאתה אומר בקול ברור וצלול את האמת לאמיתה.

נכון שמרן שליט"א לא צריך לתואר הזה, כי הציבור כבר רואה בו נשיא ישראל הנושא בעול עולם התורה והיהדות, גם בתקשורת הכללית מתייחסים לכל מילה היוצאת מפיו, כי זה האיש מרגיז ממלכות. ממשיך דרכו של מרן זיע"א שלא מתבלבל ואומר את האמת ההשקפה בלא לחשוש מן המלעיגים והרחוקים.

העניין הוא שהתנועה צריכה את מרן כנשיא מועצת חכמים, כדי שלא יבוא איזה נציג בתנועה וידבר בעד הגיוס, ועוד יבוא ויתן מוסר למרן על דבריו (שגם בטלנים לא ילכו לצבא) והנציג המדובר כותב "חכמים יזהרו בדבריכם".

אם מרן היה נשיא מועצת היו יכולים לבער את הקוצים מן הכרם ושלום על ישראל, אבל שאין נשיא כ"א יכול לומר מה שרוצה. בעיני זה מזעזע ומבזה...

ובהזדמנות זו צריך למחות באותו נציג על ביזוי כבוד התורה, שמשום מה לא ראיתי כאן שמחו על דבריו. (אמר לי חבר שמוסר שיעור במרכז הארץ, שמשתתפי השיעור הראו לו מה כתב אותו נציג ואמרו לו איך יתכן ששר בתנועה מדבר כך על גדול הדור...)

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון