• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כתבי יד נדירים בספרייתו העשירה של מרן רשכבה"ג זיע"א???

ברי לי שכך אמר בנו הגר"י שליט"א בשיעור.
וכמדומני שהזכיר איזה כת"י, אבל לצערי איני זוכר.
גם אני זוכר שאמר כן וכמדומה שדברתי בזה כבר עם מישהו אולי בפורום אחר.
עכ"פ גם אם אמר כנראה באמת כוונתו לספרייה הלאומית במצריים כי תיאר את הגניזה כספרייה ענקית עם מלא ספרים ממש לא התיאור של הגניזה.
אולי היו בספרייה הנ"ל כתבים מהגניזה. או כתבי יד נדירים בכל אופן.

כנראה באמת כוונתו לספרייה הלאומית במצריים
לא ידוע שהיה שם כת"י יהודיים בספרייה הזו של מצרים [יותר יש שם כת"י ערביים ושפות מזרחיות]
שים לב גם- דכל הכת"י שמוצאים לאור היום [מכל הכת"י שיש בעולם] אין שם שום דבר מהספרייה הלאומית של מצרים

לא ידוע שהיה שם כת"י יהודיים בספרייה הזו של מצרים [יותר יש שם כת"י ערביים ושפות מזרחיות]
שים לב גם- דכל הכת"י שמוצאים לאור היום [מכל הכת"י שיש בעולם] אין שם שום דבר מהספרייה הלאומית של מצרים
ייתכן כדבריך אינני יודע אך אם הכוונה על הגניזה הקהירית ממש אז נאלץ לומר שהתיאור על ספרייה ענקית רחבת ידיים הוא שאינו מדוייק.
בכל אופן הדבר צריך בירור בכוונתו.

אך אם הכוונה על הגניזה הקהירית ממש אז נאלץ לומר שהתיאור על ספרייה ענקית רחבת ידיים הוא שאינו מדוייק.
אבל גם זה לא יכול להיות טכנית
כפי שהארכתי לעיל מכל מי שביקר שם [הבאתי המון קחנו משם, ויש עוד מלא שלא הבאתי כי לא היה לי עוד כח להעלות עוד]
שזה היה כניסה חופשית לכל מאן דבעי ולא היה צריך שום אישור כזה או אחר, [זה היה פשוט הגניזה של הבית הכנסת שם]

וכן כפי המתואר לעיל שהיא פונתה לגמרי בסוף 1890 [היינו לפני שמרן זיע"א הגיע למצרים]
[הבאתי גם לעיל גבי השנים של מתי באו ורוקנו דזה היה בכמה שלבים [עיין בכל מה שהעלתי ואם תרצה אוסיף לך עוד אם יהיה לי כח]

אבל גם זה לא יכול להיות טכנית
כפי שהארכתי לעיל מכל מי שביקר שם [הבאתי המון קחנו משם, ויש עוד מלא שלא הבאתי כי לא היה לי עוד כח להעלות עוד]
שזה היה כניסה חופשית לכל מאן דבעי ולא היה צריך שום אישור כזה או אחר, [זה היה פשוט הגניזה של הבית הכנסת שם]

וכן כפי המתואר לעיל שהיא פונתה לגמרי בסוף 1890 [היינו לפני שמרן זיע"א הגיע למצרים]
[הבאתי גם לעיל גבי השנים של מתי באו ורוקנו דזה היה בכמה שלבים [עיין בכל מה שהעלתי ואם תרצה אוסיף לך עוד אם יהיה לי כח]
אדרבא תוסיף גם אם לא יהיה בשבילי יועיל בטח למי שיחפש וייש"כ.
אם כן דברי הרב שליט"א נותרו סתומים וצריכים ביאור.

כנראה באמת כוונתו לספרייה הלאומית במצריים
לא ידוע שהיה שם כת"י יהודיים בספרייה הזו של מצרים
אוסיף יותר ביאור
הספרייה הלאומית של מצריים הוקמה בסה"כ מלפני 150 שנה, כך שלא היה לה מה לאגור בכת"י היהודים
בעוד שהספריות הלאומיות שבאירופה [איטליה, ניו יורק, אנגליה, ועוד ועוד] הוקמו כבר מלפני מאות שנים, כך שעם השנים הצטברו שם הון רב של כת"י הן מהראשונים והן מגדולי האחרונים ועוד רבות.

לכן במצרים- מה שיותר התמקדו בספרייה הלאומית שלהם הם על כת"י ערביים ושפות מזרחיות

חזור
חלק עליון