• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

סגולת הערק לזכות רבי יצחק אבוחצירא זצוק''ל מהיכן מקורו ????

אגב אני כתלמידו של מרן זצוק''ל והיבדל''ח שליט''א שאין דרך רבותינו לדבר בשיעורים על עניני סגולות שעשו כאן או שם אבל מהיות טוב עשיתי השבוע את הסגולה של הערק
ושמעו מעשה שהיה כך היה :
הלכתי לסופר לקנות 2 בקבוקי ערק (אחד למיידי שבת בשבתו ואחד לצורך הסגולה.....) בקיצור ראה אותי המוכר חילוני שאל אותי למה היום הרבה הרבה קנו ערק המדובר באזור שרבו חילוני אמרתי לו את הסגולה בדיוק לפתע אני רואה אתו לוקח ארבע בקבוקים של ערק ושומר לעצמו אמר לי בערב אני יכתוב ויעשה כמו שאמרת לי ....... אמרתי לו שצריך האתו יום בפטירתו החלפנו טלפונים והוא שאל אותי האם יש לי עוד כמה סגולות אמרתי לו שיש סגולה לפרנסה בשפע שאחר שאדם אוכל לחם לברך ברכת המזון עם כיפה הוא כרגע אימץ את זה ה' יעזור אולי בסוף הוא יחזור בתשובה ימים יגידו
והכל בזכות ''סגולה''........
איזה זכות יש לך!
דרך מצוינת לקרב את ישראל עם סגולה לאביהם שבשמים.

כתבו שם 'שתיית העראק שהייתה מזוהה עם אביו" משהו כזה- החליפו ברבי יצחק הקטן להגדול

כתבו שם 'שתיית העראק שהייתה מזוהה עם אביו" משהו כזה- החליפו ברבי יצחק הקטן להגדול
כתבו שם בהתחלה:
"האדמו”ר רבי יחיאל אבוחצירא, בשיחה מיוחדת ונדירה עם יעקב גרודקה במהדורה המרכזית, שיתף זכרונות ייחודיים, רבי יצחק אבוחצירא זיע”א, לרגל הילולתו".
ויתכן שהיה כתוב "מאביו רבי יצחק אבוחצירא", ואחר שהעירו להם הורידו את המילה "מאביו" ולכן נשאר המשפט בלי הבנה. (ובהמשך הכתבה השאירו).

חזור
חלק עליון