• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

עצות לפרנסה

abc123

Well-known member
בעקבות האשכול הזה, אמרנו, נפתח אשכול עצות לפרנסה אשר הבעל יוכל לסייע מבלי לצאת לעבוד.
אין כאן אמירה האם צריך לצאת לעבוד או לא, ואין כאן אמירה שהעצות כאן מספיקות בשביל פרנסת הבית. אלא הוא רק בגדר סיוע ועזרה לאחרים שהחליטו שלא יוצאים ממש לעבוד, אז איך בכל זאת יוכלו לסייע (כולל ערב, לימוד עם תלמידים, משיב בישיבה בסדר ג' וכן הלאה)

גם אני בזמנו הגעתי למצב שצריך לדאוג לעוד כסף....
בררתי כמה דברים, ומקווה שיעזור למי שצריך:
א. סת"ם, זו אופציה מאוד נוחה, בהתחלה אין הרבה, אך עם הזמן כשמכירים אותך אפשר להתפרנס יותר בשפע.
המעלה היא שאתה קובע ללך את הזמן, בשעות הנוחות לך, החסרון הוא שלפעמים אין ביקוש, הרבה זמן להתברג בשוק, וגם לוקח זמן עד שמגיעה ההזמנה הראשונה....וכמובן צריך ידים מתאימות וסבלנות לכתוב יפה (לי אין...)
ב. אפשר גם להיות מגיה סת"ם, זה יותר קל מלכתוב, יותר קל מללמוד כתיבה, אך גם זה לוקח זמן עד שמגיעים אליך, (מנסיון אישי-עדיף לחפש אצל מכונים שיש להם הרבה ביקוש ולהציע אפילו במחיר נמוך, ככה מתחילים
ג. עורך תורני, צריך לחפש במודעות דרושים, בעיתון כמו יתד, וכן באתרים אחריםשמפרסמים מידי פעם, (עצה שלי- בעוז והדר יש הרבה, והם בין היחידים שמקבלים אפילו ללא נסיון. החסרון שגם זה דורש סבלנות ויכולת לכתוב, וגם לוקח זמן כד שהשכר עולה
ד. מגיה ספרים, כנ"ל, רק שזה יותר קל, אך המשכורת בהתאם.
ה. בהרבה שכונות (בירושלים לכל הידוע לי) יש ארגונים שמחפשים אברך ללמוד עם ילדים, ומשלמים די טוב, צריך לחפש.
ו. וזה הדבר הכי חשוב שלצערי הרבה לא עושים אותו כמו שצריך:
"להתפלל להקב"ה"
לא סתם, אלא מעומק הלב, ועוד פעם ועוד פעם, לא להרפות ולא להתייאש

גם אני בזמנו הגעתי למצב שצריך לדאוג לעוד כסף....
בררתי כמה דברים, ומקווה שיעזור למי שצריך:
א. סת"ם, זו אופציה מאוד נוחה, בהתחלה אין הרבה, אך עם הזמן כשמכירים אותך אפשר להתפרנס יותר בשפע.
המעלה היא שאתה קובע ללך את הזמן, בשעות הנוחות לך, החסרון הוא שלפעמים אין ביקוש, הרבה זמן להתברג בשוק, וגם לוקח זמן עד שמגיעה ההזמנה הראשונה....וכמובן צריך ידים מתאימות וסבלנות לכתוב יפה (לי אין...)
ב. אפשר גם להיות מגיה סת"ם, זה יותר קל מלכתוב, יותר קל מללמוד כתיבה, אך גם זה לוקח זמן עד שמגיעים אליך, (מנסיון אישי-עדיף לחפש אצל מכונים שיש להם הרבה ביקוש ולהציע אפילו במחיר נמוך, ככה מתחילים
ג. עורך תורני, צריך לחפש במודעות דרושים, בעיתון כמו יתד, וכן באתרים אחריםשמפרסמים מידי פעם, (עצה שלי- בעוז והדר יש הרבה, והם בין היחידים שמקבלים אפילו ללא נסיון. החסרון שגם זה דורש סבלנות ויכולת לכתוב, וגם לוקח זמן כד שהשכר עולה
ד. מגיה ספרים, כנ"ל, רק שזה יותר קל, אך המשכורת בהתאם.
ה. בהרבה שכונות (בירושלים לכל הידוע לי) יש ארגונים שמחפשים אברך ללמוד עם ילדים, ומשלמים די טוב, צריך לחפש.
ו. וזה הדבר הכי חשוב שלצערי הרבה לא עושים אותו כמו שצריך:
"להתפלל להקב"ה"
לא סתם, אלא מעומק הלב, ועוד פעם ועוד פעם, לא להרפות ולא להתייאש
נגעת לנקודה. זה רעיון האשכול בדיוק. דוגמאות כעין אלו

עורך תורני, צריך לחפש במודעות דרושים, בעיתון כמו יתד, וכן באתרים אחריםשמפרסמים מידי פעם, (עצה שלי- בעוז והדר יש הרבה, והם בין היחידים שמקבלים אפילו ללא נסיון. החסרון שגם זה דורש סבלנות ויכולת לכתוב, וגם לוקח זמן כד שהשכר עולה

בגדול עריכה תורנית לא מוצאים ביתד או בעיתונים. מניסיון מריר...

עצתי כדי להתחיל, לברר על עורכים בקרבתך, ולבקש מהם שישאלו את המעסיק שלהם אם הוא נצרך לעוד עורכים.

נוסף על כך, כדאי מאוד מאוד, עוד לפני שמבקשים וניגשים להציע את עצמינו, להכין 'בצד' כמה מאמרים חבורות שו"תים וכיו"ב, כדי שתוכלו להראותם למנהלי המכון הפוטנציאלים.

אם אתם לא בטוחים באיכות הכתיבה שלכם, דברו עם חבר בכולל שמבין עניין שיעבור על הדברים ויאיר את עיניכם כדי שהמאמר שאתם מגישים יעשה את העבודה...

כמו כן, אתם מכירים מנהל מכון -גשו אליו! שמעתם על מישהו שמחפש - שלחו לו מייל, אל תתביישו לשלוח מיילים למנהלי מכונים בשאלה אם הם מחפשים עורכים. רק לאחרונה אמר לי מנהל מכון כלשהו - שהיה נראה לי שהוא משופע בעורכים - שהוא זקוק נואשות לעורכים. ובס"ד הצלחתי לתווך כמה עורכים אליו.

נקודה מאוד חשובה: בעולם העריכה התורנית נהוג לשלם תיווך 10% מהרווח. אבל גם העורך שלצידך מהכולל שביקשת ממנו שיעזור לך - לא תמיד יודע על כך והוא מרגיש שעשה איתך חסד. כדאי מאוד מאוד להיות הגון ולשלם לו!
אני יכול לומר על עצמי, שבתחילת דרכי הציעו לי עבודת עריכה שאני סירבתי לה מסיבות שונות, מאידך המלצתי על אברך מהכולל שידעתי שרצה בזה, לאחר זמן הוא ניגש אלי עם סכום כסף נכבד והביא לי. מאז אני יודע שכשיש לי משהו להעביר הלאה הוא הראשון שאני ממליץ עליו....

וכמובן תפילה - זו יותר מהמלצה, זה מאסט...

הרב יגאל כהן בשיעורו השבועי לפני שבועיים או שלש אמר שהפתרון הוא לומר ברכת המזון מילה במילה בכוונה וזה פותח את צינורות השפע
ואמר שם שבמקום להוסיף שעות עבודה אפשר לעשות זאת ומובטח שיהיה שפע [וב"ה מאז ששמעתי זאת התחלתי להקפיד בזה וב"ה אני רואה שפע ישתבח שמו לעד]

אני מכיר הרבה שהלכו דרך העירייה ללוות בהסעות של חינוך מיוחד, עושים קו בבוקר וקו בצהריים או אחרי הצהריים (שלא על חשבון הכולל), ואפשר להגיע בין 3-6 אלף בחודש. ויש עיריות שאתה נחשב גם כן עובד עירייה.
אך צריך לדאוג שבאמת לא יהיה על חשבון לימוד, ויהיה קו מתאים מבחינת צניעות ומיקום של העבודה וכו'.
ועשה לך רב.

עוז והדר יש הרבה, והם בין היחידים שמקבלים אפילו ללא נסיון. החסרון שגם זה דורש סבלנות ויכולת לכתוב, וגם לוקח זמן כד שהשכר עולה
דבריך מעניינים מאוד כיון שפעם הכנתי לעוז והדר סקיצה של ביאור על הגמ' מושקעת ביותר, והיה נראה שהם עושים הכל להוציא לי את החשק לעבוד איתם, שכן שלחו לי איזה חוברת עם 80 עמודים של כללים איך לסגנן ולפסק, לא הסכמתי לעבור עליה בלי שיתחייבו לשלם לי על הזמן שיקח לי לקרוא אותה, ולבסוף עזבתי אותם בלי לעבוד אצלם אפי' רגע אחד כי הרגשתי שהם מנסים לנצל אותי.

דבריך מעניינים מאוד כיון שפעם הכנתי לעוז והדר סקיצה של ביאור על הגמ' מושקעת ביותר, והיה נראה שהם עושים הכל להוציא לי את החשק לעבוד איתם, שכן שלחו לי איזה חוברת עם 80 עמודים של כללים איך לסגנן ולפסק, לא הסכמתי לעבור עליה בלי שיתחייבו לשלם לי על הזמן שיקח לי לקרוא אותה, ולבסוף עזבתי אותם בלי לעבוד אצלם אפי' רגע אחד כי הרגשתי שהם מנסים לנצל אותי.
נכון.
באמת אני מכיר כמה ש'נשרו' כבר בזמן הניסיון שעו"ה העמידו אותם.
מאידך, צריך לזכור שישנם רבים שעובדים שם, (שמעתי פעם כ2500!) וכנראה שזה רק נראה נורא...

כן.... זה הרבה חומר ללמוד מה שהם רוצים....
אבל זה הכללים, כון שהם רוצים שהסגנון יהיה אחיד

חזור
חלק עליון