• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

בד"ה האדמו"ר מאשלג חזו"א, הגאוניםר' שלום דיין, ר' נטע שילר, ר' יוסף יצחק וילשאנסקי, ר' שמעון אשר כהן, הגאון ר' זאב ברלין זצ"ל נלב"ע בשב"ק ובמוצ"ש זכור

אני לא רוצה להפחיד ולא לנבא כלום, רק להעתיק משפט אחד מהאור החיים הקדוש בפרשת שבוע הבא
"וְכֵן תִּמְצָא שֶׁבְּכָל עֵת שֶׁיִּסְתַּלֵּק הַצַּדִּיק - רָעָה הַבָּאָה אַחֲרָיו הִיא סְמוּכָה לִפְטִירָתוֹ, כְּמַאֲמָרָם זַ"ל (סנהדרין קיג:)
, וּכְמוֹ שֶׁרָאִינוּ בְּעֵינֵינוּ בַּדּוֹרוֹת הַלָּלוּ!"
ח"ו

אני לא רוצה להפחיד ולא לנבא כלום, רק להעתיק משפט אחד מהאור החיים הקדוש בפרשת שבוע הבא
"וְכֵן תִּמְצָא שֶׁבְּכָל עֵת שֶׁיִּסְתַּלֵּק הַצַּדִּיק - רָעָה הַבָּאָה אַחֲרָיו הִיא סְמוּכָה לִפְטִירָתוֹ, כְּמַאֲמָרָם זַ"ל (סנהדרין קיג:)
, וּכְמוֹ שֶׁרָאִינוּ בְּעֵינֵינוּ בַּדּוֹרוֹת הַלָּלוּ!"
ח"ו

מחילה הרב,
שלא יהיה בבחינת משלי פ"י פי"ח. ועי' פסחים ג ע"א.
בסופו של דבר כמדומה שרובם היו באים בימים...

מחילה הרב,
שלא יהיה בבחינת משלי פ"י פי"ח. ועי' פסחים ג ע"א.
בסופו של דבר כמדומה שרובם היו באים בימים...
מצאתי לי ניחא בילק''וי עמ' זכ''ר שבכוח תענית אסתר לבטל את כל הפורענויות, נמצא שה' הקדים רפואה למכה, ונטל את כל הצדיקים לפני התענית למנוע הפורענות בעזרת ה'.

אתמול יום א' נפטרו עוד שני צדיקים גדולים
האחד כולם מכירים מברזיל הרחוקה הנגיד שלמה פיגו'טו שהקים [הודות לראש"ל חכם בקשי דורון זצ"ל] עשרות בתי כנסת בשם זכור לאברהם לע"נ בנו שנרצח צעיר זצ"ל
והשני אברך יקר שביקרים שאולי לא רבים מכירים אבל מעלתו גדולה ועצומה מאוד הרב גולן סיידה זצ"ל מנתיבות, שהלכו אחרי מטתו מאות איש וזכה להיקבר סמוך ונראה לציון סידנא בבא סאלי זיע"א, והיה מזכה הרבים ובעל חסד אמיתי בצניעות גדולה ופשטות עצומה, ואני מאמין שכאשר יוודעו קורות חייו הוא יהיה מחייב את כל האברכים, שלמרות שישב בכולל ולמד יום שלם עזר וסייע וטרח למען חבריו ושכניו בצורה מופלגת ביותר
יהי זכרו ברוך

אולי אם יש כאן תושבי נתיבות שיכתבו לנו עליו @יעקב הבבלי @שמשון גונזלס
לאחר דרישת שלומו וטובתו כל הימים!
"וגם פה לא עשיתי מהומה כי שמו אותי בבור"
כי נודע הדבר שבס"ד שאני גר למעלה מל' יום מעת לעת (קימ"ל דהוי חזקה)
בעיר הקודש והמקדש ירושלים ת"ו בב"א
כט"ס בבריאות ונחת לעבודתו יתברך
נ.ב. זה לא סותר שאני מכירו ויודעו אודות פעלו של המנוח ע"ה ועוד חזון למועד

חזור
חלק עליון