• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

פרסום ספרים בחינם.

ראיתי לאחרונה מיזם חדש בשם "ספרים מיד ליד" (https://www.books-a-to-b.com/) שנועד לפרסום ספרים חדשים עם אפשרות חדישה של פרסום חלק מהספר לדוגמא, כך שהקוראים יהיה להם היכרות גם עם תוכן הספר ולא רק עם המודעה המעוצבת כמו שנפוץ עד היום.
יש שם גם אפשרות לפרסום ספרים משומשים יד שניה. ועוד אפשרויות, היה לי אישית תועלת גדולה מהמיזם.
נגיש גם דרך עמדות "קהילות" המותקנות בבתי כנסת, לחפש קופה בשם "ספרים מיד ליד".

יש הרבה קבוצות של ת"ח כמו קו ההלכה, וסופרים ומוהלים וגבאים ועוד ועוד, שלא בהכרח יש להם שימוש בכל השטויות האחרות
[את חטאי אני מזכיר היום לי פעם היה ושילחתיה כי היו מבלבלים בלי סוף את המוח עם שאלות מכל העולם, והיו חכמים בעיניהם שעונים מהשרוול ולך תתווכח איתם]
תמיה אני שיש מורים בקו ההלכה עם ואאצאפ

מהיכן תמיהתך?
גם מצד השואל וגם מצד הנשאל
כיון שאני בתור שואל אם היתי יודע שיש לרב סמארטפון לא הייתי שואל אותו[אא''כ יש לו סיבה חריגה]
ומצד הנשאל שמורה הוראה בישראל עם וואצאפ לא הולך ביחד

גם מצד השואל וגם מצד הנשאל
כיון שאני בתור שואל אם היתי יודע שיש לרב סמארטפון לא הייתי שואל אותו[אא''כ יש לו סיבה חריגה]
ומצד הנשאל שמורה הוראה בישראל עם וואצאפ לא הולך ביחד
ומה תגיד על רבנים גדולים שמחזיקים בוואטספ? ולא אזכיר שמות.
להטיל דופי בהינף יד זו לא חכמה גדולה.

ומה תגיד על רבנים גדולים שמחזיקים בוואטספ? ולא אזכיר שמות.
להטיל דופי בהינף יד זו לא חכמה גדולה.
כבר עניתי
אם יש להם סיבה מיוחדת הנה מה טוב
ואם לא
יתבטלו אלף רבנים כמותם ולא תבטל אות אחת מהתורה.

יתבטלו אלף רבנים כמותם ולא תבטל אות אחת מהתורה.
זה לא שאני בעד או נגד, אבל מי החליט שהוסטאפ הזה נקרא לבטל אות מהתורה? וכי בגלל שיש קבוצה קולנית של בעלי תשובה בשכונת בית ישראל שמפיצים עלונים ומבלבלים המוחין לאנשים ומביישים באוטובוסים וכו' זה סוף העולם? כמו שמייל זה דבר מובן לכולם שזה לא נקרא לבטל אות אחת מהתורה, ואפילו שגם בו אפשר להתחבר לקבוצות של סרטים וכל דבר רע, כך גם הדבר הזה אם הרב משתמש בו לתועלת למה לא?

זה לא שאני בעד או נגד, אבל מי החליט שהוסטאפ הזה נקרא לבטל אות מהתורה? וכי בגלל שיש קבוצה קולנית של בעלי תשובה בשכונת בית ישראל שמפיצים עלונים ומבלבלים המוחין לאנשים ומביישים באוטובוסים וכו' זה סוף העולם? כמו שמייל זה דבר מובן לכולם שזה לא נקרא לבטל אות אחת מהתורה, ואפילו שגם בו אפשר להתחבר לקבוצות של סרטים וכל דבר רע, כך גם הדבר הזה אם הרב משתמש בו לתועלת למה לא?
כיון שהרב וואזנר כתב פסקי דין ממש מה מותר ומה אסור
וכיון שכמדומני שהוא היחיד מגדולי הדור שכתב בזה פסקים חיבים לשמוע לו
ולכן כתבתי שאם יש לו סיבה מיוחדת [צרכי פרנסה אמיתיים] אה''נ
אבל סתם כך מי התיר?

אין אני קשור כלל לאותה ישיבה מבית ישראל.

כיון שהרב וואזנר כתב פסקי דין ממש מה מותר ומה אסור
וכיון שכמדומני שהוא היחיד מגדולי הדור שכתב בזה פסקים חיבים לשמוע לו
ולכן כתבתי שאם יש לו סיבה מיוחדת [צרכי פרנסה אמיתיים] אה''נ
אבל סתם כך מי התיר?
אין אני חושב כדבריך, אבל מכיון שגם אני מסכים שהדבר הזה עדיף שלא יהיה, ופשוט שיש בו הרבה מכשולות, הבה נעצור כאן את הדיון, שלא יבואו תלמידים טועים וישתו ממים הרעים ויהיה הקולר תלוי בצוארי

וכי בגלל שיש קבוצה קולנית של בעלי תשובה בשכונת בית ישראל שמפיצים עלונים ומבלבלים המוחין לאנשים ומביישים באוטובוסים וכו' זה סוף העולם?
הם אומנם עושים את זה בצורה של בעלי תשובה, שירים וריקודים, ולכן זה יותר הולך מאשר הפגנות זעם, אבל הדברים שהם אומרים כן כמו קורים במציאות.

אני ממש הכרתי אברך שלפתע קנה שיואמי חצי טאצ' וכשדיברתי איתו ע"כ- השיב לי שהוא מכיר רב גדול וצדיק מאוד (עם פראק אך לא מפורסם) שיש לו "אייפון" והזכיר את שמו ומה אני מדבר...

כשביררתי מצאתי שנכון הדבר, נעשתה התועבה הזאת בישראל, אך לא התקיים "והוצאתם את האיש ההוא וכו' ובערת הרע מקרבך וכל ישראל ישמעו ויראון" מכיוון שאין לנו היום כזה בית דין והרב נשאר ידוע לכמו שהיה "צדיק" וגם חזות פניו חדורה ביראה.

אך מה הרגיז אותי בסוף הכי הרבה, שהאברך הזה שהיה שנים בטוב ובנעימים עם אשתו (לפחות כלפי חוץ) לא מתבייש פתאום לספר לכולם גינויים על אשתו כשניכר שזה משנאה יוקדת שנכנסה לו כלפיה ולכאורה ברגע אחד ומזה היה נראה שיצה"ר עושה הכל שהרב ההוא יראה כזה... או שרב שאכן כן כזה גדול יהיה לו טלפון כזה....

ומזה יותר הובן מה ששמעתי בשם מרן רה"י שבזה חרג ממידת שתיקתו ואמר שבשמיים לא יועיל השתי כפתורים להינצל מגיהנם ומומר לדבר אחד- מומר לכל התורה כולה.

ישנו אתר יחסית חדש בשם "ספרים מיד ליד" (https://www.books-a-to-b.com/) שנועד לפרסום ספרים חדשים, עם אפשרות חדשנית של פרסום חלק מתוכן הספרים, כך יוכלו הצופים להכיר גם את תוכן הספר דבר שיגביר את ההתעניינות ורכישת הספר, אתר מושקע מאד, מומלץ להכיר.
יש שם גם מדור לספרים משומשים.
הפרסום שם הוא בחינם או בתשלום?

חזור
חלק עליון