• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מה קורה עם מינויו של תלמידו של מרן שליט"א הגאון רבי יצחק לוי לחבר הרבנות הראשית?

עט סופר

Active member
היום היה בחירות למועצת הרבנות הראשית לישראל. ותלמידו של מרן שליט"א שנתמנה ע"י לא נבחר מפני כל מיני פוליטיקה. אני לא מבין מה מישהו עושה בדווקא? להוציא את כל המורשת של מרן שליט"א מהרבנות?! איפה ש"ס בכל הסיפור?!

ברוך הבא לפוליטיקה....
היום היה בחירות למועצת הרבנות הראשית לישראל. ותלמידו של מרן שליט"א שנתמנה ע"י לא נבחר מפני כל מיני פוליטיקה. אני לא מבין מה מישהו עושה בדווקא? להוציא את כל המורשת של מרן שליט"א מהרבנות?! איפה ש"ס בכל הסיפור?!
ברוך הבא לפוליטיקה....

גם הרב רלב"ג מקורבו של מרן שליט"א לא נבחר בצד האשכנזי.
אפשר רק לנחש מה התחולל שם מאחורי הקלעים...

לגבי הרב יצחק לוי, הפסד עצום למועצת הרבנות הראשית, אך אין לי ספק שיקוים בו:
"....אֱלֹהִים חֲשָׁבָהּ לְטֹבָה לְמַעַן עֲשֹׂה כַּיּוֹם הַזֶּה לְהַחֲיֹת עַם רָב".

לא נורא, יהיה לרב יצחק לוי יותר זמן להתכתב את הכרך השני של השו"ת שלו. העולם ירוויח יותר.
תחשבו: אם הייתם יכולים לחזור בזמן ולשנות את המציאות, והיתה לכם יכול להחליט שהרב עובדיה יהיה רב ראשי 20 שנה (ולאחר 10) אבל בגלל זה לא היה יוצא טהרת הבית. הייתם עושים את זה?! בכלל לא בטוח שזה עדיף

תחשבו: אם הייתם יכולים לחזור בזמן ולשנות את המציאות, והיתה לכם יכול להחליט שהרב עובדיה יהיה רב ראשי 20 שנה (ולאחר 10) אבל בגלל זה לא היה יוצא טהרת הבית. הייתם עושים את זה?! בכלל לא בטוח שזה עדיף
הגרע"י חשב ע"כ, ובכל זאת חשב שהיה עדיף לו בהשפעתו כרב ראשי.

חזור
חלק עליון