• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שיעורי מרן הראשל"צ שליט"א ברחבי הארץ

ראיתי פרסום שהיום בשעה 17:30 הרב היה אמור להיות במושב ליד אשדוד.
מתי הרב מדליק נרות בביתו?
(ולמה זה לא כתוב במודעה הנ"ל?)
לפני כמה שנים הרב היה באלעד (נר חמישי של חנוכה) ואמר לרב ללוש שהשנה הוא עוד לא הדליק נרות בביתו..........

ואם כבר מדברים על זמנו של מרן שליט"א
לפני כמה שנים נשאלנו בשאלה קשה בדיני נפשות ממש והיינו צריכים הכרעה של גדול ורצינו לשאול את מרן שליט"א והימים היו עשרת ימי תשובה והרבנית אמרה שהיא לא רואה את הרב בכלל בימים אלו בכ"ז השארנו אצלה את השאלה וכשעה (אפי' פחות) אחרי צאת יוה"כ קיבלנו כבר תשובה.
אשרינו שאלו מנהגנו...

היום יום שלישי ז' טבת תשפ"ה מנהיג הדור נשיא מוצעת חכמי התורה מרן הראשון לציון פוסק הדור רבינו יצחק יוסף שליט"א מגיע לישיבת מבקשי תורה בעיר התורה ביתר עילית. רחוב מפעל הש"ס פינת האדמו"ר מזוויל [בבנין של יחוה דעת] הציבור מוזמן.
הישיבה עומדת בראשות הגאון הגדול הרב משה ששון שליט"א

ביום רביעי גם במודיעין עלית בהיכלא דרשב"י
ולפני כן במוסדות של הרב ארג'ואן.
אגב, אתמול הראיתי למרן שליט"א ציטוט שכתב אחד מגדולי הפוסקים לפני כ 300 שנה (בנושא המידות). ואז מרן אמר לי בטון נמוך, אגלה לך סוד (אמיתי, שלא אמרה לי מעולם) : גם אני מעולם נהגתי כמ"ש שם. וברוך שכיוונתי. עכת"ד.
לע"ע איני יכול לפרט מה תוכן הדברים.
ואולי עוד חז"ל.

בלי עין הרע אני רואה שרבינו מקיים בעצמו ת"ח אין להם מנוחה
וכעת אני רואה שכך כותב האוה''ח הקדוש בפרה''ש:
יששכר וגו'. אומרו חמור גרם פירוש יציאת אמו על ידי שנער החמור (נדה לה) זה היה סיבה שיששכר רובץ בין המשפתים ואינו מיושב תמיד במקומו, והוא טעם שבני תורה שהם ענפי יששכר יסובבו מעיר לעיר כי המעשה הבלתי נכון יוליד ענפיו והיא לאה עשתה דבר שהוא למראית העין חוץ מדרך המוסר גם היוצא ממנה ימצאנו כדרך זה, ואף על פי כן חפצים בעמלה של תורה בנועם.

חזור
חלק עליון