כנראה צריך לנקד תיבת כ בצירה...???
עד כמה שידוע לי אין כזה כף החיים.....
ידענו שכבודו בקיא בספרי מרן זיע"א (בפרט בקיצור טה"ב)...???
עד כמה שידוע לי אין כזה כף החיים.....
מעניין שנקטו החכמים הנ"ל דהוא איסור גמורכן מורים מרנן ורבנן מרן רה"י הגר"מ צדקה שליט"א והגרב"צ מוצפי שליט"א
ע' כאן בהרחבה....
ויש לעיין שאולי יש להורידו אף מן התפריט בבר של החתונות, או שסעודת מצוה שאני.
הצג קובץ מצורף 30155
מלשונו של הגרב"צ משמע שאין לאכול אוכל של שבת בחול כלל.אין זו קושיא....
פשוט הבן איש חי דיבר ביחידי שעושה זאת, ובזה כו"ע מודו דהוי מידת חסידות.
אך שעושים מזה "עניין" "מכירות" ו"פרסומי ניסא", ודאי שהוי זלזול גמור בכבוד השבת!
אשרי הבחורים היקרים שלנו!! זרקו כל מנעמי עולם, מתנזרים מהרחוב ומה שכלול בו!!בתור הזהב (שמות תשפ"ה) הביאו קטע מ'סברי מרנן, חינוך' בשם הרב שמעון בעדני זצ"ל, וז"ל:
ישנה תופעה שנכנסה בהיכלי הישיבות, מנהג אכילת צ'ולנט בליל שישי. יש נוהגים לעשות 'משמר' ולאכול חמין. מה זה 'משמר' של חמין? כאב לי לשמוע על כך. אני זוכר כיצד אנחנו היינו עושים לימוד כל הלילה ואוכלים עוגה וקפה. פעם אחת עשינו 'משמר' בליל שישי. ישבנו ולמדנו. ואז נכנס ראש הישיבה הגרא"מ שך זצוק"ל ושאל: "מה הכנתם לכם אוכל למהלך הלילה?" אמרנו: "יש לנו קפה ועוגות". אמר לנו מרן הרב שך זצוק"ל: "זה לא מספיק, צריך חלב, אתם לומדים כל הלילה, צריך שיהיה לכם כח ללמוד", והלך וקנה לנו חלב. זה המקסימום שאכלנו בלילה. אבל מה זה החמין שאוכלים?! זה מקלקל את השבת! אסור לאכול מאכל טעים בחול ואחר כך בשבת לא ירגיש עונג כיון שאכל כבר בליל שישי, זה יצר הרע שמכניס כל מיני דברים.
בתור הזהב (שמות תשפ"ה) הביאו קטע מ'סברי מרנן, חינוך' בשם הרב שמעון בעדני זצ"ל, וז"ל:
ישנה תופעה שנכנסה בהיכלי הישיבות, מנהג אכילת צ'ולנט בליל שישי. יש נוהגים לעשות 'משמר' ולאכול חמין. מה זה 'משמר' של חמין? כאב לי לשמוע על כך. אני זוכר כיצד אנחנו היינו עושים לימוד כל הלילה ואוכלים עוגה וקפה. פעם אחת עשינו 'משמר' בליל שישי. ישבנו ולמדנו. ואז נכנס ראש הישיבה הגרא"מ שך זצוק"ל ושאל: "מה הכנתם לכם אוכל למהלך הלילה?" אמרנו: "יש לנו קפה ועוגות". אמר לנו מרן הרב שך זצוק"ל: "זה לא מספיק, צריך חלב, אתם לומדים כל הלילה, צריך שיהיה לכם כח ללמוד", והלך וקנה לנו חלב. זה המקסימום שאכלנו בלילה. אבל מה זה החמין שאוכלים?! זה מקלקל את השבת! אסור לאכול מאכל טעים בחול ואחר כך בשבת לא ירגיש עונג כיון שאכל כבר בליל שישי, זה יצר הרע שמכניס כל מיני דברים.
דעת בעלי בתים היפך דעת תורהאשרי הבחורים היקרים שלנו!! זרקו כל מנעמי עולם, מתנזרים מהרחוב ומה שכלול בו!!
ומסתפקים בקופסה קטנה של שעועית מבושלת [דמיתקרי צ'ונט]
אם בזכות הצ'ונט תלמדו עוד שעתיים וק'ו לילה שלם , היה שווה!
ואלמלא מה שכתבו הרבנים דלעיל הייתי אומר שיקבלו שכר גם על אכילת הצ'ונט.
אם באמת הוא לומד בליל שישי ועל הדרך מביאים לו ניחא...אשרי הבחורים היקרים שלנו!! זרקו כל מנעמי עולם, מתנזרים מהרחוב ומה שכלול בו!!
ומסתפקים בקופסה קטנה של שעועית מבושלת [דמיתקרי צ'ונט]
אם בזכות הצ'ונט תלמדו עוד שעתיים וק'ו לילה שלם , היה שווה!
ואלמלא מה שכתבו הרבנים דלעיל הייתי אומר שיקבלו שכר גם על אכילת הצ'ונט.
עניתי ע"ז....מעניין שנקטו החכמים הנ"ל דהוא איסור גמור
ובבא"ח מבואר להדיא דהוי רק מידת חסידות.
אף אי נימא כדבריך הגרב"צ הביא מקורו מהבא"ח ושם כתוב רק מידת חסידות:אם באמת הוא לומד בליל שישי ועל הדרך מביאים לו ניחא...
אבל כשעושים מזה "עניונים" (הטעות בכוונה) ומפרסמים בריש גלי, על זה נזעקו כל גדולי הדור.
עניתי ע"ז....
גם הבן איש חי יודה שאיך שזה נעשה בזמננו בריש גלי ובפהרסיא, שזה באמת זלול בכבוד השבת. ואסור לא רק ממידת חסידות.
מידת חסידות כשעושה זאת ביחיד.אף אי נימא כדבריך הגרב"צ הביא מקורו מהבא"ח ושם כתוב רק מידת חסידות:
הצג קובץ מצורף 30208
אולי, אבל א"א להביא המקור לדברים מהבא"ח.מידת חסידות כשעושה זאת ביחיד.
אבל כשעושים בפהרסיא ובגלוי ומפרסמים בראש כל חוצות, גם הבא"ח יודה בזה.
הןא לא כותב "מקור".אולי, אבל א"א להביא המקור לדברים מהבא"ח.